Lányok, milyen módszer vált be nektek?
Kisebb adagokat esztek? Vagy teljesen lemondotok a szénhidrátról és édességekről? Esetleg bevált már valakinek a "nem vacsorázás"?
5-6 kg felesleg van rajtam, úszógumim van, és tornázom, de ez nem lesz elég a tökéletes célhoz. A tejeskávéról nem tudok lemondani:(
Kérlek, tapasztalattal segítsetek!
20/L
Bár több feleslegem van, mint Neked, szerintem a mostani életmódom be fog válni.
Nem tudom, ki tud lemondani a szénhidrátról, én mindössze ketogénezek, igencsak van szénhidrát az étrendemben, napi 30-40g is, nekem ennyi kell, szerencsére nekem nem kell lejjebb mennem a ketózishoz. Nos, ez nem tipikus, gyakori módszer/életmód, bár elég sokan alkalmazzák a világban.
Viszont a szénhidrátcsökkentés sokaknak beválik. Van, aki csak elhagyja a kenyeret és fogy. Van, akinek lejjebb kell mennie, de persze sok szénhidráttal is lehet fogyni, csak sokaknak úgy sokkal nehezebb (nekem pedig lehetetlen, mert éhes maradok, sok kalóriával is).
A sok zsír engem laktat, ketogén étrend mellett pedig nem jellemző az erős éhség, bámulatos, még én is tudok nagy kalóriadeficitet létrehozni és semmi bajom.
Csak hogy tudd, van ilyen módszer is. Az elején hátrányokkal, aztán sokak számára csodálatos előnyökkel.
De beszéljünk Rólad. A tejeskávé egy dolog, valószínűleg nem az gátol a fogyásban. Mennyit mozogsz, mit s mennyit eszel? Magasság, súly? Tényleg van felesleged? (Van, aki abnormálisan csontos akar lenni s nem tudhatom, ilyen vagy-e.)
Nekem kb. 150g szenhidrát van az étrendemben szülés óta és fogyatam 17kg-ot 6 hónap alatt.
El van osztva nagyjából 30-20-50-20-30g ra egész napra.
Nem számolom ki teljesen pontosan, van amikor pirítóst reggelizek, vagy melegszendvicset, de max egy marék főtt rizs a hús mellé, max egy marék krumpli a hús mellé, cukor, méz kilőve, max egy marék tészta, sütikék, további lisztes ételek kilőve. Sosem eszek egyszerre ennél több szénhidrátot, és 24/48 órán belül nem eszek ezekből újra.
Őszibarack, banán max 1db egyszerre és így tovább. Cukros joghurtok, gyümölcslevek teljesen kilőve.
+ Rengeteg vitamin étrendkiegészítőben.
Nekem nagyon bejött.
Én eddig ilyen tipikus diétákkal próbálkoztam, mint pl a 90 napossal, de nekem nem vált be. Jelenleg megpróbálok úgy változtatni az étkezésemen, amit hosszútávon (akár egész életemben) tudok tartani. Szóval nem tűzök ki túl nagy célt, amit csak rövidtávon bírnék, mert ebben az esetben, ahogy abbahagynám a diétát vissza is híznám.
A kalóriákat próbálom számolni (kaloriabazis.hu oldalt használva), nem eszek gyorskajákat, próbálom elkerülni a sütiket, csokiket (teljesen nem fogok lemondani róluk, de mértékkel fogom enni). Megpróbálom elkerülni a cukrot dolgokat is. A tejeskávé nekem is komoly problémát okozott sokáig, hogy lemondjak róla, de a tükörben visszapillantó csaj teste eléggé meggyőzött arról, hogy nem kéne.:D Próbálok majd több zöldséget enni, halat és csirkét.
Persze a mozgás is fontos, ezért megpróbálok heti 3x elmenni úszni. Ezt ma határoztam el, ha valaki szeretne csatlakozni és vannak jó ötletei nyugodtan írjon privátot, hátha könnyebben megy, ha kontroll alatt vagyunk.;) Vagy több tapasztalatot megosztunk egymással.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!