Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha koplalok akkor először a...

Ha koplalok akkor először a zsír megy le vagy az izom?

Figyelt kérdés
Olvastam már olyat, hogy elsőnek az izom megy le mert abból a szervezet könnyebben energiához jut meg olyat is, hogy elsőnek a felesleges zsír megy le? Akkor most melyik?
2014. aug. 20. 12:43
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
47%

1. Elsorvadnak az izmaid

2. Mikor már eltűnt az izom a szervezet a zsírtartalékból fedezi az energiaszüksgéletet

3. Leállnak egyes belső szervek.

2014. aug. 20. 12:52
 2/16 A kérdező kommentje:
Micsoda?! De olvastam már olyat hogy valakinek semmi baja nem lett és elérte amire vágyott. Milyen belső szervek állnak le?:ooo Meg mi az, hogy ha eltűnnek az izmaim? Egyáltalán nem lesz izmom vagy mi?!
2014. aug. 20. 12:58
 3/16 anonim ***** válasza:
Szervek leállása elég szélsőséges állapot ami nem fog beállni ha kicsit koplalsz.
2014. aug. 20. 13:19
 4/16 anonim ***** válasza:
Nem véletlenül az áll a 3. helyen, de egyébként ha tested nem jut sokáig tápanyaghoz és már mindent elhasznált kénytelen leállítani egyes szerveket, hogy energiát spóroljon.
2014. aug. 20. 13:22
 5/16 anonim ***** válasza:
Ilyen, amikor nincs rajtad izom: [link]
2014. aug. 20. 13:24
 6/16 anonim ***** válasza:

Dióhéjban: bomlik mind a kettő mint a franc, és túlsúlytól függően akár az izombomlás le is hagyhatja a zsírbontást.

Ugyanis:

- ha nincs fehérje (mert koplalsz), akkor a dinamikusan fel-le épülő izomzat fehérjét veszít, bomlik

- mivel szénhidrát sincs, még pluszban veszít fehérjét a szervezet, hiszen valamiből fenn kell tartani egy minimális vércukorszintet az obligát glukózfogyasztó sejteknek

- a zsír is bomlik, de nem minden szerv képes közvetlenül használni, továbbá a szervezet alkattól és hormonrendszertől függően nem is szeret hozzányúlni.

Nos, biztos van olyan ember, akinek frankó anyagcseréje van, és a kis zsírt, ami rajta van, éhezéssel le tudja égetni, no meg akkora izomtömege van, hogy a koplalás végére is marad rajta valami izom, de hidd el, a legtöbben éhezés során elégetik az izmukat és a zsírt is. Utána természetesen jönnek a belsőszervek, ahogy az első is írta, simán elbontja a szervezet pl. a szívizom fehérjéit is, ha kellően sokáig éhezik valaki (nem véletlen, hogy az anorexiások sokszervi elégtelenségben halnak meg).

2014. aug. 20. 13:24
 7/16 A kérdező kommentje:
Hú akkor megnyugodtam. :D És akkor az izom mellett a zsír is megy le nem? Meg az izom akkor megy le ha nem eszek fehérjét, nem? De én eszek csak minimális mértékben.
2014. aug. 20. 13:27
 8/16 A kérdező kommentje:
Nem láttam a többi kommentet. És akkor máshogy megfogalmazva: a szervezet hozzá tud szokni a napi 1200 Kcl-ról a napi 500 kcl-ra?
2014. aug. 20. 13:31
 9/16 anonim válasza:
Az izom megy le és ha fogyni akarsz, akkor alakíts ki egy étrendet és mellette sportolj valamit napi rendszerességgel, min.1-1,5 órát.
2014. aug. 20. 13:32
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy hozzá tud szokni! Irtózatos ütemben mozgósítja az összes fehérjeraktárat, elsősorban a vázizomzatot.

Most komolyan mondjátok már el nekem, a mérlegnek akartok tetszeni? Szép leszek 45 kiló csont + bőr + zsír + zsigerek felhozatallal? Tényleg?

2014. aug. 20. 13:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!