A túlsúlyosak is megrögzött hazudozók?
Ha szembe állítod saját magával, hogy ő a hibás, mert szétzabálta az agyát, akkor előjönnek a védőkártyák:
- pajzsmirigy probléma
- fogamzásgátló
- megsérült a térdem, nem tudtam sportolni
- meghalt a kutyám
stb. Csak én érzem úgy, hogy ezek teljes mértékben nélkülözik a valóságot? Inkább hazudnak, hogy (néha még ők is elhiszik) sajnálják őket, vagy éppen kibúvót keressenek az alól, hogy miért híztak el. Tisztelet a kivételnek.
A teljes mértéket azért hagyjuk, nyilván a zabálás az oka, de azért nem mindegy mitől zabál az ember.
Én szép karcsó voltam egy frankó diéta után sokáig, tartva utána a súlytartó egészséges étrendet. Visszahízásnál a tipikus hibákba estem, elég súlyos életszakasz volt, a legkisebb gondom az volt mit eszek - persze nem a probléma miatt híztam el, hanem mert ócska péksütit zabáltam, de idegösszeomlás és súlyos családi + egészségügyi gondok mellett tényleg nulla motivációm volt tartani a normális étrendet.
Nyilván ez nem védőkártya - a kajától híztam vissza... akkor még csak keveset.
Azóta gyógyszert is szedek, nem fog.gátló, de hizlal (orvos ismerős mondta, hogy az összes betege aki ilyesmit szed, egy vágósertés lett kb.), az étvágyam durván megdobta, akkor rohantak fel rám a kilók nagy sebességgel. Ez se védőkártya, a bevitt plusz kaja okozta a bajt. A leggyakoribb mellékhatásként jelzett farkaséhséget nyilván valahogy visszaszoríthattam volna (nem tudom hogyan, illegális drogokkal biztos, de az nem a legjobb ötlet).
Míg korábbi diétámnál gyönyörűen, fokozatosan, értelmes tempóban olvadtak le rólam a kilók, most ugyanolyan módszerrel (sok-sok fehérje, szénhidrátcsökkentés, kalóriaszámlálás, elegendő tápanyag és vitaminbevitel, ésszerű, nem koplalós kalórialimit, hús+zöldség alapú étrend, semmi cukros, lisztes izé), sőt, szigorúbban megválogatva ételeimet (tej és TK kenyér kiiktatása, kevesebb gyümölcs)
... na így a bogyó mellett (muszáj szednem) most 3 és fél hónap alatt lement rólam... 4 kiló. Legalább a tolerancia miatt csökkent a zabálhatnékos mellékhatás. Azért nem hiszem, hogy a gyógyszernek ne lenne SEMMI köze hozzá, hogy ilyen baromi lassan megy.
Persze igen, így is fogyok, csak irritálóan LASSAN.
Tehát összetettebb a kérdés. A plusz kalóriáktól híztam. Hogy ezek miért kerültek be, az összetettebb ennél. De nem mentegetem magam, csinálom a diétámat türelemmel (jobb híján) és kész.
én is mindig találtam kifogásokat
de igazából rajtunk múlik, hogy képesek vagyunk-e uralkodni
az ételeink felett
mocskosul nehéz de még nehezebb kimenni az emberek közé hájasan önbizalom nélkül
én mindig is duci voltam de így 16 évesen már vagyok olyan önálló hogy ne kelljen azt ennem amit a szüleimnek
én sose voltam karcsú és sose éreztem magam jól a testemben és a vágy a jó alakért az egészségestestsúlyért erősebb mint az étel iránti vágyakozás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!