Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan egyek? Ez így okés?...

Hogyan egyek? Ez így okés? Aki ért az ilyenekhez.

Figyelt kérdés

Szóval kezdem az elejéről,több mint másfél éve,majdnem 8o kilósan (169 cm vagyok kábé) elkezdtem aerobicozni+ egy kis zumba és most nyárra olyan 15 kilóval voltam kevesebb úgy majdnem,de voltak kihagyásaim mozgás téren ebben az évben szóval elég ingó volt a súlyom.Akkor és most is, egy csomó salátát eszem meg minden,vagyis diétáztam/ok hozzá.Most nyár elején besokaltam,hogy külsőre nem fogyok annyira látványosan,legalábbis szerintem,mellékes,és elmentem konditerembe gépekre.

Lassacskán már majdnem 3 hónapja,reggel több kalóriát viszek be,mielőtt megyek edzeni ,délután pedig csak saláta,gyümölcsök kilóra,és levesek,bár most nyáron nem annyira.Most olyan 67-69 kiló között lebegek,híztam súlyra,igaz elég sokat izmosodtam,heti 6-szor 2 és fél órát mozgok.Félek ,hogy visszaszedek,hogy a hájra izmosodom,nemtudom. Elég sok baromsággal is tömték a fejem...Hamarosan leáldozik a meleg szezon és vele a gyümölcsök ill. saláták,és nem tudom hogyan tovább,valamint hogy hogyan edzek tovább.Pár hozzáértő tanácsát örömmel fogadom,és elnézést ha kissé össze-vissza írtam :) 15/L

2014. aug. 24. 00:29
 1/10 anonim ***** válasza:
A kezdő 2-3 hónapos átmozgató edzésterved megvolt?
2014. aug. 24. 00:44
 2/10 anonim ***** válasza:
2014. aug. 24. 01:47
 3/10 anonim ***** válasza:
Normálisan kell enni, nem csak salátát és gyümölcsöt. Kell hús, tojás, kisebb GI-ű ételek; ekkor az étrend egy életen át tartható.
2014. aug. 24. 08:02
 4/10 A kérdező kommentje:

1: azthiszem azt kihagytam.az is fontos lett volna?..vagyis egyenesen belekezdtem edzeni,gondolva azt,hogy mivel korábban aerobicoztam,az elég volt..:/

2: köszi :D

3: tojást minden héten minim 3szor,húst meg minden nap eszem.kenyeret,krumplit és tésztát eggyáltalán...

2014. aug. 24. 11:34
 5/10 anonim ***** válasza:
Ha saláták nem is lesznek, zöldségek igen. Gyümölcsök is, de nem biztos, hogy gyors szénhidráttal, ráadásul fruktózzal kéne fogyni... Persze nem minden gyümölcs tartalmaz sok fruktózt, de sokuk igen. A fruktóz pedig speciális, ha jól emlékeszem, az inzulint nem cibálja, viszont az izmok nem tudják közvetlenül felvenni s feltölteni belőle glikogénraktáraikat, ahhoz a máj közvetítő szerepe szükséges, viszont ha a máj nem túl nagy glikogénraktára megtelik, akkor zsírrá alakul a többi fruktóz, így nagy mennyiségű gyümölcs nem tűnik szerencsésnek. Ezt már sokszor olvastam okos cikkekben, már csak azt szeretném, ha valaki elmondaná, hogy az elsősorban gyümölcsre alapozók esetében mi van, mert valaminek égnie kell s nekik láthatóan nem az izmuk teszi, évtizedeken át...
2014. aug. 24. 13:28
 6/10 A kérdező kommentje:
Nem tudom,én az eddigi másfél év alatt elé gyakran ettem gyümölcsöket,de nem úgy vettem észre ,mintha híztam volna tõlle.Igazából,nem tudom,nem annyira értek hozzá.
2014. aug. 24. 13:56
 7/10 anonim ***** válasza:

Hízni és nehezebben fogyni nem ugyanaz :) Csak mert sok gyümölcsöt eszik valaki, még nem hízik, legalábbis a legtöbb gyümölcs esetében.

Az a helyzet, hogy nagyon összetett dolgok ezek, többféle cukor van a gyümölcsökben, a test hormonszintjei váltakoznak, nem mindegy, mit mikor eszünk, különböző időkben más történik vele... A testépítők és a fogyókúrázók igen nagy része direkt kerüli a sok gyümölcsöt, s van is alapja, a test működését tekintve. A gyümölcsökben van glükóz is, ami megdobja a vércukrot, a test inzulint termel, ami nem segíti elő a zsírégetést, sőt. A fruktóz ezt nem teszi, viszont az izmok nem tudják felvenni közvetlenül, a máj pedig keveset tud tárolni belőle. Az egyik oldal (egész logikusan) előadja, hogy reggel jó a gyümölcs fruktóza, a másik, szintén megalapozva leírja, hogy nem jó a glükóz, az alacsony inzulinérzékenység miatt... Én inkább hanyagolom mindkettőt, tapasztalataim szerint úgyis az a jó nekem, más persze nem így van ezzel. Mivel nagy egyéni különbségek vannak, a tapasztalatgyűjtést, kísérletezést úgysem érdemes kihagyni. A testépítők is egészen más módszereket képesek alkalmazni szálkásításra és tömegnövelésre is, változtatnak a mennyiségeken is, ha nem megfelelően fogynak vagy izmosodnak...

2014. aug. 24. 23:47
 8/10 A kérdező kommentje:
Akkor voltaképpen hogyan kellene ennem,konditermes mozgás mellett,hogy nekem se legyen bűntudatom?:D
2014. aug. 28. 23:22
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem tudom, Neked mitől van bűntudatod. Követheted a tipikus, edzéshez ajánlott makrotápanyagmennyiségeket vagy a saját utadat, a fehérjebevitel fontos, némi zsír is, egyél változatosan, de elég sokféleképpen működhet, nem is vagyunk egyformák... Én aztán nem tudom, Neked mi a jó. Még saját magamnak sem, hol így csinálom, hol úgy, bár bizonyos dolgok sosem változnak egy adott életmódváltás-korszakon belül, mert az ízlésem és meggyőződésem sem. Ha gyümölcsöt eszel, de működik, akkor egyél gyümölcsöt a többi mellé, senki nem tilthatja meg. Zöldségek pedig mindig vannak, ezt már írtam.

Amúgy korábban azt tételeztem fel, hogy fogyni akarsz, ami nem tudom, igaz-e, de lehet, hogy nem kell, ez azt hiszem, nem derült ki. Ha nem kell, az persze könnyít, nem hízni könnyebb, mint fogyni.

2014. aug. 29. 00:04
 10/10 A kérdező kommentje:
Értem,hát fogyni is de kis izmot is szedni magamra.de az edzéssel kapcsolatosan,mikor álljak meg? hol van az a határ a nőknek a súlyzós edzésnél,hogy addig szépek és addig szabad?
2014. aug. 29. 22:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!