A kcalt kell nézni vagy az összetevőket is (zsír,
szénhidrát, fehérje, vitaminok stb. )?
Figyelt kérdés
Ha valaki kevesebb kalóriát visz be, akkor történik elvileg a fogyás. Mi a különbség, ha valaki naponta 1200 kcalt visz be zöldségekből, gyümölcsből és húsokból és ha ezt az 1200 kcalt édességből, tésztából viszi be? Úgy értem, hogy a fogyás ugyanúgy bekövetkezik vagy a cukor, zsír jobban megmarad a szervezetben és nem történik meg a fogyás? Tudom, hogy tápanyag szempontjából más a két eset, de a fogyás mindkettő esetben bekövetkezik? Mert mindkettő 1200 kcalt visz be naponta. Ez csak egy teoretikus kérdés, nem készülök sütiket enni, csak érdekel, hogy a kcal számít vagy a többi is.
2010. jan. 17. 18:39
1/5 anonim válasza:
Ha csak egy valamiből viszel be ennyi kalóriát, egy idő után bizonyos ásványi anyagok, vitaminok, aminosavak hiányozni fognak a szervezetetdből. Hiába fogysz, mert alig eszel valamit, hiánybetegségeid leszek egy idő után...
Pl ha megeszel egy nap egy tábla csokit, akkor az máris 500-600kcal. marad 600 amit még eszel, ami hosszú távon nem elég ahoz, hogy minden fontos tápanyagot bevigyél a szervezetedbe. Főleg úgy, hogy elvileg egy felnőtt nő számára kb 1800-2000kcal a normális napi energiabevitel.
2010. jan. 17. 18:49
2/5 maundrel válasza:
igen a többi is számít már csak az egészséged szempontjából.. másrészt értem hogy mit mondasz..csakhogy ha az 1200 kcal-t sütiből meg tésztából viszed be akkor akkor kb naponta egy "maroknyi" ételt veszel magadhoz, míg ha eszel húst, zöldségeket és gyümölcsöt akkor nagyobb mennyiséget tudsz enni :) (lehet h egy kicsit hülyén fogalmaztam) :P
2010. jan. 17. 18:51
3/5 A kérdező kommentje:
Engem csak az érdekel, hogy aki szénhidrátból viszi csak be azt a kevés kalóriát, tud-e fogyni? Az világos, hogy a szükséges tápanyagokhoz nem jut hozzá és nem egészséges, de vajon fogy ugyanúgy, mintha ugyanannyi kalóriát egészséges ételekből vinne be? Vagy a zsír, cukor visszafogja a fogyást?
2010. jan. 17. 18:52
4/5 anonim válasza:
Elvileg akkor is tudna fogyni, csak ha belegondolsz, hogy eszel pl. egy-két szelet tortát egész nap, vagy 3 szelet lekváros kenyeret, akkor ugyan a kalória megvan, de üres a hasadd.
Ha viszont megeszel fél kiló csirkehúst meg 1-1,5 kiló zöldségfélét, az kalória szempontból ugyanaz, de ennyivel pukkadásig jól laksz.
2010. jan. 17. 19:34
5/5 anonim válasza:
persze mindkét megoldással lehet fogyni. De a nem egészséges étkezésen alapuló fogyásnak ottvana asok hátránya amiket említettek is pl: hiánybetegségek, többet fogysz izombol mint zsírból, körmök, haj, szervek állapota nemlessz olyan jó, cellulitisz megmarad vagy kialakul...stb
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!