Nem hízni, fogyni akarok, de mozgás nélkül, van megoldás?
Azt hiszem, kicsit nevetséges lett a kérdés, de megpróbálom megmagyarázni.
Versenytáncos voltam, lételemem a sport volt, állandóan mozogtam, míg nem keresztszalagjaim elszakadtak, porcaim leváltak, térdkalácsom szilánkosra tört, sípcsontom felrepedt, két bordám is eltört. (sportbaleset) Mozgástilalom hatására a 170/60 ból 170/95 lett. Amikor újra mozoghattam, a spinninget kezdtem el űzni, heti 4-5 alkalommal, és ugyanúgy folytattam az amúgy napi kb 2000kcal-s étrendemet. 170/80 alá mégsem mentem. Elkezdtem kangoozni, azonban újra sportsérülésem lett, szerenmcsére nem olyan komoly, csak azért mégis.. Újra keresztszalagszakadás, és porcleválás. Nem értem, mért.. Útban voltam a súlycsökkentés mellett, erre megint kaptam az élettől egy koptatót. Nagyon koplalós étrendet nem bírnék, de szeretnék leadni a súlyomból továbbra is, és NEM meghízni ismét.. Elvileg most fél évig nem mozoghatok, azonban ez elég idő a visszhízáshoz.. De én nem szeretném. Egyébként húst, zöldséget, gyümölcsöt, tésztát, főzeléket szoktam enni, meg néha csokit.. Ha valakinek van valami bevált módszere, ötlete, megköszönném.
Szerintem sincs
:-(
Bár a csokit, meg a tésztaféléket kihagyhatnád az étrendből, már az javítana valamit. (legalább tovább ne hízz)
Sajnos a legtöbb sportoló ott rontja el, hogy bár szeret mozogni, táncolni, de az izmai megerősítésére nem gondol, nem csinál erősítő jellegű edzéseket. A
Amellett, hogy ez a legjobb a zsír eltűntetésére, még a sérüléseket is megelőzi.
Mellesleg, ha csak a térdeddel van baj, attól még konditeremben edzhetsz, főleg fölsőtestre, de alsóra is vannak biztonságos modern gépek, amik kímélik a térdízületet.
Sport nélkül pedig nem fog menni, azt most megmondom...
Kérdező, egyébként nagyon sajnálom, ami történt veled, és tudom, hogy ilyenkor korlátozottak a lehetőségek (anyunak túlsúly miatt elkoptak a térdízületei, kezelik, de ha a mostani kezelés nem használ, műteni kell), de mindenképpen iktass be valami mozgást, ami nem azt jelenti, hogy meg kell szakadnod, a kicsi mozgás is mozgás, egy kis takarítás otthon, egy bevásárlókörút, egy séta csakúgy, nem szakadsz bele az ilyenekbe, mégis mozogsz, és ha nem hagyod el magad, és nem hanyagolod el a mozgást, akkor könnyebben helyreáll az izomzatod is. A legapróbb mozgás is számít, ha rendszeres.
És mindenek előtt jobbulást kívánok!
amit most irni fogok azért sokan majd beszolnak.
a norbi update egy lájtosabb Atkins diéta.
a lényege kb annyi hogy szénhidrátot ne egyél, fehérjét meg ezerrel, nagyon egyoldalú táplálkozást jelent, káros az egészségre hosszú távon, viszont ha be tudod tartani akkor látványos gyors fogyásod lessz, azt ajánlom csináld pár hétig, és felejtsd el :)
nekem 80 kilo lenne az ideális sulyom, egyszer felmentem 106 ra akkor csináltam az Atkinset, kemény edzésel és szigorú csak fehérjebevitelel, 1 honap alatt 24 kilot adtam le, aztán két év mulva megint már 108 voltam megprobáltam ujbol még kemeényebb sportolásal, de csak 12 kilot tudtam már leadni. 34/f
Tésztaféléket hagyd el, szénhidrátot csökkentsd (napi 150-160 g körülbelül, de vacsorára ne egyél ch tartalmú ételeket, vagy csak amiben nagyon kevés van.)
Ha nem mozogsz, napi 1500 kcal körül egyél csak.
Nemsokára jön a jó idő, én is azt várom, akkor lehet sokat sétálni.:-) Másra nekem se nagyon van lehetőségem...
Kedves Kérdező! Nagyon együtt érzek Veled, rengeteg borzalmas dolgot írtál le :( Tudom, mit jelent ágyhoz láncolva lenni, mondjuk nekem "csak" iszonyatosan meglazult az összes térdszalagom röplabdázás miatt. Genetikai probléma, az orvos azt mondta, hogy ha nem akarok műtétet, akkor többet nem sportolok. Fél évig még a járás, vagy egy sima lépcsőzés is nehézséget okozott, így 174/62-3ról felmentem 73ra :S Azóta egészségesebben táplálkozom, odafigyelek, mit mikor eszek, és minden nap legalább 1-2 órát sétálok gyors tempóban. Több, mint a semmi. Így 1 hónap alatt lement 4 kg, a combomról, hasamról, fenekemről is legalább 3-4 cm.
Ne add fel, mindig van remény! Jobbulást, és kitartást kívánok Neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!