Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Nyerveganizmus. Követi valaki...

Nyerveganizmus. Követi valaki ezt az étrendet?

Figyelt kérdés
2014. szept. 6. 14:39
 1/4 anonim ***** válasza:

Itt nem hiszem. Néha van ilyen kérdés és nincs válasz, legalábbis az elmúlt másfél évben ezt tapasztaltam.

Én mindössze valamelyest szimpatizáns vagyok, sokat jártam nyersvegán blogokban s beszippantottam pár remek receptet. Tervezem is, hogy kipróbálom egy picike időre, miután beleuntam a ketogénbe :D Bár az igaz, hogy zsír alapúan tenném, én már csak ilyen.

A ketogén arra serkent, hogy a zöldségeim nagy részét nyersen egyem, bár ez mindig is szimpatikus volt számomra. Nyilván értékesebbek úgy, sokszor szebbek is, roppanósak...

Némi tudásom van a témában, ennyit tudok felajánlani. Plusz a saját tapasztalataimat 1-2 tipikusan nyersvegán dologgal kapcsolatban... Ilyen pl. a zöldturmix, ami rám gyökeresen máshogy hat, mint a rajongóira...

2014. szept. 6. 15:04
 2/4 A kérdező kommentje:
Én is egyelőre csak érdeklődöm a téma iránt, de nagyon szimpatikus, és ha nem is 100%-ban, de hamarosan szeretném az étrendem alapjává tenni.
2014. szept. 6. 15:11
 3/4 anonim ***** válasza:
Szerintem maradj a hús-zöldség kombinációnál.
2014. szept. 6. 16:32
 4/4 anonim ***** válasza:

#3: Ez nem így működik. Én pl. az életben nem fogok húson és zöldségen élni. 38 éve nem szimpatikus, nem hinném, hogy meg fog megváltozni. Gyerekkoromban tapasztaltam, milyen minden áldott/átkozott héten húst enni (ráadásul csirkét. annyira kiborított, hogy évekre vega lettem s most sem állok tőle távol). Már felnőtt vagyok és soha többé nem kell így élnem és soha, de soha nem kell csirkét ennem, brrr. 20 éve nem hevertem ki a sokkot.

De beszéljünk inkább a nyersveganizmusról. Hihetetlenek, képesek még gabonát is enni, nekem a nyers padlizsán és brokkoli is épp elég vad (brokkoli aszalóban pácolva talán még menne). Én inkább olajos magokat ennék, bár pl. a mák áztatása és szárítása már sok lenne nekem.

Inkább turmixok, édességek s egyes zöldségételek terén szoktam nyersvegán recepteket alkalmazni. A nyers "gazpacho" leves pl. nagyon finom tud lenni, de a zöldségfasírtjuk is nagy kedvencem.

Jól egyikkel sem laknék, ez nagy visszatartó erő a tojáson kívül. De amennyire tudok, sok nyers zöldséget eszem, gyümölcsöt pedig lehetőleg csak nyersen (ez a szigorú paleo elve is).

2014. szept. 6. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!