Miért akar valaki anorexiás lenni?
pontosan erre gondoltam a kérdés feltevésekor, hogy a pro-ana mozgalom sorba szedi a lányokat, hogy ők most milyen trendik, hogy fogynak, s már öten állhatnak be a seprűnyél mögé, de még mindegyik hú de kövér, közben nincs mögötte az a kényszeresség és/vagy testképzavar stb..., ami betegséggé teszi ezt a betegséget. hogy a továbbképzés folyik, hogyan ne egyen, ha éhes, a via3-on volt néhány hónapja a tv-ben mutatták! s aki ezt tudatosan választja, az igenis az akar lenni, s felháborítónak tartom, mert másnak komoly problémát jelent (pl.: nekem), hogy egyen, nem a nemevésért, hanem az evésért kínlódik!
bocsánat, ha nem volt a kérdésfeltevés egyértelmű!
én úgy látom, van akinek jó poén/hobbi/időtöltés/pótcselekvés ez, sajnos! ezért is hoztam fel két abszurd példát! én sosem kerestem pro-ana mozgalmat, aztán mégis... s karikatúrának érzem ezt a "legyünkanorexiások"-at!
Szentem senki nem akar anorexiás lenni.
Csak vékony. És az anorexek tudják a legjobban hogy kell.
Én modellkedni akarok, azér fogyúkúrázom kőkeményen, szamomra ez bármit megér....... tudom, milyen szar érzés félholtan az éhségtől tántorogni, meg folyamatosan bőgni, meg kínozni magam... de baromira nem érdekel, a modellkedés mindennél fontosabb. 175 cm vagyok most és 56 kiló és még mindig nem elég vékony. és ezt nem én találtam ki.....mondták nekem. Szóval, nem divatból csinálom és nem hobbiból negogy aszidd. Nem is tudom elképzelni, hogy valaki divatból csinálja azt még igen hogy füvezik meg lefekszik minden nemibeteggel de az anorexiásokat mindenhol ált úgy kiröhögik/kibeszélik/lesajnálják hogy juj.
én tisztaban vok a következményekkel és asse nagyon érdekel ha meghalok mer az életem amúgy is halálosan szar.:-D
na üdv.
Az előzö válaszolónak írnám, hogy természetesen a te dolgod hogy milyen áron, és módszerekkel fogyasztod le magad, de ugy gondolom az ilyen embereket csak sajnálni lehet, meg egyáltalán mi szép van egy csontváz emberen??miért szép az ha a bőrödet kilyukasztja a csontod?? de reméld azt ettől a betegségtől ill. a modell karriertől hogy megváltoztatja az életedet..és ha így állsz az élethez nem sok jövőt jósolok neked..
de te tudod..sok sikert és boldogabb életet kívánok..
Én biztos nem engednék élő csontvázakat a kifutóra!
Kegyetlen visszataszitó látvány!Én még nem is sajnálom őket maguknak csinálják.Ha nekik jó hogy átüt rajtuk a sz...szag,akkor nosza rajta!
Ezt nem lehet akarni, ez egy komoly betegség és nem csak testi, de főleg idegi. Az anorexiások többsége nem is ismeri be, hogy beteg! A legtöbb bele is hal elég korán.
Azt meg, hogy valakinek fontosabb a modellkedés, mint az élete, azt nem is tudom felfogni. Talán egy pszichológus segíthetne.
Vannak,akik azok akarnak lenni,és azért,mert a felvilágosítás egyenlő a nullával! Amit én először hallottam az anorexiáról, az az volt, hogy milyen veszélyes, mert hogy lefogynak, napokig csak teát isznak, nem bírnak enni, és még a menstruációjuk is kimarad... 11-12 éves lehettem, ennél semmi sem tünt vonzóbbnak számomra! (Soha többé hasfájás alapon) Szerencsére semmi se lett belőle, mert a csokit jobban szerettem, de egy távoli ismerősöm azóta belehalt...
Szóval szerintem eléggé összezavar egy amúgy is önértékelési gondokkal küszködő kiskamaszt, ha mindenhonnan csak a karcsúság elvárása szakad rá,aztán azt magyarázzák neki,hogy lefogyni egészségtelen. Mert nem látja még a fokozatokat.
A barátnőm nagyon lázadó akar lenni. Mindennel ellent mond még ha nem is teccik neki. LEgutóbb azt jelentette ki hogy anorexiás akar lenni, mikor mondtam hogy milyen egy szar dolog az, meg emberek hülyesége hogy ilyen betegség egyáltalán létrejött. Mindenki meg akar felelni, és azt hiszik hogy ez a jó, ezért fognak rá figyelni.
Mellesleg én nem vagyok a leg soványabb lány de nem is vagyok kövér egyáltalán, ott vagyok kerek, gömbölyű, karcsú vagy lapos ahol kell:P Egy nagyon kevés felesleg van a combomon meg a fenekemen..na és?? Imádják a fiúk:P Egyszer mikor egy betegség miatt jobban lefogytam felém se nézett senki... utána sikeresen visszaszedtem mert szeretek enni...azóta külön rajongó táborom van:P
Ennyit az anorexiáról...
Mert hülyék. Azthiszik, hogy ez trendi. Pedig egyáltalán nem. Én sem értem, miért csinálja sok lány, hogy csak a hasára csap, és kijelenti, hogy anorexiás lesz.
Én tényleg anorexiás vagyok. Nem önszántamból. Egyszerűen kialakult. Sosem fogom megérteni, hogy egyesek önszántukból miért akarják megélni a poklok poklát. Mert az. Borzalmas szenvedés. Persze az elején még nem, csak amikor az ember rádöbben, hogy baj van, és nem tud kilábalni belőle.
Üzenem az ilyen anorexiásnak lenni vágyó lánykáknak (esetleg fiúknak), hogy NE AKARJÁK!!! Higyjétek el, NEM ÉRI MEG. Ha tényleg szükségetek van fogyókúrára, akkor valami normálisat... Ne akarjatok bele kerülni ebbe a borzalomba. Ami BETEGSÉG. Nem pedig valami trend... Kérlek, ne csináljátok!
csatlakozom hozzád legutolsó válaszadóm! s remélem, hogy lassan, de biztosan kimászunk belőle. én sem elhatározásból nyűglődöm már évek óta!
És mindenkinek köszönöm, hogy válaszolt a kérdésre, s várom még a többi választ is!
A harmadik válaszolónak üzenem, hogy ez nem életcél, amit kitűzött magának, mert a szépség is múlandó, s akkor mi marad neki néhány év múlva, ha már kiöregszik? A modellek zömét, hiába gyönyörűek, nem vagy alig foglalkoztatják, s a rengeteg emberből annyira kevés találja meg a számítását a kifutón. Mindenkivel elhitetik, hogy mekkora tehetséggel és szépséggel megáldott, kicsavarják, mint egy citromot, aztán ugyanúgy kidobják. Arról nem is beszélve, hogy a modellek élete nem a fény, siker, csillogás! Nagyon ingoványos talajra építkezik! Egy kis belátást kívánok neked, mert arra van szükséged a leginkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!