1 hét alatt 1,5 kg fogytam, normális ez így?
Ez normális, az elején elég sok víz is lemegy.
2014. júl. 2. 13:02
2/10 A kérdező kommentje:
Ez a súly lényegében: az a kaja, ami már nem tölti meg a beleidet + az izmok tárolnak szénhidrátokat, ami vizet köt meg, ilyenkor ezt felhasználják és ezután már vizet se tárolnak annyit. Szóval ez nem "valós" fogyás, de önlelkesítésre lehet használni. Később jóval lassabb lesz.
2014. júl. 2. 13:11
4/10 A kérdező kommentje:
55 kg szeretnék fogyni :) 3 napja 2 L ásványvizet iszok és 1100 kcalt eszek :) sajnos szénhidrát mindig több megy be mint fehérje :S a zsír pedig a kettő között szokott lenni :/ semmi kenyér se nassolás :) pedig nagyon édesszájú vagyok :$
5/10 A kérdező kommentje:
jah és nassolás helyet zölséget,puffirizst vagy csak egyszerűen vizet iszok :) amit általában enni szoktam: főtt tojás,hal,korpás vagy sima kiflit,puffirizst,zöldséget néha joghurtot is :) és 100%-os összibaracklét vagy 0,5%-os tejet
Szerintem a 1100kcal kevés lesz (bár a kalóriaszámoláshoz annyira nem értek, én a tápanyagokat szoktam számolni). A puffasztott rizzsel pedig óvatosan, mert sok benne a szénhidrát (mint a sima rizsben, 70-80%) és önmagában a glikémiás indexe is magas.
Szerintem érdemes a gyümölcslevet is elhagyni, mert abban is sok a cukor.
A nassolás és kenyér elhagyása viszont jó kezdés. :) Hányszor eszel egy nap, és tápanyagszinten mennyit (fehérje-szénhidrát-zsír)?
2014. júl. 2. 15:42
7/10 A kérdező kommentje:
a napi 3x étkezés meg van az a minimum :) puffirizst max 1-2 szeletet eszek és azt se minden nap :) a szénhidrát max. 136 g az általába meg van a zsír 36 g az nm mindig annyi :) a mai szénhidrát bevitelem 86 g a zsír pedig 29 g
8/10 A kérdező kommentje:
a fehérjét elfelejtettem írni :$ az 80 g :) kalóriabázison vezettem mindezt :) de sajnos ma nm értem el az 1100 kcalt csak 890-et :S nm mindig tudom bevinni a megfelő mennyiséget mert akor általában a szénhidrát mindig több :(
Szerintem érdemes a fehérjét megemelni kicsit, általában testsúlykgként 2,5-3-at szoktak ajánlani diétánál, a szénhidrátra pedig 1,5-2-t kb (amit lehet változtatni annak függvényében, hogy túl gyorsan vagy túl lassan fogysz).
Fontos az is, hogy a fehérjét és a szénhidrátot milyen formában eszed (nem azonos ugyan annyi gramm "jó" vagy "rossz" szénhidrát).
2014. júl. 3. 00:14
10/10 A kérdező kommentje:
Kapcsolódó kérdések: