Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért vannak sokszor lepontozv...

Miért vannak sokszor lepontozva a SZAKSZERŰ válaszok fogyitémában?

Figyelt kérdés
A hozzáértők (vagyis aki nem a femina.hu-ról, nőklapjából tájékozódott) által írt válaszok vannak leginkább lepontozva. Miért?
2010. jan. 8. 10:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
70%
Mert a kérdező azt szeretné olvasni, hogy az ő "nem eszek semmit egy hétig, aztán vissza állok az eddigi kerékvágásba" c. diétája tökéletes.
2010. jan. 8. 10:32
 2/12 anonim válasza:
100%
Ezt én is észrevettem. Valószínű, hogy sokan csak megerősítésre várnak és ha egy őszinte vélemény ütközik ezzel, akkor hirtelen felindulásból lepontozzák...
2010. jan. 8. 10:35
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Mert mindenkinek a maga szemszögéből igaza van. Annak is, aki lepontoz, annak is, aki ezen felháborodik. Mindenki úgy fogy, ahogy akar (!)
2010. jan. 8. 10:54
 4/12 A kérdező kommentje:

Persze, hogy mindenki úgy fogy, ahogy akar! Nem is erről van szó! De ha valakinek mondjuk a kérdésében benne van, hogy az egészség és a tartós fogyás szempontjából oltári nagy hülyeséget akar csinálni (pl. egyoldalú diéták, x napig tartó diáták, szóval ez a női magazinos szekció, tudjátok, miről beszélek) és valaki le akarja erről beélszni, akinek van némi halvány foglama a dietetikáról, az emberi anyagcsere működéséről, akkor az mindjárt le van pontozva.

Én is kövér vagyok gyerekkorom óta. Számtalan sikertelen kampányszerű fogyókúra után be kellett látnom, hogy nem jók hosszútávon. Nagyon csábítóan hangzanak, hogy "10 nap, -8 kg" és társaik, tudom én is jól.

És ha valaki szól, hogy ez azért nem így működik, akkor már mindjárt okostojás, sznob, stb. lesz, meg fogja be, nem téged kérdeztelek, stb.

2010. jan. 8. 11:09
 5/12 anonim ***** válasza:
13%

"Én is kövér vagyok gyerekkorom óta. Számtalan sikertelen kampányszerű fogyókúra után be kellett látnom, hogy nem jók hosszútávon."

És csodálkozol, hogy a fogyókúrás szekcióba írt kommentjeidet lepontozzák? Ember, előbb talán fel kéne mutatni valamit, utána lehet okoskodni..

Egész életedben kövér voltál, most is az vagy, de azért tanácsot adsz? :D

2010. jan. 8. 11:19
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vagyok fogyizós típus, de gyakran olvasgatom az itteni hozzászólásokat is. Én is olvastam már egy csomó olyan választ, akiről (mivel többnyire egy azonos százalékú valakiről van szó, így elképzelhető, hogy egy ember, de nem 100%) lerí, hogy tényleg ért hozzá és nagyon jókat mond. Viszont az sem mindegy, hogy HOGY mondja. Az ő válaszai hiába jók, ha a szokásos leereszkedő stílusban mondja amit mond. Legtöbbször hozzáteszi, hogy "mikor jöttök már rá/tanuljátok már meg" vagy vmi hasonlót. Szerintem aki itt kér segítséget, azok közt sok olyan is van, aki valódi eredményekre vágyik, hajlandó is tenni érte, nem olyan megerősítéseket vár, hogy igen a 90 napos diéta remek találmány. Viszont ha ezt közel bunkó, lekicsinylő, tudálékos formában tolmácsolják felé, akkor az szarul esik neki. Vagy ő, vagy a többi olvasó lepontozza. Szóval szerintem nagyon sokat számít a stílus is. Ha az illető magára ismerne egy kicsit változtathatna, így a segítő szándéka sokkal könnyebben eljutna azokhoz, akik szívesen megfogadnák a jó tanácsokat.

Tanítani sem lehet úgy, hogy ha egy gyerek kérdez tőlünk valamit, mielőtt türelmesen elmagyaráznánk, hogy hogy is van ez az egész, azért hozzátesszük, hogy hogy lehet ilyet kérdezni, ezt már tudnod kéne, na, de jó, ma jóságos napom van, leereszkedem hozzád és most utoljára elmondom, hogy... stb.

De persze sokszor vannak olyanok is, akikről már szóltak itt, akik csak arra várnak megerősítést, hogy ők bizony remekül csinálják a dolgot és igazi hősök, hogy belevágnak egy teljesen felesleges önsanyargatásba.

2010. jan. 8. 11:23
 7/12 A kérdező kommentje:

Nem adok tanácsokat fogyi ügyben! Ezt én egy szóval sem mondtam! Csak olvasgatni szoktam itt, mert érdekel a téma, lévén hogy érintett vagyok az ügyben.

Nem értek annyira hozzá, hogy osszam az észt! Szó sincs erről! Csak azt látom, hogy aki meg meri említeni, hogy az anyagcsere lelassul a koplalástól, meg hogy az egyoldalú diéta hiánybetegséghez vezet, az mindjárt főgonosz lesz.

2010. jan. 8. 11:23
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Azért elég sokszor ellentmodnanak egymásnak a "szakszerű" válaszok, és el tudom képzelni, hogy leginkább egymást pontozzák le.
2010. jan. 8. 11:24
 9/12 A kérdező kommentje:
11:13-as, maximálisan egyetértek veled! Nagyon fontos a stílus is!
2010. jan. 8. 11:25
 10/12 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező !

Ezt ajánlom tanulmányozásra:

[link]

Én nagyon jól vagyok, 52 kilósan.

:D

2010. jan. 8. 11:25
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!