Ez mind hány kalória lehet?
készítettem krumplifőzeléket, de sajna nincs konyhai mérlegem, pedig nagyon szeretném tudni, hogy ez az étel hány kalóriát tartalmazhat. Íme az összetevők:
- 5-6 szem közepes krumpli
- 7 evőkanál liszt
- kb. 4 evőkanál napraforgó olaj
- 1 nagy fej hagyma
- egy doboz joghurt (ezt tudom, rá van írva a dobozra)
- 1 kocka tyúkhúsleves kocka
asszem nem hagytam ki semmit. ha valakinek van ötlete mennyi lehet, akkor írjon! egyébként ez a mennyiség kb. 3 étkezésre elegendő.

elkezdek számolni:
krumpli lehet kb fél kg kb 450 kcal
liszt: egy evőkanál= 2 dkg ez így 14 dkg ami 515 kcal
4 evőkanál olaj az 120 kcal
nagy fej hagyma 40 kcal
kocka arról fogalmam sincs max 50 lehet
joghurt 90 kcal (attól függ mekkora)
hát ez akkor kb 1265 kcal
egy adag akkor 420 kcal körül van
lisztből használj kevesebbet, akkor jobb lesz :D
köszi!
ez így rendben van, mert nagy adag. a lisztből azért tettem ennyit, mert azt olvastam, hogy annyi kanál liszt kell, amennyi joghurtot teszek bele. most megettem az egyharmadát, és teljesen eltelített. lehet, hogy ma már nem is eszek belőle, csak holnap. ha ez az adag 500 kcal, még úgy is tök jó, hiszen próbálom tartani a napi 1200 kalóriát, csomó vizet iszom, meg mályvateát + mályva kapszulát. így még belefér 2-3 kocka csoki is, utána mályvatea, és már át is rohant a szervezetemen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!