Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Lehet-e normális testsúlyom,...

Lehet-e normális testsúlyom, vagy ez a jo jo effektus?

Figyelt kérdés

27 éves fiú vagyok, soha nem törődtem igazán magammal. Ez alatt azt lehet érteni, hogy ettem amennyit akartam és bírtam. Sütit sütivel meg egyebek. Soha nem voltam vékony, soha nem voltam kövér, vagy duci. Volt egy kis pocak (tényleg kicsi) és kész. Testalkatom se a legjobb, hisz a lábam vastag, kezem, felsőkarom vékony. És így egy kis pocak.

Ezzel gondom nem volt egészen középiskolás koromig. Mikor véget ért az első osztály, akkor második már úgy kezdődött, hogy észrevehető volt a hízásom. A problémám leginkább az, hogy a karom, lábam, fenekem érintetlen maradt, a hasam és az arcom nem.

Nem foglalkoztam vele, egészen az iskola befejezéséig. Akkor egy ideig nem volt munkám, így sokszor hajnalig gépeztem, amikor unatkoztam elmentem sétálni, s persze bicajozni, amit nagyon szeretek. Mondták, hogy nagyon lefogytam, de én nem vettem magamon észre (kb. 5-6 kiló volt, de ugye mivel arcról is ment nem kevés, így a fényképek alapján nekem is feltűnt).

Jelenlegi munkahelyem három műszakos, így nem mindig volt lehetőségem kimozdulni itthonról. Rászoktam a nassolásra is, s az elmúlt három hónapban én is észrevettem, hogy valami nem stimmel, s páran meg is kérdezték, hogy híztam-e. Jelzem, nem vagyok így se kövér, de ami feljött az megint arcra, meg hasra.

Testmagasságom kb. 165 és 170 cm. Amikor mértem a súlyom akkor 78 kiló voltam, akkor kicsit próbáltam változni és azóta 74 és 76 között ingázom.

Pékterméket eszek rendszeresen, mivel ezeket viszek enni, mert egyrészt erre van pénzem, másrészről pedig nem is lenne hol megmelegíteni a főtt kaját, amit vinnék.

Amit gondoltam:

Jó idő, amikor csak tudok el megyek bringázni, sétálni. Minimum egy, de legalább másfél órát. Ha úgy alakul a beosztásom bringával megyek busz helyett (ez kb. 40 km). Megtanulnék úszni, s amikor vége a nyárnak, akkor bringázás helyett úszni mennék. Csoki, cukros üdítő italok kilőve, helyettük gyümölcs, joghurt, zöldség. 3-4 liter víz elfogyasztása napi szinten.

Szerintetek ez beválhat?

Koplalni, kalóriát számolni nem akarok.

2014. máj. 1. 18:35
 1/5 anonim ***** válasza:
Igen! :)
2014. máj. 1. 18:45
 2/5 anonim ***** válasza:
2 kilós ingázás az nem jojó, hanem anyagcsere. 5 kiló diétával lefogyása majd visszahizása az a jojo
2014. máj. 1. 19:08
 3/5 anonim ***** válasza:

Tetszetős amit írtál :) Egy férfinek nem is kell kalóriaszámolgatásokkal bibelődni, meg koplalni. Fizikai (?) munka mellett meg főleg nem.

Szerintem biztosan meg lesz az eredménye, sok sikert kívánok :)

2014. máj. 1. 19:11
 4/5 anonim ***** válasza:
Koplalni senkinek sem kell, a kalóriaszámolásnak annyiból van értelme, ha tisztában van nagyjából az ember vele, hogy melyik étel mennyi kalóriát tartalmaz, de ezt napról napra írogatni felesleges szerintem. Persze nem csak a kalóriával kell tisztában lenni, hanem a szénhidrát, zsír, fehérjetartalommal (és az se mindegy melyikből milyen).
2014. máj. 1. 19:49
 5/5 anonim ***** válasza:

a pékárúról nem írtad,hogy mennyi,mert semennyi se kellene.

de mehetne helyette-

reggelire tojás zöldséggel otthon

melóban tarja zöldség,kevés gyümölcs,nem kell főzni

a következő kaja egy kevés zab,rá meleg víz,kicsit hagyod állni,aztán adsz hozzá protein port elkevered és eheted ihatod,teljes értékű táplálkozás.

este meg már tudsz magadnak húst csinálni mellé a zöldség.

2014. máj. 1. 23:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!