Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ez miért van? Kérdésed túl...

Ez miért van? Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú

Figyelt kérdés
lehet nem a legjobb kategória, de nem tudtam hova írjam. 17 L vagyok, és a barátnőm is. Én rengeteget eszek (csak egészségeset, makrotápanyagokra figyelve) és rengeteget mozgok is (leginkább súlyzós edzés), vékony is vagyok, vagyis inkább izmos. Most nyári munkán vagyok a barátnőmmel, aki nem vékony, nem is mondanám kövérnek, inkább teltnek. Együtt vannak a szüneteink, és míg én reggelizek és mindkét szünetben rendesen eszem a csirkemellet meg a rizst meg a zöldségemet, jól lakok, de mégis éhes vagyok a szünetekre, ő pedig nem is reggelizik, 1. szünetben egy croissanttól jól lakik és 3 óra múlva a másik szünetben egy fél pizzás csigától. Ez miért van? Ha ennyitől jól lakik akkor miért nem vékony? Mármint oké, tudom hogy az egészségtelenebb meg finomított szénhidrát de akkoris. Ennyivel gyorsabb lenne az anyagcserém a sport miatt?
2014. jún. 17. 20:43
 1/4 anonim ***** válasza:

Genetika. Én simán jóllakok egy adag sültkrumplitól, míg tésztánál már evés közben éhes leszek, apám viszont simán jóllakik vele.

Nem működik mindenki ugyanúgy.

2014. jún. 17. 21:10
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem reggelizik, este lefekvés előtt gondolom meg benyom egy jó adagot...

Meg te izmosabb vagy ő meg inkább zsírosabb ez is sokat számít nem is csodálom ha ilyeneket eszik hogy 1db croissan meg fél pizzás csiga...

2014. jún. 17. 23:31
 3/4 anonim ***** válasza:

A férfiaknak alapból nagyobb az izomtömege, a zsír-izom arányuk az izom felé tolódik, náluk kisebb testzsírszázalék elég/egészséges, mint a nőknek. Így magasabb az energiaszükségletük. Az alapanyagcseréjük is gyorsabb, és izmot is könnyebben építenek.

Az sem utolsó szempont, hogy a barátnőd nulla tápértékű gyors szénhidráton vegetál (minőségi éhezés) és kevesebbet mozog, mint te, így az anyagcseréje még lassabb, a szervezete abba a kevés péksütibe még inkább kapaszkodik, raktározza is el keményen.

Fogyókúránál vagy testépítésnél a nők genetikailag hátrányból indulnak a férfiakkal szemben.

2014. jún. 18. 00:37
 4/4 A kérdező kommentje:
Nem ugy baratnom, en is lany vagyok :D
2014. jún. 18. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!