Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért akarják szabotálni a...

Miért akarják szabotálni a fogyásomat?

Figyelt kérdés

Van két barátnőm. Mindhárman ducik vagyunk.

Én elhatároztam, hogy lefogyok, mindennek utánaolvastam, le is ment már 6 kiló, még egyszer ennyi van hátra.

Az egyik barátnőm kb hetente elhatározza, hogy lefogy, ezért mindig mondogatja nekem péksüti evés közben, hogy holnaptól elkezdi. Aztán másnap estére feladja és bevág egy tábla csokit. Amikor látja, hogy egészségeset eszem, beszól a kajámra. Azt mondja, inkább dagadt lenne, minthogy ilyeneket egyen. Amikor látja, hogy bemelegítek futáshoz (tesin), kineveti a technikámat. Rá akar beszélni egy este 11-kori pizzázásra.

A másik barátnőm hasonló. Ő nem cikiz, csak mindig rá akar beszélni a zabálásra. Mindig sütizni, fagyizni hív, amikor tudja jól, hogy én ilyet nem eszem. Gyrosozni hív hajnalban amikor bulizunk. Ő is le akar fogyni, de minden találkozásunknál bemegyünk egy boltba, ahol csokit vesz magának.

Én elhiszem, hogy irigykednek az akaraterőmre, de miért akarják, hogy ne tudjak lefogyni? Nekik mi a jó abban?

18/L

2014. jún. 8. 10:29
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
16%

Arra nem gondoltál, hogy csak nem akarnak elveszíteni?

Nem akarják, hogy egy sovány pi..csa légy, aki lenézi őket és nem barátkozik többet a dagi barátnőivel.

Már lehet, hogy most is érzékelik a változást és nem a külsődön, hanem a viselkedéseden.

2014. jún. 8. 10:46
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Kit érdekel hogy mi jó nekik abban :) Te csak a célon tartsd a szemed ahogy eddig is tetted. Gratulálok, csak így tovább.!
2014. jún. 8. 10:50
 3/13 A kérdező kommentje:

első: na mi van, rossz tapasztalat? :D aki vékony, az romlott lelkű szerinted?

második: köszönöm! :)

2014. jún. 8. 10:59
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Asszem tudom. Én is találkoztam ilyen emberekkel csak más témában. Ha ők nem tudnak vagy nem akarnak lefogyni, akkor téged is visszarántanak, hogy ne legyen akkora különbség köztetek.

Velem még általánosban volt, hogy volt egy "barátnőm", akinek nem nagyon ment a tanulás.

Anyukája folyton cikizte előttem, hogy nézd meg, a barátnőd 5-öst kapott te meg csak 4-es, (vagy rosszabbat).

Aztán mivel hát annyi volt a képessége amennyi, így jobbnak látta, ha nekem tesz keresztbe, mert akkor ő tűnik jobbnak.

Szerintem attól még barátnők maradhatnátok, ha te vékony lennél, ők meg ducik. Ettől még nem veszítenétek el egymást. Most ha valakit ér egy baleset és tolószékbe kerül, akkor még barátnők maradhatnak. SŐT!!!!

2014. jún. 8. 11:14
 5/13 A kérdező kommentje:

persze, hogy barátnők maradunk :) köszi a válaszodat :) hogy tett keresztbe neked a csaj?

amúgy nekem olyan "barátnőm" is volt, aki vékony volt (bár a segge nagy volt), én meg ugye nem, és állandóan olyan közös képeket akart csinálni, ahol látszik az egész testünk. így növelte az egóját, hogy ő csinosabb nálam...

de én nem fordulnék el senkitől azért, mert 10 kilóval több, mint én. nem ezen múlik.

2014. jún. 8. 11:20
 6/13 anonim ***** válasza:
29%

"első: na mi van, rossz tapasztalat? :D"

Na itt is van a p..csa attitűd! De jól ráéreztem! :)

Nem drága, nekem soha nem kellett lefogynom, ezért az én agyam nem került veszélybe. De pár fogyással bekövetkező személyiségváltozásnak már tanúja voltam. Az addig kedves, aranyos, értékes, és a fiúk közt is népszerű lányból mindenét kipakoló, magát riszáló buta liba lett, aki másról se tud beszélni, mint kalóriákról, edzésekről és ruhákról.

2014. jún. 8. 11:30
 7/13 anonim ***** válasza:
85%

Sokaktól hallottam, hogyha valaki lefogy, megcsappan a barátainak a száma. És nem azért, mert az illető megváltozott, p*csa lett, hanem mert a barátok, pontosabban a "barátok" nem tudják elfogadni, hogy az illető átlépett egy másik szintre. Nem maradt önsajnáltató, önmagát is becsapó kókadt kis teremtés, hanem lépéseket tesz azért, hogy jobban érezze magát, egészségesebb legyen. Irigység, rossindulat, szerintem ez motiválja ezeket a barátokat.

Szerencsére engem ez nem érintett, mondjuk nagyon kevés barátom van, de ők igaziak, és támogatóak.

2014. jún. 8. 11:36
 8/13 A kérdező kommentje:

ha nem ismersz, akkor ne p*csázz le, köszi :)

utolsó, lehet abban valami, amit mondasz.

igazából én is megváltoztam, több lett az önbizalmam, de ettől még nem lehet valakit p*csának nevezni.

első válaszoló, neked van önbizalmad rendesen?

2014. jún. 8. 11:42
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Az én ismerőseim nem gúnyolnak, de ők is állandóan kajálni hívnak, fagyizni, kávézni, és mint tudjuk gyorskajában, tejeskávékban, sütikben rengeteg kalória van... Tudom, hogy nem a legjobb megoldás de miután párszor már mondtam hogy én nem eszem ilyeneket de ők akkor is erőszakoskodtak, azt hazudtam hogy kiderült a tej-és gluténérzékenységem, ami miatt nem ehetek akármit. Azóta paleozom, ők elfogadták, ha kávézunk akkor nem néznek rám furán a mandulatejes jegeskávé miatt, nem néznek rám furán ha a mekiben salátát kérek, vagy a tejivóban mangalicaszendvics helyett tonhalsalátát... Ez van, én nem akarom hogy ők folyton figyeljenek meg elkezdjenek tömni, szóval így oldottam meg és remekül bevált.
2014. jún. 8. 11:44
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

"hogy tett keresztbe neked a csaj?"

Ha ő kérte el füzetem vagy házim, én mindig oda adtam.

Ellenben ő vagy kitalált valamit, hogy miért nem tudja odaadni, vagy valami mást adott.

Pl. elkértem egy matek házit, erre elhozott egy biosz füzetet, majd: Bocsi, összetévesztettem.

Aztán dolgozatnál én mindig súgtam-segítettem neki, ő meg mindig elhesselgetett, hogy jaj, meglátja a tanár.

(érdekes, amikor ő kérdez azt nem látja meg de fordítva már igen)

Középsuliba folytatódott.

Érettségire készülődvén felváltva dolgoztuk ki a tételeket, de kb. míg én adtam neki 20-at, ő cserébe 3-at (és mindig volt valami kifogás)

2014. jún. 8. 11:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!