Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A ti ovis gyerkőcötök is...

A ti ovis gyerkőcötök is válogat a ruhái közül? Mikor kezdte? Hogy kezelitek?

Figyelt kérdés

4 éves a kisfiam. Pár hete nem vesz fel bármilyen ruhát. Ki szoktam tenni neki reggelre, és egyedül öltözik, de egy ideje közli, hogy ő ezt nem veszi fel, mert nem vagány, és elkezd válogatni a szekrényében. Gyorsan talál másikat, és öltözik tovább, tehát balhé nincs. De ezekből a ruhákból, ami neki megfelel, nem túl sok van a szekrényben, és a többit meg akkor nem is fogja hordani sosem? Ami elvárás a részéről, hogy legyen rajra valami menő figura, mint Pókember, Angry Birds, Villám mcQueen, dinoszaurusz, versenyautó, stb. Tehát ami csíkos, feliratos, egyszínű, az nem jó. Az oviból hozta ezt haza, a nagyok csúfolják, ha "babás" ruha van rajta:/ Az én értékrendemmel ezt a dolgot nehezen tudom összeegyeztetni, de ráerőltetni sem akarom, hogy azt veheti csak fel, amit én mondok.

Van erről hosszú távú tapasztalatotok nagyobb gyerektől esetleg? Hogy lecseng -e ez magától? Nem szeretnék odáig jutni vele, hogy pár év múlva csak az Adidas felel meg....

2014. jún. 4. 11:24
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

A lányom is ezt csinálná, ha engedném. :D Eleinte állandóan csillogós-ünneplős ruhában akart menni, meg télen nyári ruhába, hasonlók. Akkor ezt beszüntettem, hogy azt vesz fel, amit akar.

Általában reggel kiveszek 2 lehetséges variációt. Ha egyik sem oké, akkor még egy pót verzió van, de ez szerencsére ritkán fordul elő. Ha nem akarja egyiket sem felvenni, megmondom, hogy akkor mehet pizsamában. Persze azon kiakad, mert azt nem lehet.

Mondjuk ismerem az ízlését, 10-ből 9-szer eltalálom, mit venne fel szívesen, és ez igaz a vásárlásra is. Sokszor jön ő is velem, amikor vásárolok. És mondja, melyik tetszik, melyik nem. :)

2014. jún. 4. 14:51
 12/14 anonim ***** válasza:
Hát az én 5 éves fiam nem csinálja ezt. Van néhány mintás, menőbb felsője, de nem az összes olyan. Ő nem válogat, azt veszi fel, amit én gondolok. De eszébe se jutna azt mondani, hogy ez nem tetszik, meg ciki, ő inkább örül, ha kap valami verdás felsőt pl. Szerintem ez lenne természetes, h ne legyen elvárás a gyerek részéről az ilyen ruha már óvodás korban. És ha azzal jönnétek, az én gyerekemet még nem piszkálták az oviban, hogy gáz lenne a ruhája...
2014. jún. 4. 18:09
 13/14 anonim ***** válasza:

Jaj, már kétévesen is önállóan választotta ki a ruháit, legalábbis akarta, és hagytam is, persze bizonyos keretek között. Azóta is (már 5 éves) minden estre megbeszéljük, mit vesz föl másnap, és együtt készítjük ki a ruháit.

Arra gondoltam, vehetnél felvarrható vagy felvasalható figurákat. Végül is nem azon van a hangsúly, hogy csak drága vagy márkás ruhát akar hordani. Ha nem muszáj, én nem erőltetném rá, hogy olyasmit vegyen föl, amiben nem érzi jól magát. Amúgy meg szerintem majd megunja azt a pár ruhát, ami most "vagány" és örülni fog, ha előkerül a régi csíkos pólója :)

2014. jún. 5. 10:24
 14/14 anonim ***** válasza:
A titok nyitja előző este én készítem ki neki a ruháit,praktikus szép csinos csajos turis és új vegyesen ruhái vannak,ha pörgős szoknya jön akkor nagyon örül neki,de ennyi.Elfogadja,felveszi é ennyi.Szerintem ez korántól nevelés kérdése....5 éves múlt a lányom,de soha sem volt ebből vita,max hogy még aludna és nem szeretne még öltözni ;)
2014. jún. 5. 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!