Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A ti ovis gyerkőcötök is...

A ti ovis gyerkőcötök is válogat a ruhái közül? Mikor kezdte? Hogy kezelitek?

Figyelt kérdés

4 éves a kisfiam. Pár hete nem vesz fel bármilyen ruhát. Ki szoktam tenni neki reggelre, és egyedül öltözik, de egy ideje közli, hogy ő ezt nem veszi fel, mert nem vagány, és elkezd válogatni a szekrényében. Gyorsan talál másikat, és öltözik tovább, tehát balhé nincs. De ezekből a ruhákból, ami neki megfelel, nem túl sok van a szekrényben, és a többit meg akkor nem is fogja hordani sosem? Ami elvárás a részéről, hogy legyen rajra valami menő figura, mint Pókember, Angry Birds, Villám mcQueen, dinoszaurusz, versenyautó, stb. Tehát ami csíkos, feliratos, egyszínű, az nem jó. Az oviból hozta ezt haza, a nagyok csúfolják, ha "babás" ruha van rajta:/ Az én értékrendemmel ezt a dolgot nehezen tudom összeegyeztetni, de ráerőltetni sem akarom, hogy azt veheti csak fel, amit én mondok.

Van erről hosszú távú tapasztalatotok nagyobb gyerektől esetleg? Hogy lecseng -e ez magától? Nem szeretnék odáig jutni vele, hogy pár év múlva csak az Adidas felel meg....

2014. jún. 4. 11:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
47%

Igyekszem mindig olyat venni, amit tudom hogy a lányom szeret.

Neki nem a mesefigurás a menő, hanem amin csillag, virág, vagy szivárvány van.

Sajnos most kezdődik az, hogy kinézik a többiek a gyereket, ha nem ilyen vagy olyan van rajta. Annó nekünk köpenyünk volt, általánosban, de azt néztük kinek milyen köpenyt van, mert volt akinek fodros volt!

Oviba mindig Anyu szép ruhába járatott minket. Volt 2 lány, akiknek nem volt olyan mint nekünk, s Húgomról mindig levették, kicserélték a ruhájukat, s mikor mentek haza, vissza cserélték!

Meg kell neki magyarázni nincs Annyi pénzed, hogy csá mesefigurásat vegyél, a csíkos is szép, van akinek még csíkos sincs!

Én mindig mutatom a lányomnak a hajléktalanokat, hogy lássa milyen z ha valaki szegény, nélkülöz, s mindig adunk 100ft-ot.

Meg kell vele értetni.

Na meg akkor a Nagyoktól mesefigurásat kell kérni ha valamilyen alkalom van:)

2014. jún. 4. 11:40
 2/14 anonim ***** válasza:
47%

Nagyoktól-Nagyiktól

Csá-csak

2014. jún. 4. 11:41
 3/14 anonim ***** válasza:
47%
Barátnöm kislánya másfél évesen kezdete, ő föleg szinek szerint válogat. Most 3 éves mult áprilisban és pl rozsaszin felsöhöz csak rózsaszin szoknya jöhet nadrág vagy más szin nem, és a zokninak vagy a harisnáynak is passzolnia kell. Ha meg modjuk van uj ruha akkor csak az lehet pár napig. Akár télen hóan is a habos babos, miondjuk ezt nem engedte bartánöm de nem volt egyszerű lenyugtatni és otthon abban kell lenni. Egyébként anyósom meséle a férjem is ilyen volt hogy már oviban sem lehetett akármit ráadni.
2014. jún. 4. 11:42
 4/14 anonim ***** válasza:
47%
Nekem egyik pillanatról a másikra kezdett el hisztizni a 4 éves fiam, hogy nem hajlandó semmi mást felvenni Verdás vagy Star wars-os pólón kívül ha oviba kell mennie! Elég pipa voltam, mert épp akkor rendeltem neki új ruhákat, nem Garfield-osat, tűzoltósat meg mindenfélét, de annyira üvöltött, hogy csúfolni fogják hogy inkább ráhagytam... Ez fél éve volt, azóta is tartja ezt... :/
2014. jún. 4. 11:43
 5/14 anonim ***** válasza:
47%
Jav.: szóval Garfieldosat meg tűzoltósat meg mindenféle szép felsőt... De hiába azt mondta akkor csúfolni fogják, ezért oviba olyat nem vesz fel...
2014. jún. 4. 11:45
 6/14 anonim ***** válasza:
47%
Hosszú távú tapasztalatom nincs még, 3 éves kora körül kezdte a fiam, még épp nincs négy. Neki is az a szempont, hogy mi van rajta nagyfiús minta, amivel dicsekedhet, a többi meg marad váltónak az oviszsákban ill. akkor jön elő, ha a kedvencek sajnos mosásban vannak. Én örülök, hogy "cserébe" legalább már egyedül öltözik. Ha lesz is divatozás kiskamaszként, nem hiszem, hogy az most dőlne el vagy kikerülhető lenne, meg hát nekünk is vannak kedvenc ruháink, de ettől még nem vagyunk nagy márkarajongók.
2014. jún. 4. 11:47
 7/14 anonim ***** válasza:
51%
Középsős korában kezdett válogatni, de nem ilyen durván. Iskolás lesz szeptembertől, és még most is ott tartunk, hogy mindegy mi, de valami legyen rajta, ami "menőbb", divatosabb. Az már mindegy, hogy az a felsőn, a nadrágon vagy épp a zoknin van. Cipőben viszont már válogat: mindegy milyet veszünk, csak "pipa" legyen az oldalán, mondta nemrégiben.
2014. jún. 4. 12:00
 8/14 anonim ***** válasza:
47%

szerintem ez már nem fog megváltozni :)

bár a fiam még kisebb, de emlékszem, hogy én is válogattam.

kialakult az ízlése, az a legegyszerűbb ha ezt elfogadod :)

nálunk is húzós a helyzet :) nem csak a minta és a szín számít, de nem lehet rajta gomb (egyszer nem tudta kigombolni a nadrágját, ugyan nem pisilt be mert rohantam segíteni, de már nem enged ebből, viszont a pólón se lehet gomb- szerintem nem is emlékszik miért, de ragaszkodik ehhez), tehát ez kizárja a galléros felsőket is ;) kivétel az ing, mert azt apa is hord... :D

és nem lehet semmiben címke mert csikizi, viszket tőle, szúrja, stb, így mindenből ki kell vágni :S

neten szoktam venni a ruháit, csomagban, úgy olcsóbb. együtt nézzük ki, melyik az a csomag amiből elég sok mindent hajlandó hordani :)

persze tele a szekrény olyan ruhákkal amit soha nem vett fel :/

2014. jún. 4. 12:04
 9/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek:) Úgy látom, nem egyedi ez a jelenség, hanem általános:) Akkor úgy kezelem ezután. Persze elfogadom, én is ezt gondoltam, de ellenérzésem volt kicsit. De már nincs:) Zöld kezeket osztottam;)
2014. jún. 4. 12:21
 10/14 anonim ***** válasza:
47%

Érdekes,hogy lányom 4,5 éves és abszolút nem válogat,igaz én alapjáraton csinin öltöztetem. Nem az a nagyon durván,csak márkás,csili-vilibe,de nem viszem lyukas,kinyúlt ruhákban. És figyelek arra,hogy praktikus,kényelmes darab legyen,tehát farmert,kord nacit sosem adok rá bentre. Ott általábaan leggings vagy macinaci van rajta,/harisnya szoknyával.

A fiam az ellenkezője! 2,5 éves és válogatós,de még nem ilyen szinten. Nincsenek figurás ruhái,csak 1-2. Nála nem ez a lényeg. Most külön szoktani kell a rövid ruhákhoz,mert iszonyat módon sír,ha nem hosszú ujjú bodyt vs nacit kap. Sapkát is úgy kellett eldugni,hogy ne a téli gúnyát öltse magára a nyáron. Nagyon ragaszkodik a ruháihoz és nehezen vált. Még bejön az a praktika,hogy mutatok 2-3 félét és választhat vagy emondom,hogy amit szeretne épp mosásban van (van,amikor a szekrényben lapul,de 30 fokban a polár pulcsi nem épp jó ötlet).

Ezek szerint ez bőven lehet rosszabb! :/

Kitartást

2014. jún. 4. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!