Nyerveganizmus. Követi valaki ezt az étrendet?
Itt nem hiszem. Néha van ilyen kérdés és nincs válasz, legalábbis az elmúlt másfél évben ezt tapasztaltam.
Én mindössze valamelyest szimpatizáns vagyok, sokat jártam nyersvegán blogokban s beszippantottam pár remek receptet. Tervezem is, hogy kipróbálom egy picike időre, miután beleuntam a ketogénbe :D Bár az igaz, hogy zsír alapúan tenném, én már csak ilyen.
A ketogén arra serkent, hogy a zöldségeim nagy részét nyersen egyem, bár ez mindig is szimpatikus volt számomra. Nyilván értékesebbek úgy, sokszor szebbek is, roppanósak...
Némi tudásom van a témában, ennyit tudok felajánlani. Plusz a saját tapasztalataimat 1-2 tipikusan nyersvegán dologgal kapcsolatban... Ilyen pl. a zöldturmix, ami rám gyökeresen máshogy hat, mint a rajongóira...
#3: Ez nem így működik. Én pl. az életben nem fogok húson és zöldségen élni. 38 éve nem szimpatikus, nem hinném, hogy meg fog megváltozni. Gyerekkoromban tapasztaltam, milyen minden áldott/átkozott héten húst enni (ráadásul csirkét. annyira kiborított, hogy évekre vega lettem s most sem állok tőle távol). Már felnőtt vagyok és soha többé nem kell így élnem és soha, de soha nem kell csirkét ennem, brrr. 20 éve nem hevertem ki a sokkot.
De beszéljünk inkább a nyersveganizmusról. Hihetetlenek, képesek még gabonát is enni, nekem a nyers padlizsán és brokkoli is épp elég vad (brokkoli aszalóban pácolva talán még menne). Én inkább olajos magokat ennék, bár pl. a mák áztatása és szárítása már sok lenne nekem.
Inkább turmixok, édességek s egyes zöldségételek terén szoktam nyersvegán recepteket alkalmazni. A nyers "gazpacho" leves pl. nagyon finom tud lenni, de a zöldségfasírtjuk is nagy kedvencem.
Jól egyikkel sem laknék, ez nagy visszatartó erő a tojáson kívül. De amennyire tudok, sok nyers zöldséget eszem, gyümölcsöt pedig lehetőleg csak nyersen (ez a szigorú paleo elve is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!