Hogyan egyek? Ez így okés? Aki ért az ilyenekhez.
Szóval kezdem az elejéről,több mint másfél éve,majdnem 8o kilósan (169 cm vagyok kábé) elkezdtem aerobicozni+ egy kis zumba és most nyárra olyan 15 kilóval voltam kevesebb úgy majdnem,de voltak kihagyásaim mozgás téren ebben az évben szóval elég ingó volt a súlyom.Akkor és most is, egy csomó salátát eszem meg minden,vagyis diétáztam/ok hozzá.Most nyár elején besokaltam,hogy külsőre nem fogyok annyira látványosan,legalábbis szerintem,mellékes,és elmentem konditerembe gépekre.
Lassacskán már majdnem 3 hónapja,reggel több kalóriát viszek be,mielőtt megyek edzeni ,délután pedig csak saláta,gyümölcsök kilóra,és levesek,bár most nyáron nem annyira.Most olyan 67-69 kiló között lebegek,híztam súlyra,igaz elég sokat izmosodtam,heti 6-szor 2 és fél órát mozgok.Félek ,hogy visszaszedek,hogy a hájra izmosodom,nemtudom. Elég sok baromsággal is tömték a fejem...Hamarosan leáldozik a meleg szezon és vele a gyümölcsök ill. saláták,és nem tudom hogyan tovább,valamint hogy hogyan edzek tovább.Pár hozzáértő tanácsát örömmel fogadom,és elnézést ha kissé össze-vissza írtam :) 15/L
1: azthiszem azt kihagytam.az is fontos lett volna?..vagyis egyenesen belekezdtem edzeni,gondolva azt,hogy mivel korábban aerobicoztam,az elég volt..:/
2: köszi :D
3: tojást minden héten minim 3szor,húst meg minden nap eszem.kenyeret,krumplit és tésztát eggyáltalán...
Hízni és nehezebben fogyni nem ugyanaz :) Csak mert sok gyümölcsöt eszik valaki, még nem hízik, legalábbis a legtöbb gyümölcs esetében.
Az a helyzet, hogy nagyon összetett dolgok ezek, többféle cukor van a gyümölcsökben, a test hormonszintjei váltakoznak, nem mindegy, mit mikor eszünk, különböző időkben más történik vele... A testépítők és a fogyókúrázók igen nagy része direkt kerüli a sok gyümölcsöt, s van is alapja, a test működését tekintve. A gyümölcsökben van glükóz is, ami megdobja a vércukrot, a test inzulint termel, ami nem segíti elő a zsírégetést, sőt. A fruktóz ezt nem teszi, viszont az izmok nem tudják felvenni közvetlenül, a máj pedig keveset tud tárolni belőle. Az egyik oldal (egész logikusan) előadja, hogy reggel jó a gyümölcs fruktóza, a másik, szintén megalapozva leírja, hogy nem jó a glükóz, az alacsony inzulinérzékenység miatt... Én inkább hanyagolom mindkettőt, tapasztalataim szerint úgyis az a jó nekem, más persze nem így van ezzel. Mivel nagy egyéni különbségek vannak, a tapasztalatgyűjtést, kísérletezést úgysem érdemes kihagyni. A testépítők is egészen más módszereket képesek alkalmazni szálkásításra és tömegnövelésre is, változtatnak a mennyiségeken is, ha nem megfelelően fogynak vagy izmosodnak...
Nem tudom, Neked mitől van bűntudatod. Követheted a tipikus, edzéshez ajánlott makrotápanyagmennyiségeket vagy a saját utadat, a fehérjebevitel fontos, némi zsír is, egyél változatosan, de elég sokféleképpen működhet, nem is vagyunk egyformák... Én aztán nem tudom, Neked mi a jó. Még saját magamnak sem, hol így csinálom, hol úgy, bár bizonyos dolgok sosem változnak egy adott életmódváltás-korszakon belül, mert az ízlésem és meggyőződésem sem. Ha gyümölcsöt eszel, de működik, akkor egyél gyümölcsöt a többi mellé, senki nem tilthatja meg. Zöldségek pedig mindig vannak, ezt már írtam.
Amúgy korábban azt tételeztem fel, hogy fogyni akarsz, ami nem tudom, igaz-e, de lehet, hogy nem kell, ez azt hiszem, nem derült ki. Ha nem kell, az persze könnyít, nem hízni könnyebb, mint fogyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!