Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy sportolássa...

Miért van az, hogy sportolással csak elvileg dolgozom le a felesleges kalóriákat?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy rossz kategóriába írok, mert igazából már nem fogyókúrázom, csak próbálom megtartani a súlyom (180/63).Főleg sovány húsokat, tojást, túrót, gyümölcsöket, párolt zöldséget eszem, kb.olyan 1500 kalória értékben.Előfordul időnként, hogy becsúsznak bűnös kaják, olyan +1000 kalória értékben, csoki, süti, fehérkenyér..Próbálom teljesen kiiktatni ezeket az életemből, de elég nehéz, mivel a családnak igénye van az eféle szemét kajákra, így folyamatos a kísértés, mert mindig összetalálkozom ezekkel az ételekkel. Nem tartom tragédiákat ezeket a kilengéseket, de felháborítónak tartom , hogy másnapra, 1 v 2!!! kg felugrik, hiába kondizom utána másfél órát (40 perc kocogás, 40 perc bicikli, súlyzós gyakorlatok) tehát elvileg teljes mértékig ledolgozom bűneimet. Akkor mégis miért pattan föl??? Csalán teát is iszom minden nap, 2-3 filterrel, tehát vízvisszatartás se nagyon lehetne..Olyan elkeserítő, hogy sportolással sem lehet kopmenzálni, és még csak nem is koplaltam, hogy egyik napról a másikra ennyit kelljen visszahíznom..nem, nincsen pajzsmirigy alulműködésem se..Miért van ez? 21/L
2010. jan. 14. 10:13
 1/5 anonim válasza:

Mert az izom nehezebb súlyú, mint a zsír rajtad... Ne a súlyod nézd, hanem a nadrágokat. Ha valaki nem mozog, és elkezd fogyózni és keményen tornázni egyszerre, akkor a mérlegen több látszik, de a nadrágok lötyögni fognak...

Csak mozogj, ahogy írtad, mindent jól csinálsz.

2010. jan. 14. 11:43
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, de..pont az a baj, hogy tudom, hogy ez nem izom, mivel ha visszaállok a diétás étrendemre, egyből leugrik a súlyom a normálisra..kifejezetten több evés hatására jön fel pár kiló egyik napról a másikra.Ilyenkor elmélázom azon, hogy ha 1 hétig többet ennék a kelleténél, akkor minden nap + 1-2 kilóval gyarapodnék? Mert szreintem ez abnormális, hogy néha-néha jóízűen eszek, ledolgozom, és másnap mégis azzal kell szembesülnöm, hogy egész életemben görcsösösen vissza kell tartanom magam, ha formában akarok maradni:( Még megérteném ezt , ha koplaltam volna, és azután híznék, mint a disznó,de így...
2010. jan. 14. 12:11
 3/5 anonim ***** válasza:

1-2 kiló nem tud felugrani, mert 1kg tiszta zsír, az 9000 kcal!!! tehát 2 kiló zsír plusszhoz, 18000 kcal-t kell bevinni úgy, hogy azt mind el is raktározza a szervezet! Tehát mondjuk ha napi 2000-et használsz fel, és beviszel 4000-et, akkor 9 nap múlva leszel két kiló zsírral több! Amikor azonban az ember diétázik, nem eszik sót, cukrot, stb. és alacsony a szénhidrát bevitel, akkor egy nagyobb kalóriadús étkezés után rengeteg vizet köt meg a szervezet! És ezt még folytatja 1-2 napig. Feltölti a glikogén és vízraktárakat. Szóval ha másnap több vagy 2 kilóval, akkor abból kb. 1,8 liter víz, amit megkötött a szervezet!

Egyébként a mozgás azért nem tud elégséges lenni, mert pl. a te súlyoddal 1 óra futás kb. 6-800 kalóriát éget. Egy tábla milka ennyi... szóval sokkal könnyebb megenni, mint ledolgozni.

Amit írtam szentírás, 1 kiló zsír 9000 kcal... se nem több, se nem kevesebb... amíg tisztán ennyivel többet nem viszel be, addig nincs is rajtad 1 kiló zsírral több... maximum vízzel...

2010. jan. 14. 14:36
 4/5 anonim ***** válasza:
szia! nem tudom, hogy van ez. szerintem az igaza van az előttem szólóknak, de én is ugyanígy vagyok, mint te. életmódot váltottam, de nagyon ritkán (szülinapok, karácsony) megengedek magamnak pár "bűnös" falatot. na, ezt magyarázza meg valaki :D. de az is lehet, h több vizet raktározunk? mert utána nekem is gyorsan lemegy.
2010. jan. 14. 15:34
 5/5 A kérdező kommentje:
Igen, ez a nagy baj, h sokkal könnyebb megenni, mint ledolgozni..sokkal könnyebb meghízni, mint leadni:( Az eszemmel én is tudom, hogy képtelenség, hogy egyik napról a másikra ennyi zsírKILÓ jöjjön fel, akkor is rossz érzés, ha csak víz visszatartás..De az vígasztal, hogy ez viszonylag könnyen lemegy. Nem lehet valamit tenni ellene? Azon kívül, hogy teljes mértékig megvonom magamtól a 'bűnös dolgokat'?
2010. jan. 16. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!