Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Rettegek, mert a testsúlyom...

Rettegek, mert a testsúlyom rabja lettem férfi létemre. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Soha nem voltam kövér, de a tipikus vékony sem. Egy enyhe kis hasam volt, ami legjobban akkor látszott, ha telezabáltam magam.

Középiskolában jelentkezett 17 és 18 éves korom között, hogy híztam pár kilót, ezt mindenki észrevette, mert elsősorban hasra, s arca híztam. Ez így maradt egy ideig. Mikor befejeztem a középiskolát akkor munkanélküli voltam öt hónapig. Ekkor ettem ugyan, de jó pár "finomabb" kajára nem volt pénzünk (volt párszor zsíros kenyér is), illetve mivel unatkoztam sokszor elmentem sétálni, biciklizni. Én nem vettem észre magamon semmit, csak a képeken, hogy fogytam.

Pár hónapja viszont azt vettem észre, hogy mintha híztam volna. Ezt páran mondták is, hogy a két évvel ezelőtti képekhez hasonlítva "ducibb" lett az arcom. A hasamon nem látszik semmi, ha normálisan, lengébb ruhákban (pl. ing) vagyok. Sokszor érzem magam kényelmetlenül, mert úgy érzem, mint ha "feszítene" a bőr a hasamon. 173 cm és 74,5 kg vagyok.

Vásároltam mérleget, pár naponta mérem magam (két hét eredménye: 74,8 - 74,7 - 73,7 - 74,5). Amit elkezdtem, hogy szinte nincs édesség, helyette zöldség, gyümölcs. Emellett zöld tea, illetve megpróbálni rendesen enni, nem koplalni. Természetesen mozgás (kerékpározás, később megtanulni úszni, és rendszeresen eljárni majd). Árufeltöltő vagyok, tehát fizikai munkát végzek, így nem is értem hogyan alakulhatott így a testsúlyom.

Félek az elhízástól, mert apámnak hatalmas sörhasa van, anyám se nagyon vékony már. Ugyan nem tűnt fel senkinek, de azért az öltözőben megnézem a többieket, ekkor mindig rosszul leszek, hogy nekem nagy hasam van. És ami idegesít, hogy ténylegesen hasra, s arca hízok emellett a karom meg olyan mint egy pálcika.

Van remény, vagy forduljak orvoshoz?

Igazából mióta megpróbálok változatosan enni, illetve behoztam gyümölcsöt, zöldséget azóta legalább 25-30 ezerrel megnőtt a kiadásom. Ráadásul nekem a kalória számlálás nem is menne az anyagiak miatt (pl. olcsó péksüteményt tudok csak venni meg hasonlók).

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

(Képek frissek, most készültek pár perce)

2014. máj. 23. 21:42
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Nem vagy kövér. "úgy érzem, mintha "feszítene" a bőr a hasamon" -ez nem egy kis felpuffadás miatt van? azt figyeld meg, nem bizonyos ételek váltják ki?
2014. máj. 23. 22:02
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

skinnyfat-nek nevezik a típusodat.

fejletlen izomzat és elzsírosodott test.

értelem szerűen először fejleszteni kellene az izomzatot,aztán eltüntetni a zsírt,így jöhetne létre egy testkompozíció változás.

és ne a mérleget bu-zizd,méress egyszer testzsírszázalékot,aztán nézd meg az értéked jelentését,na akkor aztán elkezdhetsz aggódni.

és ba-szhatod a zöldséget,meg a gyümölcsöt,a fehérje a lényeg,e köré épül minden a zöldség is.

hús,tojás.

2014. máj. 23. 22:21
 3/19 anonim ***** válasza:

Ha ennyi pénzed van ételre, akkor ne mondd, hogy nem tudsz rendesen enni. Nem tudom, mit és mennyit eszel, nekem 30 ezer az egész havi ételköltségem (édességek nélkül kevesebb lenne, de nem baj), elég sok zöldséggel, mert az az étkezésem egyik alapja, a tojás és az olajos magvak mellett... S vannak ötleteim, hogyan tudnám erősen lecsökkenteni, ha kellene. Tuti nem kezdenék el újra normál kenyereket sütni...

Hogyne lenne remény :) Lehet, hogy Neked nagyobb odafigyelés kell, s az a típus vagy, akin pár kiló is túlságosan meglátszik, mert nem egyenletesen oszlik el (a párom is ilyen. ha felszed pár kilót, az mind a hasára ugrik. szerencsére évek óta nem szed fel semmit, nem lapos hasú, azt sose tudta tartani, de karcsú)... De ha megfelelően eszel s többet mozogsz, annak hatnia kell, ha nincs valami komoly bajod. Lehet, hogy meg kell találnod a saját étrendedet, mert ahogyan eszel, az Neked valamiért nem jó... Ki tudja?

Nekem sem könnyű fogynom, még jó, hogy híznom se, de valahol ott van az én egyéni, élvezetes módszerem és meg fogom találni.

A feszítő érzés nem tudom, mi lehet, én csak akkor érzem azt, ha véletlenül túleszem magam.

Ha pedig a karod pálcika, akkor árufeltöltés ide meg oda, edzened kéne rá. Több izommal fogyni és nem elhízni is könnyebb s hát jobban is néz ki, az erő sem árt sose...

2014. máj. 23. 23:11
 4/19 anonim ***** válasza:

"Ráadásul nekem a kalória számlálás nem is menne az anyagiak miatt (pl. olcsó péksüteményt tudok csak venni meg hasonlók)."

Hol a picsben olcsó a péksütemény? Egy kétfalatnyi croissant ~150, míg egy reggelinyi almás fahéjas zabkása kijön ~50 forintból! A kettő különbsége, hogy a croissant van vagy 300 kcal, mégis negyedórán belül korog a gyomrod,

míg egy ugyanannyi szénhidráttartalmú zabkása eltelít ~3 órára. Ez utóbbi azon túl, hogy olcsó, egészséges is.

Vagy: rántotta 2 tojásból 70,-. Szintén értékesebb, egészségesebb, jobb választás.

Amíg így állsz hozzá, szart sem fogsz elérni!

2014. máj. 23. 23:18
 5/19 A kérdező kommentje:

"Ha ennyi pénzed van ételre, akkor ne mondd, hogy nem tudsz rendesen enni."

De mondom. És pont azért, mert itthonra is kell olykor adni, és így bizony elég necces már, hogy ennyire megugrottak a kiadásaim.

"az a típus vagy, akin pár kiló is túlságosan meglátszik, mert nem egyenletesen oszlik el"

Sajnos volt alkalmam ezt észrevenni, s eléggé is zavar már.

"Hol a picsben olcsó a péksütemény? "

Erre felé van. Olykor direkt másnaposat veszek, mert az le van árazva.

"Amíg így állsz hozzá, szart sem fogsz elérni!"

Erre csak annyit reagálnék, hogy mint mondtam nem vagyok az a fajta, aki a kalóriákat számolja. Pont azért, mert nincs rá időm. Így van a mozgással is, hogy néha örülök, ha ágyba kerülök, s megmozdulni nincs erőm, mert fáj minden végtagom. És igen idegesít, mert egész nap mozgok, s nem értem miért ugrottak fel a plusz kilók.

Viszont szeretnék többet mozogni, így jó idő van a bringázást választottam mivel azt szeretem is. Késő ősztől meg úszásban gondolkodom.

2014. máj. 23. 23:36
 6/19 anonim ***** válasza:

Pedig az vagy, amit megeszel. És a fogyás ~70 %-a az étrenden múlik.

Amíg nem váltasz minőségi ételekre, addig csak kínlódni fogsz.

Nekem 25-ből kijön az egész havi étkezésem egészséges ételekből. Egyáltalán nem drágább, ha ésszel vásárol az ember.

2014. máj. 23. 23:41
 7/19 anonim ***** válasza:

nincsen időd kiszámolni?

ne beszélj már mellé.

leülsz összeírod,kiszámolod az étrendet,ez nem több fél óránál ha nagyon béna vagy.

aztán minden nap ugyanazt eszed ugyanakkor.

ezen mi a fene nehéz?

a sza-r péksütemény helyett meg vehetnél sonkát paradicsomot még olcsóbban is kijönne.

vagy ha közértben van,akkor lejárat előtti,leárazott tonhal törzseket megveszed gyorsan és már falod is.

mindkettő tökéletes reggeli.

2014. máj. 23. 23:46
 8/19 anonim válasza:
Mert mit csinalsz egy nap hogy nincs idod? Hat kb 14kg felesleges zsir van rajtad. Egy jó etrendet 30e bol kilehet hozni! Nem h annyival novekedjen...
2014. máj. 24. 06:45
 9/19 anonim ***** válasza:
Te a péksütmény és a kifogások rabja lettél inkább, az eddigieket elolvasva. Kenyeret, tésztát, péksüteményt el kell felejteni! A kevés pénz és idő is kifogás. Mi igényel ebben plusz időt, hogy normálisabb kajákat egyél? nem kell grammonként méregetni és írogatni mindent, csak tisztában kell lenni azzal, hogy mit eszel. Spar-os zabpehely 200ft fél kg, kihozol belőle majdnem egy heti reggelit, ami nem hiszem, hogy drágább, mint a másnapos péksüteményed, ami "szemét" kajának számít.
2014. máj. 24. 08:08
 10/19 anonim ***** válasza:
Keress rá az ingyen letölthető Sárga kapszula könyvre és művelődj. Persze ez leginkább testépítéshez lett írva, de attól, hogy súlyzós edzést nem is végzel az étkezés része hasznos lehet, hogy képben legyél a dolgokkal, ugyanis az étkezésen múlik a legtöbb. Bármilyen sport mellett el lehet hízni, ha valaki "szemét" kaján él
2014. máj. 24. 08:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!