Hogy étkezhetnék egészségesen?
Figyelt kérdés
Több helyen is olvasom, hogy nagyon fontos, hogy minden nap kb. ugyanakkor étkezzünk, de számomra ez lehetetlen mivel fél nyolcra megyek minden reggel suliba és hétfőn 3-kor, kedden 6-kor, szerdán 2-kor, csütörtökön 1-kor, és pénteken 5-kor tudok csak ebédelni (erdélyi idő szerint, de gondolom ez nem sokat számít...). Minden nap lelkiismeret furalásom van, mert már szinte csak almán és szendvicseken élek,amiket a suliban eszek, mert éhes vagyok, aztán a rendes ebédet nem eszem meg. Egy kis fogyás is rámférne ráadásul, de ha így étkezem, nem tudom mit tehetnék...2010. jan. 14. 18:10
1/3 anonim 

válasza:

Ha éhes vagy, akkor hízni fogsz, nem fogyni, mert a szervezeted raktároz. Szerintem nem nagy dolog, hogy nem tudsz ugyanabban az időben étkezni. Csak annyira figyelj, hogy naponta 5-6 étkezés legyen (a suliba is vihetsz valamit magaddal) meg az számít, hogy mit eszel, nem igazán az, hogy ugyanakkor legyen minden nap.
3/3 anonim 

válasza:

napi 5-6 étkezéssel. ha másképp nem megy, vigyél egészségesebb szendvicset a suliba: teljes kiőrlésű kenyérrel, sovány felvágottal, nem vastagon megkenve margarinnal, nem zsíros sajtokkal, zöldségekkel. vigyél gyümölcsöt, tejet, joghurtot stb. magaddal. ezeket simán be tudod csomagolni a táskádba.
ha másképp nem megy, este kell vacsoráznod... Ekkor viszont egyél alacsony kalóriatartalmú ételeket: szárnyashúst salátával, zöldséges egytálételeket, könnyű leveseket stb. tájékozódj, hogy a hagyományos főzési eljárásokat hogyan lehet egészségesebbre cserélni: pl. bő olajban sütés helyett párolás, grillezés stb.
szerintem nagyon pozitív, hogy életmódot akarsz változtatni, és még időben, hiszen fiatal vagy. ügyelj a rendszeres testmozgásra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!