Ez túl sok reggelinek?
2 egész tojás +1 fehérje, 1 alsó csirkecomb megpirítva (150 gramm) illetve egy kevés póréhagyma csíra.
először nem gondoltam hogy ez sok, de szép kis adag kerekedett belőle :)
jelenleg 100kg vagyok, és 155 cm. fogyókúrázom, jobban mondva életmódot váltok. egy nap olyan 1600 kcal körül eszem, és 40 percet mozgok heti 5 x. 1 hete kezdtem, eddig lement 1 kg.
jó ez a napi kalória bevitel, vagy vigyem lejjebb?
Jóóóóóóóóó ez, de nem értem mi az + fehérje.. a tojás minden része jóóó!
Csirkecomb reggelire? No problem.
Nagypapim reggelire még leveseket is, meg báááármit megeszik... nincs ezzel gond.
Reggel kell betankolni, hogy bírjuk a napi strapát :D
Kis müzlike, meg ilyen olyan AboNettike kekszikék nem fognak táplálni...
Tehát ügyi vagy! :)
Szerintem roppant kevés, nekem általában kétszer ennyi kell egy rendes reggelihez, 70 kilósan, de az igaz, hogy későn reggelizem. Ennyit semmiképpen nem vagyok képes soknak tekinteni, semmilyen dimenzióban. Akkor sem, ha rendes mennyiségű zsírral készül, akkor azért már nekem is tisztességes reggelinek számítana.
1600 kalória nem valami sok ekkora súlyhoz, de ha bírod, akkor teljesen rendben van, csak így tovább! :)
Rosszkislány, látod, hogy megeszi a tojássárgáját, előfordul ám, hogy fehérje marad ki és valamikor hozzácsapja az ember a többiekhez.
Miért ne lehetne csirkecombot reggelizni?
A párom kakaós rizst szokott, tegnap speciel mákos sütit (csak a vonalaira kell vigyáznia, ellentétben velem), én ma zöldséglevest ettem pitával, később pedig csokis ropogós valamit (egyelőre 20g ch alatt vagyok, szuper, kalóriában pedig szinte sehol, ezt el is várom a tegnapi bő 2300 kcal után). És? :D
Csaphatja, persze hogy csaphatja, ahogy jól esik. :D
Kakaós rizs.. hmmm én nem vagyok ilyen extrém :D
Múltkorába olyat próbáltam (ez se extrém, csak nekem), hogy bundáskenyér (paleosok takarjátok el a szemeteket!), és akkor kecsappal.. de amúgy reszelt sajjtal, parival is nagyon jó.
Egyszer uncsibátyám noszogatására kipróbáltam krumplis tésztát tejföllel...
De nagypapim meg már olyat is csinált, hogy vajaskenyér, almával...(pari helyett, elmondása szerint..) na ezt kapjátok ki/be.
A nyilasok már csak ilyen... őőő hát furiságok :D
Te párod milyen csillagjegyű?
A párom bika, én oroszlán, állítólag mindkettőnk aszcendense skorpió. Ő cukorral eszi a káposztástésztát (én borssal, ahogy azt kell, bár azt ő se bánja, csak cukor legyen rajta). Bár inkább sehogy, mert nem eszünk tésztát. Viszont rizzsel tud enni szinte bármit, amit régen kenyérrel evett. Pl. rántottát vagy lekvárt simán.
Régen a tejfölös kenyeret ettem almával, az nagyon finom! A bundáskenyér pedig lekvárral is működik, ahogy egy tábori menzán megtudtam...
Amúgy szolid vagyok, leszámítva, hogy a zöldséget is zöldséggel eszem és a zsírt is zsírral, de főleg mindezt együtt. Egyszer pedig megpróbáltam habcsókot sütni. Miután kiszámoltam a kalóriaeloszlását, meglepetésemre kiderült, hogy egy ketogén napnak is becsületére válhatna... Vannak ilyen dolgaim.
Eddig még nem volt rossz tapasztalatom velük.. skorpiókkal nem igazán jövök ki, de hát nem tudom melyik erősebb, a sima horoszkóp, vagy az aszcendens.
Nekem bak, nyilas aszcendenssel.. hát nemtom, lehet van benne valami.
Nálunk most pont káposztás tészta van :D Tegnap eszembe jutott egy olyan egyveleg erről, hogy pörkölt, jó sűrűre megcsinálva, tehát nem olyan levesesen, és akkor beleforgatni káposztát, répát, borsót, meg mindenféle fincsi zöldséget.. nem elfőzni, csak éppenhogy ress legyen még, olyan friss.
És akkor így végiggondoltam.. hát jól laknék én ennyivel? Nokedli nélkül? (mert csak azzal finom ám a pörki!, vagy pedig még főtt krumpli. rizzsel már unom. a tészta meg hát... szappanos hozzá.)
Aztán szerintem úgy van ez, hogy szokás kérdése. Ugye már réges régen berögzült szokássá vált ez, hogy az ember egyen kenyeret, reggelire, vacsorára, ebédre.. meg a szendvics, és hogy az étkezések alapja a kenyér..
Minden szokás kérdése, és most még úgy gondolhatja az ember, hogy nem lakna jól kenyér nélkül, de lehet ha áttérne, egy idő múlva már nélküle is jól lakna.
Káposztás tészta egyébként tényleg finom porcukrosan is, meg borsosan is :-)
Tejfölös kenyér, oké, de hogy almával...:D
Habcsókot mi is csináltunk karácsonyra. Inkább dísznek, mint enni. Nekünk túl édes, túl tömény.. lett belőle szivecske, monogrammunk, meg egy LOVE felirat is, egyben 'megsütve'. :)))
Tavaly karácsonyra csináltuk meg életünk első mézeskalács szívecskéit itthon.. nagyon nehéz rá eltalálni a megfelelő keménységű habot, amivel írni tudsz rá. Aztán amikor sikerült ugrándoztunk örömünkben :D Nagyon szép lett :-)
Sorry, kicsit elkalandoztam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!