Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Fogyókúra, életmódváltás, de...

Fogyókúra, életmódváltás, de hogyan?

Figyelt kérdés

Szeretnék 20kg-ot fogyni (178cm magas vagyok és 85kg) Nagyjából egyenletesen oszlik el rajtam a plusz súly,de felülre híztam jobban.

A nagy problémám nem azzal van, hogy sokat eszek, hanem azzal hogy nem eszek. Nincs étvágyam nagyon rég óta. És kb semmit sem szeretek. Húst nem eszek (nem vagyok vegetáriánus, de nem tudom megenni, mert utálom) Halat szeretem, de nem tudom finoman elkészíteni, mindig szétesik. A másik nagy gondom, hogy a salátát nem tudom elkészíteni finoman, és nem lakok jól vele. Ami érdekes, mert ha nem eszek nem vagyok éhes különösebben egész nap elvagyok kevés kajával, de ha belekezdek, hogy na márpedig én egészségesen élek, akkor kb felfalnék mindent mert nem bírom ki salátával. A rizst szintén szem szeretem.

A főzelékeket azt nagyon szeretem, nem szoktam lisztezni, csak tejföllel és pici keményítővel sűrítem. Viszont azt csak teljes kiőrlésű kenyérrel tudom megenni, magában nem. Mivel műszakban dolgozom, így nehéz megoldani, hogy normálisan egyek. Ha éjszakázok, reggel hazaérek nincs már erőm főzőcskézni és étvágyam sincs. Délután felkelek és akkor eszem valamit, de így ugye felborul az egész. A munkahelyemen sajnos nem megoldható, hogy betartani mikor eszem. Akkor lehet ha idő van rá, de van úgy, hogy 3 részletben tudok ebédelni, mert menni kell. Nagyon fáradékony vagyok. Rosszul alszom a műszakok miatt, így mire hazaérek egy nappalos műszakból kidőlök és alszok is, előtte néha bekapok valamit gyorsan.

Nem szeretnék különösebb diétát követni, mert nem tudom tartani úgysem, meg nem látom értelmét. Szeretnék normálisan enni, de először valami rendszert kéne belevinni.

Néha futok vagy itthon tornázok, de ezt is szeretném rendesen, de nem nagyon van erőm sokszor a háztartási dolgokra sem.

Akik műszakban dolgoznak család mellett hogyan oldják meg a diétát és a mozgást. Főleg úgy, hogy 2 félét kell így főzni.

2014. júl. 17. 13:29
 1/1 anonim válasza:

...ez hogy jön a karrierhez, pénzügyekhez? :)

Első körben egy alapos orvosi kivizsgálás, állapotfelmérés szükséges. Nincs-e valamilyen betegséged, ami megnehezíti pl. a különböző diétákat vagy sikertelenebbé teszi a fogyást (pl. pajzsmirigyműködés, vércukorszint alapvető lenne)

Szakrendelőkben (beutalóval) ingyenesen igénybe veheted a dietetikai szolgáltatást- ott szívesen adnak tanácsot, mintaétrendet stb.

Nagy általánosságban saját kútfőből nekiállni diétázni nem mindig okos dolog, mert hiánybetegségek alakulhatnak ki vagy meglévő betegségeket súlyosbíthat.

27-es BMI testtömegindex az már túlsúlyos kategória- nem 5-10 kg feleslegről beszélünk, amit le lehet dobni gyorsan.

Kérj szakembertől (orvos, dietetikus, belgyógyász, gyógytornász vagy személyi edző) segítséget. Nem kerül igazán pénzbe sem.

2014. júl. 17. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!