Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha nyáron egyszerű...

Mit tegyek, ha nyáron egyszerűen napokig nem bírok enni, és már papírvékonyra fogytam? (huszonéves nő vagyok)

Figyelt kérdés

Sziasztok! 27 éves vagyok, nő. Nem tudok enni, mióta ennyire meleg van (május óta). Reggeli kávém után olyan délután 2-kor jövök rá, hogy illenék valamit enni (inni iszom, sima vizet), akkor egy fél szelet kenyeret szoktam enni, vagy ilyesmit. Van olyan, hogy napokig semmit sem eszem.

Nagyon sokat fogytam ez alatt a nyár alatt (szégyellem magam, mert egyébként is vékony vagyok). Mit tegyek? Erőltessem az étkezéseket?

Nem akarok fogyni tovább, és újabb csíkokat (mert ez mostanában évente megismétlődik).

2014. aug. 14. 12:42
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
77%
Igen, erőltesd az étkezést.
2014. aug. 14. 12:52
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Ez szomorú. Egy rendes testnek szerintem éhségjeleket kéne adnia, az enyém akkor is megteszi, ha semmi étvágyam.

Ezen a szinten igenis erőltetni kéne. Semmit sem tudsz megenni? Ha nekem semmi kedvem normál ételhez, akkor is be tud menni nagyon kevés gyümölcs, folyadék (és sokszor édesség, a csuda vigye el :P)... Valamit enned kell. Vagy ha pár falatot tudsz enni, az legyen töményebb, mint a kenyér. Már ha bírod az erősen zsíros dolgokat. A rejtett zsírokat könnyebb megenni, viszont van, akinek megfekszi a gyomrát.

Nem foszthatod meg a tested a tápanyagoktól (ja igen, erre nyilván ügyelj, nem csak kalória kell), büntetlenül legalábbis. Sokkal nagyobb gondjaid lehetnek, mint a csíkok és a nem esztétikus soványság...

2014. aug. 14. 12:53
 3/14 A kérdező kommentje:

Nem tudtam, hogy az oké, hogy édességet eszem. Most váltottam stratégiát, mert vettem narancslevet, így víz helyett azt iszom, az olyan, mintha ennék. Meg ott a kv is, amit tejjel iszom reggel. Vettem kis Danonimokat (szánalmas:D), hogy abból egy picikét meg tudok enni egyszerre, legalább van valami a gyomromban. De ezek mind cukrok, amiket nem akarnék zabálni egyfolytában.

Rendes étel szóba sem jöhet, olyan, hogy főtt étel vagy kenyér. Remélem, tud itt valaki segíteni, mert nem tudom, mit tegyek...

2014. aug. 14. 12:56
 4/14 anonim ***** válasza:
Még talán gyomorsav hiányod is lehet. Alkalmas fűszerezést kell választani és fokozni kell az ételek illatát. Talán a savanykás ízű ételek könnyebben lemennek.
2014. aug. 14. 13:05
 5/14 anonim ***** válasza:
Turmixold le a kaját, végülis ez se a legjobb mert szilárd kajára van beállítva a szervezetünk, de jobb mint a semmi. Az, hogy narancslevet iszol, nem olyan mintha ennél.
2014. aug. 14. 13:06
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Augusztus közepe van. Ha május óta ilyen keveset eszel, és nem igényled, hogy egyél, szerintem menj el a körzeti orvoshoz. Lehet, hogy ő is tud tanácsot adni, vagy ha nem, beutal speciális szakrendelésre. De én a helyedbe mindenképp elmennék orvoshoz.

Nem kell a cukros dolgokat erőltetni, és nem is szabad sokszor. Fokozatosan próbálj visszatérni. Pl. 2 óra helyett, 1 órakor enni egy kicsit. A reggeli kávé mellég megenni pl. 1 korpovit kekszet, aztán kettőt. Fokozatosan, szépen lassan. Egyik napról a másikra nem is tudnál visszaállni a táplálkozáshoz, és a gyomrodat is megviselné szerintem.

Felejtsd el, hogy napokig nem eszel semmit, ilyet nem szabad. Ki kell kísérletezni, hogy mi az, amit szívesen megeszel. Egy kis zöldség, párolva, grillezve, pár kockára vágott sajt, pár szem meggy, málna, stb. Mindig próbálni új dolgokat. Ha csak egy falatot is, de enni. És mindig picit többet, picit hamarabb, picit gyakrabban.

2014. aug. 14. 13:07
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Azért írtam az édességet, mert azt én legtöbbször tudom enni s még mindig sokkal jobb, mint masszívan koplalni... S csak mert édesség, lehet tápanyagdús... Pl. ha alig eszel, főleg fehérjét nem, akkor egy tojás alapú édesség jót tud tenni a tápanyagbevitelednek, komplett fehérje, meg minden :)

De ha tényleg alig eszel, akkor szinte bármilyen kalória jobb, mint a semmi...

2014. aug. 14. 13:19
 8/14 A kérdező kommentje:

köszönöm mindenkinek, nem számítottam ennyire kedves válaszokra!!!:) Sokszor csámborgok a boltokban, hogy hátha meglátok valamit, ami megtetszik. Szerencsém van, mert a lakótársam gyakorlatilag konyhamalacként is funkcionál, így meg merem hagyni a kaját:)

a narancslére a rengeteg cukor miatt írtam, hogy olyan, mintha ennék.:)

2014. aug. 14. 13:24
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

A sajt az speciel jó ötlet, mert elég kalóriadús és könnyen lemegy, legalábbis nekem... A zöldség fontos, de kalóriaszegény és nagy a térfogata, étvágytalanul én se tudnék sokat enni belőle, bár attól függ, nyers uborkát pl. bármikor, de az főleg keveset ér kalória szempontjából.

Danonimo, tejeskávé (gondolom, nem sok benne a tej)... Ezek megint nem jó irányba hatnak, az ember gyomra érez valamit, pláne nem kíván többet enni, miközben nem nagyon vitt be tápanyagot...

Az édesség nekem nem jelenti azt, hogy van benne cukor. De ahogy már írtam, ezen a ponton én aztán boldogan tömném a mézet is (mondjuk napi 1 evőkanállal, az elég sok édességre elég nekem), nem félnék tőle, az tuti.

Persze kinek mik a prioritásai, de ha valaki hónapok óta keményen koplal, az annyira ne válogasson, csak persze vegye figyelembe, hogy mit visel el a szervezete. Óvatosan, mint szintén koplalós betegség után... De valami akkor is kell :(

2014. aug. 14. 13:27
 10/14 anonim ***** válasza:

Olajos magvak, tejes gyümölcsös turmixok.

Kefír vagy joghurt amit inni lehet.

Hány kg vagy?

2014. aug. 14. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!