Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Lehet hülye kérdés, de akkor...

Lehet hülye kérdés, de akkor is felteszem: honnan lehet tudni, ha valaki zsírból vagy izomból fogy-e?

Figyelt kérdés

Sokszor olvasom itt gyakorin, hogy egyél "rendesen, hogy ne izomból fogyj"...stb...Ez azt jelenti, hogy egyen elég fehérjét, hogy ne izomból fogyjon valaki? Ha véletlenül kevesebb fehérje megy be tartósan, akkor izom fog fogyni, nem zsír?

Elnézést, hogy ilyen -egyeseknek- evidens dolgot meg merek kérdezni, de nem születtem táplálkozás szakértőnek és dietetikusnak sem. Ezt csak azért írom, mert van rá példa, hogy leoltanak egy egyszerű kérdezőt, ahelyett, hogy válaszolnának -.-'

2014. jún. 28. 07:02
 1/7 anonim ***** válasza:
20%

jó a kérdésed,sokan belefutnak ebbe a problémába,

és amikor egy 120 kilós nő lemegy pl 110-re,akkor sokan ráüvöltenek,hogy nem jól fogyózik,mert ahogy csinálja ,csak izomból fogyhatott,

-milyen izomból,hisz nem is volt neki izma,csak hája, ))

2014. jún. 28. 07:47
 2/7 A kérdező kommentje:
Mindenkinek van izomzata -.-'
2014. jún. 28. 07:48
 3/7 anonim ***** válasza:

Persze mindenkinek van, csak a méret ami számít.

A szomszéd lány egyszer megkért h csavarjam már le neki az ásványvizes palackról a kupakot mert ő nem tudja. Simán letekertem és csodálkoztam h hogy lehet ennyire gyenge mert ez nekem olyan evidens dolog.

Vagy anyám mesélte h a zöldségesnél látott egy öreg nénit, aki vett egy banánt utána percekig kínlódott vele h meg tudja hámozni, végül a zöldségest kérte meg h vágja már le a végét, h le tudja húzni a héját...

Nyilván a nagylánynak meg a néninek is volt izomzata, de nem sok. Ez is olyan, valaki simán felkapja a 25 kilós cementes zsákot, valakinek egy sima szatyor is nehéz.

Én jó 3 hete járok konditerembe, napi másfél órát kardiózok, ebből 40 perc max. fokozaton az evezőgép, ami jó karerősítő is. Mivel nekem is van bőven leadnivaló, így reméltem a kondizástól majd mennek le a kilók, nem sok ment le, viszont érzem h megkeményedtem. A karom az mindig is egy löttyedt puding volt, most is kövérnek néz ki, csak a tapintása változott meg, eddig a hájon keresztül ki tudtam tapintani a csontomat, most meg ennyi hét után is érezhetően megizmosodott, jóval tömörebb. Azért gondolom (remélem) több hónap után formásabb lesz még. De a vádlim is nagyon kemény.

Azt egyszerűen úgy lehet megtudni h vki zsírból vagy izomból fogyott, h megtapogatod a kérdéses területet, ha érezhetően kemény akkor izmosabb, ha puha lötyi, akkor inkább zsír van a bőr alatt.

De azt mondják zsírból aerob mozgással lehet fogyni és ott is csak úgy ha éhgyomorral csinálod, pl. reggeli séta, de ebből is csak legalább 40 percet van értelme csinálni. Ha éhgyomorral csinálod, a szervezet a zsírraktárból kezdi üríteni az energiát.

Ha előtte megreggeliztél akkor a reggeliből veszi az energiát és nem nyúl a zsírraktárhoz.

Ha séta helyet futsz (kardió) akkor a zsír mellett az izmot is bontja mert ahhoz kicsit több energia kell mert jobban megdolgoztat.

2014. jún. 28. 09:20
 4/7 anonim ***** válasza:
76%
Megméri a testzsírszázalékot, onnan.
2014. jún. 28. 09:43
 5/7 anonim ***** válasza:

ez sohasem fekete vagy feher, ezer parametertol fugg. Izombol jelentosen fogyni sem olyan egyszeru, ahogy egyesek beallitjak.

Tudod kiknel van ennek valodi jelentosege: a testepitoknel. Ok nem szeretnek elvesziteni dietakor az izomtomeget, amit bagy nehezen magukra pakoltak. De ott szinte extrem, de mindenkeppen erosen atlag folotti sportteljesitmenyrol es fogyasokrol van szo.

A feherjebevitel is gyakran tul van hangsulyozva, a tudomanyos kutatasok eredmenyei rettento nagyokat szornak.

Szoval ha kover vagy, akkor ne gorcsolj ezen, nyomasd a sportot, egyel keveset, fogyni fogsz.

2014. jún. 28. 10:34
 6/7 anonim válasza:
A derekad kerületét mérd, ha a centik jobban fogynak mint a kilók akkor zsírból fogysz.
2014. jún. 29. 10:09
 7/7 anonim ***** válasza:
Ez azért nem teljesen jó, mert ha vki mondjuk 5 napon keresztül csak vizet iszik és lead 5 kg-ot + dereka is vékonyabb lesz, az nem jelenti azt h csak zsírból ment le neki (természetesen abból is bont a szervezet addig).
2014. jún. 29. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!