Ti hogy kezelitek a "kajatukmálást"?
Vendégségben voltunk tegnap, kb. fél éve nem látott ismerőseinknél, borzalmas kínok között végre le tudtam fogyni (jó, azért annyira nem borzalmas de nekem a kaja a minden:D) és EGÉSZ VÉGIG "jajj olyan vékonyka lettél, egyél ezt-egyél azt" és hozták sorban a kedvenc kajáimat, amikor 5x mondtam már hogy nem. kérek. semmit.
Annyira idegesítő, komolyan, miért nem lehet felfogni hogy nem akarok enni egy falatot se pogácsából meg sütikből, mert ha elkezdem akkor nem tudom abbahagyni..
MINDENHOL ez van, akárhova megyek mostanában. Pedig még bőven van mit fogynom...
Ti mit csináltok ilyenkor?
Eszek minimálisat mindenből, így nem vonom meg magamtól és ők is boldogak :D
Látom nálad ez nem megy, pedig önkontrollt lehet tanulni. Magadban le kell rendezni, hogy elég az a kicsi süti.
én is utálom a tukmálást, bunkóság. sztem csak irigykednek rád, hogy neked volt akaraterőd lefogyni, és rájöttek, hogy csinosabb vagy náluk :) ezért kitalálták, hogy ezt nem hagyják... mondd nekik, hogy te vékonyan jobban érzed magad, akkor is, ha ez nekik nem tetszik! :)
amúgy a volt barátom szülei voltak ilyenek. TÖMTEK. állandóan. pedig nem vagyok vékony én sem, már azóta fogytam, de akkor 17 éves voltam, 163 cm és kb 68 kg. exem anyja pedig nagyon elhízott és imád főzni, sütni, a férje is elég pocakos. szerintem ők is csak azt akarták, hogy legyek hasonló, mint ők, akkor nincs kisebbségi komplexusuk. ilyenkor jött a kioktatás exemtől, hogy csak annyit kell mondani, hogy köszönöm, nem kérek. na, ezt étkezésenként ha nem mondtam el 5x, akkor 1x sem. nem értik meg. "biztos nem kérsz? tuti? ne szégyenlősködj! van még egy csomó, vegyél nyugodtan!" váááá de örülök hogy megszabadultam tőlük!!!! :) azóta ugyanis 60 kiló vagyok :)
Jaaaj, hogy ezt én is de utálom..én is úgy szoktam megoldani egyébként, hogy eszek belőle mértékkel, de van, aki még ilyenkor is tukmálja.. Azt utálom a legjobban, amikor szednek nekem, szólok, hogy elég és rárak még 2 kanállal...holott nyilván nem véletlen szóltam, hogy elég, kaját otthagyni meg utálok.
Egyébként nem is értem, hogy mi értelme tukmálni..ha kérek még, úgyis eszek, ha meg nem, akkor felesleges 10 percenként kínálgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!