Nagyon édesség függő vagyok. Ez megoldás lenne rá vagy ennyiből bármilyen más édességet is ehetnék?
Szóval ha nem jutok édességhez idegbeteg vagyok és ha meg is állom x ideig akkor utánna falni kezdek..
2evőkanál túró,1evőkanál tejfől és egy teáskanál akácméz
ezt összekeverve csináltam valamit ami édes ízlik is és lenyugszom tőle.. tudom,hogy a méz is hízlal akárcsak a cukor de még is vannak benne egészséges dolgok..
tehát ez lehet egy opció (kiskapú) arra,hogy egyek is édességet de mégse legyen olyan káros mint pl egy tábla csoki ?
Attól függ, hogy ebből mennyit eszel meg egy nap :)
Szerintem az a legjobb "leszokás" ha eltereled valamivel a figyelmedet, amikor rád tör az édesség utáni vágy.
Édesség evés helyett csinálj néhány torna gyakorlatot. Az eltereli a figyelmet, egészséges, hasznos, és a mozgás is olyan boldogsághormonokat termel, mint az evés.
Miert nem eszel egeszseges edesseget? En pl. szteviaval keszitek mixet kokuszlisztbol, kakaobol es kokusztejbol, neha megdobom egy kis kokuszreszelekkel vagy mazsolaval is. Ennek pl. eleg tomeny ize van, igy nem kell belole sok, szenhidrat tartalma minimalis, megis edes.
Ugyanugy egeszsegesebb, ha bekapsz nehany darab aszalt gyumolcsot, vagy csinalsz fagyit fagyasztott bananbol es kakaobol (turmixgepben).
Nezz szet itt tovabbi egeszseges finomsagokert: paleogrubs.com/dessert-recipes
Szerintem nem kell "megvonnod" magadtól teljesen az édességet, csak mértékkel! Én is édesszájú vagyok, de most már akár hetekig is elvagyok egy tábla csokival:)
Ha megkívánod az édességet, egyél, de csak keveset (egy szeletet, legfeljebb kettőt). És ne "habzsold", minden pillanatát élvezd ki!:)
Én eritritet használok, azt sem tartom ideálisnak, de legalább az inzulinomat nem cibálja :) Sokszor kókusz és mazsola volt az édesítőm, de most már, ketogénben nem nagyon alkalmazom :D No igen, a gyümölcs is segíthet, akkor is, ha simán édesre vágysz s akkor is, ha kakaósra (én arra szoktam), bár ez utóbbihoz leginkább a banán passzol, ami megint cukor, de attól még gyümölcs és mennyiség kérdése. Volt idő, amikor pici édesség is jó volt, de az édes-kakaós legyen, na akkor egy deka fagyasztott banánt mártottam a kedvenc kakaóporomba... Szuper volt és jópár másodperc, a fagyott banán miatt. Fene tudja, sokkal több ízt adott így, mint simán, akkor egy banán semmi se.
Ha viszont az édességvágy megszüntetése a cél, arra is van módszer. Nálam az alapos jóllakás, elsősorban zsírral. A tomboló csokis időszakaimat ketogén jellegű nappal kúráltam. Persze ez nem mindenki étrendjéhez, ízléséhez passzol, nekem viszont sokat segített.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!