12 éves vagyok 163 cm vagyok és 78 kg tudom a testsúlyom nem éppen megfelelő mit tehetnék?
Egyedül semmit!!! Ebben az életkorban tilos!!!
Kérd meg anyukádat, vigyenek el orvoshoz. Az orvos megmondja, mitől vagy kövér. Okozhatja betegség, amit gyógyítani kell, vagy okozhatja helytelen táplálkozás. Ez viszont csak anyukádék tudnak változtatni, mert ők vásárolnak és ők főznek.
Ne haragudj, ez borzasztóan sok, itt nincs "házi praktika". Feltétlenül menjetek el orvoshoz, és ne hagyjátok lerázni magatokat azzal, hogy "egyen kevesebbet". Kérjetek teljes hormonális kivizsgálást.
Utána pedig forduljatok a szüleiddel együtt dietetikushoz.
Az azért nem mindegy, de való igaz, az is sok.
Nem tudom, hogyan táplálkozol, az egészségednek amúgysem jót tevő felesleges cukros édességeket meg lehet faragni, ha eszel/iszol olyat. Mivel igen fiatal vagy, nyilván nehogy fogyókúrázz, de az étrended jó irányba történő átalakításával nincs baj. Beszélj a szüleiddel, hátha partnerek ebben (illene, hogy azok legyenek). De lehet, hogy csak a nass terén elég változtatni, a normál étkezéseken nem. Ahogy írtam, nem tudom, hogyan eszel, hol vannak a legsúlyosabb hibák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!