Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Bulimiások! Ti honnan tudjátk/...

Bulimiások! Ti honnan tudjátk/tudtátok, hogy mennyit kell hánynotok, vagy, hogy mikor jutottatok el arra a szintre, hogy már mindent kihánytatok?

Figyelt kérdés
És ide körülbelül mennyi idő alatt jutottatok egy hánytatás alkalmával? NEM vagyok/voltam bulimiás, nem is szándékozok az lenni,csak a bulimiáról akarom majd szakdolgozatomat írni. Tényleg csak hozzáértő válaszokat kérek! Köszönöm.

2014. júl. 9. 15:29
 1/9 anonim ***** válasza:
érzed h sok és ki kell adnod magadból, és azt is érzed amikor már újra üres a gyomrod.
2014. júl. 9. 16:21
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem a saját tapasztalatomat tudom megosztani(szerencsére), hanem egy barátnőmét. Betegesen fogyókúrázott, világ életében túlsúlyos volt. De valahogy soha nem sikerült leadnia a felesleget. Elkezdte, de mindig abbahagyta, nem volt sem fizikai sem lelki ereje a sporthoz és a diétához. Aztán eljutott arra a szintre, hogy minden étkezés után bűntudata volt. Gyűlölte magát, amiért nem bírt nemet mondani a sült krumplira, kólára, sütire. Aztán jött az ötlet, hogy meghánytatja magát az evések után. Eleinte nem ment neki, nem merte ledugni az ujját. Aztán még jobban megharagudott magára, hogy még ez sem megy neki, és dühében elkezdett enni. Aztán megint bűntudat, hánytatás gondolata, aztán csak sikerült neki. És ez ilyen körforgásban ment hosszú ideig. Hánytatni addig hánytatta magát, amíg már nem jött vissza az étel. Eltelt így majd' egy év. Eleinte én nem is vettem észre. Csak azt láttam, hogy fogy-fogy-fogy. Viszont azt is láttam, hogy miket eszik. Nem értettem hogyan fogyhatott le. Abban az időben sokat lógtunk együtt, és feltűnt, hogy evés után elment a mosdóba. Leesett, hogy mi van vele, de addig nem foglalkozott ezzel az egésszel, amíg kórházba nem került. Utána pszichiáter, hosszú folyamat volt a gyógyulása. De ma már teljesen egészséges. Én azért tudom ilyen részletesen az esetét, mert mindig elkísértem orvoshoz, akinek elmondott mindent. Nekem nem mondta volna el ilyen részletesen, mert szégyellte előttem. De aztán csak megtört a jég.
2014. júl. 9. 16:22
 3/9 anonim ***** válasza:
Ja, hashajtókat is szedett.Volt, hogy koplalt, aztán rájött egy falási roham, megette a hűtő tartalmát, aztán hashajtókat vett be, nem hánytatta magát minden esetben.
2014. júl. 9. 16:25
 4/9 anonim ***** válasza:

Engem nem érdekelt annyira, hogy kihánytam-e mindent, csak szabadulni akartam a fájdalomtól. Ha jobban lettem és/vagy elfáradtam, akkor abbahagytam. Sosem néztem, hogy ez mennyi idő, sokszor azt sem tudtam abban az állapotban, hogy milyen napszak van, nem hogy hány óra hány perc, de olyan 1 óra hosszára saccolnám az időtartamot.

Sokan úgy csinálják, hogy esznek legelőször valami erős színű dolgot, vagy csak megjegyzik mi volt az első, amit lenyeltek és addig hánynak amíg azt viszont nem látják. Nem feltétlen megbízható módszer, mert a gyomorban könnyen összekeverednek a dolgok. Erről nincs több információm, mert sosem próbáltam, csak olvastam.

2014. júl. 9. 21:14
 5/9 anonim ***** válasza:

Én anno megmértem magam előtte és utána is, aztán ha a mérleg már visszaadta az eredeti számot, akkor kicsit nyugodtabb voltam. És közben figyeltem, hogy mi jön ki. Meg ha már nagyon savas, annak úgyis mindegy. Annak nagy része úgyis felszívódott.

De nem érdemes hánytatni, borzalmas körforgásba visz bele, teljesen belebetegszel. És nem csak lelkileg, testileg is :( Tapasztalat, csak kórház lesz belőle..

2014. júl. 10. 08:43
 6/9 anonim ***** válasza:
Én ugyan nem voltam bulimiás,de volt olyan,hogy meghánytattam magam. én is mint a legtöbb lány elgedetlen voltam vagyok magammal. a fogyókúra megy néha,de van olyan nap,hogy annyit eszek majd szét durranok. na olyankor lelkiismeret furdalásom lesz. rám tör egy ötelet,hogy kihánytatom. lenyomom az ujjam addig ingerlem míg nem öklendezek,én általában rövid ideig hánytatom magam és keveset,de nekem ez is elég,kisebb megnyugvást okoz. meg félek is tőle. 21 éves vagyok kb 15 évesen próbáltam először ki. azóta vagy 6szor fordult elő.
2014. júl. 12. 17:55
 7/9 anonim ***** válasza:
En sem arra mentem, hogy az egeszet kihanyjam, inkabb a buntudatot, a szorongast akartam ezzel csokkenteni.
2014. júl. 13. 00:13
 8/9 anonim válasza:
én sokszor érzem hogy nem ön ki minden és akkor nagyon rossz...és mostanra már egyre több idő kell. van hogy 15-20 perc. és én nem sorban adom ki magamból. tehát csak arra hagyatkozhatok, ha már érzem hogy kicsit üresebb
2014. júl. 26. 22:54
 9/9 anonim ***** válasza:

- kb. tudom, mennyi kajcsit ettem, mennyit lássak viszont

- többnyire addig hányok, míg a sav (vagy olyasmi) jön vissza

- akkor nem tudom, hány óra, felőlem légiriadó is lehetne, az sem érdekelne, a lényeg, hogy jöjjön-jöjjön

- sacc per kb. egy óra szokott lenni, míg többé-kevésbé végzek

- annyi, hogy igyekszem nem savig menni - bár kellemetlen a tudat, hogy nem jött ki minden -, mert azután fáj a gyomrom, büdös a szám és a nyelőcsövem is marja a cucc

Megj.: bár ne tudnák segíteni neked.

2014. júl. 30. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!