Az baj, ha sok joghurtot eszem/ivójoghurtot iszok?
A diétám előtt nem szerettem annyira a joghurtot. Ettem mindenféle cukros szart, pudingot, tejberizst meg cukros joghurtokat is.
Aztán elkezdtem diétázni és "rászoktam" a zsírszegény ivójoghurtokra, pl.
Norbi update -> 41 kcal/100 gr -> 330 ml-esben van 135 kcal összesen. Tehát egy adag kb 70 kcal ha a felét iszom.
1 db 250 gr-os jogobella light ivójoghurtban 110 kcal van (44 cal/100 gr)
vagy pl. 150 gr-os jogobella light joghurt (nem ivójoghurt, hanem rendes) 90 kcal.
Napi 2-3X biztos eszek joghurtot. Sokszor szívesebben eszek joghurtot zöldséggel, semmint csirkemellet/halat/pulykamellet vagy akármilyen húst vagy tojást... persze szeretem a csirkemellet meg a husit is, és tudom hogy fogyózáshoz az ajánlott... főleg a paleosok ítélik el nagyon a joghurtot, azt tudom...
Szerintetek baj, ha ennyit eszem? Napi kb. 300-400 kcalt joghurtból viszek be.
Persze a mozgás megvan mellette + sok zöldség, mérsékelten: gyümi, husik, tojás, stb.
Ja, ez lemaradt: azért eszem ennyi joghurtot, mert egyrészt szeretem, másrészt csomószor érzem olyan "savasnak" a gyomrom, és úgy érzem hogy a joghurt "lenyugtatja" a gyomromat. Pl. ha csirkemellet eszek uborkával, paradicsommal, paprikával, úgy éhes maradok, de ha joghurtot eszem salival, jobban eltelítődök.
Pl. a kávémat reggel sem bírom meginni tej nélkül, annyi savam lenne...
meg úgy érzem, hogy nekem a joghurt valahogy megszűnteti a savamat, vagy valahogy jobban megszűnteti az éhségérzetet, de ha pl. csirkemellet eszem az nem...
hosszútávú egészség szempontjából nem túl előnyösek a tejszármazékok.
és nem a zsírtól kell félni,hanem a cukortól és az adalékoktól ha már iszod.
amúgy nem a gyomrod nyugszik meg,hanem az inzulinszinted megugrik tőle és ez okoz jóleső,jóllakott érzést egy ch függőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!