Életmódváltás, szerintetek mit tegyek működni fog?
Épp 4. éves vagyok egyetemen, az az igazság egyébként elég sok dolgot megkaptam. Soha nem kellett diákmelót nyomni, mert úgymond a szüleimnek sem kellett összehúzni a nadrágszíjat miattam. Azonban az utóbbi 1-2 évben ez a válság nagyon érzékenyen érintett minket. Megélünk így is valahogy de nagyon szűkösen. Ráadásul elméletileg végeznem kellett volna, de ugye Mechanika szigorlat nem jött össze... Szóval ott vagyok ahol a part szakad, ehhez még az jön hogy a köv. féléveim már fizetősek. És ezt muteromék nem lennének képesek kiperkálni. Arra gondoltam: mivel elég komoly és normális barátnőm van, és van egy, a nevemre íratott de még hitellel terhelt garzon 1 szoba, konyha, fürdőszoba. Kiköltöznénk oda ketten. Most kilátásban van olyan munka ami kb 90-100/hó átíratom magamat levelezősre+ még barátnőm is tanul de már dolgozik is. Szóval olyan 150-160/hó lenne abból felesben fizetnénk a garzon rezsiét, én meg közben törleszteném a hitelt az kb 20/hó.. de akár hogy is számolom ki kellene tudni jönnöm ennyi pénzből, úgy hogy közben havonta félrerakosgatok a tandíjra... vagy ha nem is jönne össze ez, muteromék törlesztenék továbbra is a lakást, akkor meg végképp működnie kéne nem? Segítsetek kicsit félek ettől a dologtól, ugyanis kb: 20 évig voltam "anyu szeme fénye" de ez így nem mehet tovább... Szóval működne ez?
Én 23/F barátnőm 23
Mindenki másképp csinálja!
Ha a barátnőd is tanul + mellette dolgozik, ugyanezt megteheted te is még egy-két évig úgy, hogy maradsz a mamádéknál, miközben a tanulás mellett te is dolgozol. Így legalább a tanulmányi költségeidet talán fedezni tudod.
A neveden levő lakást pedig kiadnám bérbe (diákoknak) és a bérleti díjat félretenném, a jövőbeni közös élet induló tőkéjére.
Goldolj bele: tanulás mellett dolgozni és keresni annyit, hogy egy lakás-rezsije + megélhetés + tanulás költségei úgy, hogy eddig csak a tanulásra kellett figyelned. Még akkor is nagy teher hirtelen ennyit a nyakadba venned, ha a mamáék segítenek.
A mechanika szigorlat az utolsók közt van, meg a matek szigóra épül. Szal nem annyira vészes.
A baj az hogy a barátnőmnek elég puskaporos a légkör otthon, anyjának alkesz élettárs, aki balhézik sorolhatnám. A pénzt is benyúlják tőle állandóan. Ha kiadjuk albérletnek a kecót, akkor az kb 25000ft/hó + lakó fizeti a rezsit. De közben nekem is laknom kell valahol, mert bejárni nem tudok, szal nekem is albérlet, hiába vagyunk ketten abitársammal fejenként 15000+rezsi, ami télen meghaladta a 30e-is. sőt volt hogy 34-35e.. szóval a 25e kb nagyból finanszírozza a dolgokat.. Ha viszont kint lennénk nincs albidíj, csak rezsi és mivel garzon max télen a leghidegebb időszakban is 40-45-nél megállna.. ha ketten vagyunk akkor feleződik.. szóval jóval kevesebb lenne az életben maradás :D... Mert most jelen pillanatban, nincs albérlő a lakásban+még fix rezsit is fizetni kell, itt vagyok én a havi 30e albidíjamal, meg a másik lakás 28e törlesztőjével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!