Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Gasztronómiailag vannak...

Gasztronómiailag vannak igazán boldog megrögzött fogyókúrázók?

Figyelt kérdés

Az utóbbi napokban, hetekben szoktam ebbe a kategóriába belenézni. Annyi minden felmerült bennem az olvasott kérdések és válaszok kapcsán.

A megrögzött fogyókúrázók hogyan tudják élvezni az ételeket? Minden ételnek nézik a kalória és más egyéb tartalmát. Nézik az órájukat mikor mit ehetnek. Nálatok lehetetlen, hogy bandáztok valahol és jóízűen semmivel se foglalkozva megesztek egy hamburgert? Vagy megkívántok egy jó kis töltött káposztát? Egy alma hizlal-e kérdésre a válaszok zöme Igen, ne egyél. De akkor mit, ha már almát se?

Ha a megtévedt fogyókúrázó alaposan átolvassa itt a válaszokat, és hisz mindenkinek, rá kell jönnie, hogy soha semmit nem szabad enni kivétel a mesterséges dolgokat (fehérjepor és társaik)

Senkit megbántani vagy senkivel kötözködni nem szeretnék, csak kíváncsi lennék arra, hogy a túlzott akarat, a túlzott odafigyelés a megvonás nem okoz-e lelki tűnteteket? Éreztétek-e valaha, hogy jó lenne spontán kajálni egy nagyot?

2011. máj. 17. 09:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Persze nap mint nap érzem csak nem tenne jót a 15 kiló feleslegemnek !
2011. máj. 17. 09:44
 2/11 anonim ***** válasza:

Én világéletemben nagyon szerettem enni, főleg ha bánat vagy öröm ért.

Mindig volt rajtam 10 kiló felesleg, tudom ez nem sok, meg szerencsére magas is vagyok úgyhogy elviselhető volt.

K.B. fél éve volt egy komoly gyomorrontásom, nagyon sokat ettem szerintem valami romlott is volt, és olyan fájdalmaim voltak, hogy azt hittem belehalok.

Nálam ez volt a fordulópont valahogy elment a kedvem az evéstől. Azt hittem csak pár hétig tart majd amíg friss a rosszullét élménye, de valahogy összejátszottak a körülmények...

Elbocsátottak és olyan munkahelyet kaptam ami nagyon sok mozgással jár, viszont a háromóránkénti evést be tudom tartani ami nagyon felpörgette az anyagcserémet. Tudom nem mindenki teheti meg de én gyakran rendelek a zsírégető klubtól szénhidrátszegény menüt, ami nekem nagyon bejött. Ha édességet ennék mindig diabetikusat, norbisat választok és csak nagyon ritkán iszom cukros üdítőt.

Nem mérem magam csupán kéthetente, így nagyobb öröm a fogyás, igaz 2-3 kilót fogyok ezidő alatt ami nem gyors, de nekem megfelel. Ha magamnak főzök mindent édesítőszerrel és mondjuk riszliszttel csinálok.Szóval szerintem ahogy más sokan mondták, életmódváltás szükséges a fogyáshoz ami kis lépésekben hoz tartós eredményt, mert különben sok a lemondás és az ember előbb utóbb fellázad.:)

Azért a sós kesudiónak néha én sem tudok ellenállni.:)

2011. máj. 17. 09:46
 3/11 A kérdező kommentje:

Pontosan erről van szó. Nem szeretem az édességet, gyakorlatilag nem is eszem, de tegnap este tízkor, olyan hihetetlen csoki ehetnék jött rám, hogy megettem néhány kockát. És akkor eszembe jutott, hogy itt mit is írnának rá, ha rákérdeznék. Hát szerintem soha nem mernék a bűntudat miatt csokit enni.

Az édesítő szeres ételnek szerintem teljesen más íze van, mint a cukrosnak. Tudom, hogy önfegyelem az egész, de amikor valaki mellettem valami igazán finomat eszik, akkor megkívánom. és eszembe jut, hogy jajj de szeretnék én is olyan életet élni, mint ő.

2011. máj. 17. 10:40
 4/11 anonim ***** válasza:

azért vannak nem hardcore fogyisok is itt. pl. én.

van egy előre eltervezett étrendem, a kcalokat nem számolom, mert egyszer régen kiszámoltam, és tudom, hogy 1300-1500 közt mozgok.

reggelire zabpelyhet eszem natúr joghurttal, vagy tk. kenyeret felvágottal, zöldséggel, tojással. mindkettőt imádom, sokkal jobban laktat és finomabb is, mint egy péksüti (amit régebben ettem). persze a 2. jobban ízlik, de a tojás miatt azt elég sok idő elkészíteni, így azt inkább hétvégenként eszem.

a sok fehérjebevitel miatt kell ugye enni csirkehúst. na most ebédre általában azt szoktam, hogy hét elején pici olajban megsütök jó fűszeresen, vagy tepsibe terítem, rá tejföl, sajt, bazsalikom és be a sütőbe 1 kg csirkemell, ezt eszem 4-5 napig. délben barnarizzsel, aminek az íze nem sokban különbözik a fehér rizstől, főleg, hogy teszek bele delikátot. estére vagy friss zöldséggel eszem, amit imádok, vagy párolok hozzá mexikói zöldségköretet, elkeverem egy pici tejföllel meg natúr joghurttal, fűszerezem, és kész a "franciasaláta".

10óraira, uzsonnára mindig földimogyit, gyümölcsöt, vagy 1-2 szelet tk piritóst eszek sajttal, és teszek rá, hogy erről ki mit gondol.

illetve vacsira szoktam enni rántottát kenyér nélkül, csomó zöldséggel és belepirított sonkával (nyami:) vagy ami mostanában a kedvencem, hogy túróban elkeverek joghurtot, vágok bele epret, és beledarabolok 3 kocka étcsokit.

emellett: tegnap este megkívántam a pizzát, hát elmentem a barátommal, és megfeleztünk egy 28 cm-set. cserébe otthon überdurva popótornát csináltam, ami közben meghaltam, de attól még nagyon élveztem.

ha kívánom, simán megeszek 1 hamburgert vagy 1 csokit, de amíg régen addig ettem, amíg láttam, most beérem 3 kockával. töltött káposztát, pörköltet sosem kívánom jobban, mint a sült csirkét, persze ha hazamegyek azért megeszem nagymamám főztjét, ami abszolút nem fogyis, de mivel a napok többségében egészséges és fogyis kaját eszek, szépen fogyok tőle :)

2011. máj. 17. 12:49
 5/11 anonim ***** válasza:
Aki már elérte a megfelelő szintet, és azt évek óta tartja, az hidd el nem nézi, hogy jaj most becsúszik egy kis torta, vagy pörkölt. Rutinból ellensúlyozza egy kis plusz testmozgással, és olyan, mintha semmi se történt volna. Viszont akin 15-20kg felesleg van, és nem is tud olyan intenzitással kalóriát égetni, mint egy atletikus testfelépítésű ember, annak persze hogy számít, hogy mit eszik, mert annál tovább tart majd neki a "kúra"!
2011. máj. 17. 15:35
 6/11 A kérdező kommentje:
Igen, csak kérdés, hogy egy idő után nem alakul-e ki az emberekben bűntudat? Lehet-e valójában élvezni az étel ízét magát az evést, ha közben a bevitt kalória mennyiségen és azon agyalok, hogy mennyit kell ezután mozognom?
2011. máj. 18. 07:30
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Akiben kialakul "bűntudat", az nem érti az egészet. Meg ez a baromság, hogy jaj most "bűnöztem", "bűn megenni x ételt mert nem megy a fogyókúra" - a bűnnek semmi köze a diétához! Csak az éli meg bűnként, akit zavar a saját akaratgyengesége, de annyira nem, hogy tegyen is ellene, viszont jólesik róla panaszkodni, hátha társakra talál a "gyengék" között, és így nem érzi magát egyedül, nem lesz izolációs szorongása! De a másik véglet is beteges, aki kalória alapján étkezik évek óta, és ilyen elhasznált csontos 50-es alakja van, és már evés alatt arra gondol, hogy ez az étel akkor most hány óra a taposógépen!
2011. máj. 18. 07:41
 8/11 anonim ***** válasza:

az előzőnek igaza van a bűnözéssel kapcsban. én sosem értettem ezeket az embereket, akik írnak, hogy jajj megettem 2 kocka csokit este 9kor mi lesz velem??? mit csináljak a bűntudattal??

én volt, hogy húsvétkor 3x végigettem a menüt oda-vissza (szülinapom is volt:), és érdekes módon, utána nem éreztem bűntudatot. sőt, ha elgyengülök, és mégis megeszek este egy csokit, akkor sem érzek. max egy kicsit ilyen "kellett ez neked? most ennyivel is tovább tart elérni AZ alakot", de utána nem érdekel. viszont szerencsére nem vagyok az a véglet sem, aki bűnözik egyet, aztán "úgyis mindegy" alapon magáraborítja a hűtőt.

2011. máj. 18. 09:22
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Lelki tüneteket? Dehogynem. Nálam legalábbis. Hányszor lett már elegem és mondtam, hogy kész, ennyi volt, így nem érdekel az élet ha még enni sem ehetek. De most mit tegyek?? Te gondolom olyan kis szerencsés vagy, aki bármit ehet aszt'

egy centit nem vastagodik, de gondolj már bele... Te mit csinálnál? Rádmenne vagy 10kg ugyanúgy "kajálnál spontán egy nagyot" amikor csak kedved támad????

"bandázástól" szerencsére nem kell tartanom mert nincs egy barátom se. az egyetlen örömöm a kaja volt.

2011. máj. 19. 14:56
 10/11 A kérdező kommentje:

Sajnálom! Úgy kezdtem, hogy senkit nem akarok bántani, csak kíváncsi vagyok.

Igen, igazad van kifejezetten vékonyka vagyok. De soha nem bántottam senkit a súlya miatt, sőt érdekelt mindig a másik oldal. Mindig is kíváncsi voltam arra, hogy hogyan sikerülne megélnem, ha nem lennék ilyen szerencsés alkat. nekem vajon lenne-e lelki erőm végigcsinálni az egészet.

És tudod mit? Lehet, hogy nem. Amikor felvetődött a candida diéta mint probléma megoldás, teljesen pánikba estem, hogy mi lesz akkor ha megkívánok valamit és nem ehetem meg. Nem eszek sokat, sőt. De ha valamit kívánok akkor őrülten tudom kívánni. (Azt álmodom, hogy azt eszek és reggelre csurom nyál a párnám). A candida diétának lőttek más orvosi problémám van, de ez is diétával jár. a diétának pedig ugyanúgy a lemondás az alapja mint a fogyókúrának.

Na ezt csak azért meséltem el, hogy értsd a kérdésem okát.

2011. máj. 19. 15:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!