Ez túl sok reggelinek?
2 egész tojás +1 fehérje, 1 alsó csirkecomb megpirítva (150 gramm) illetve egy kevés póréhagyma csíra.
először nem gondoltam hogy ez sok, de szép kis adag kerekedett belőle :)
jelenleg 100kg vagyok, és 155 cm. fogyókúrázom, jobban mondva életmódot váltok. egy nap olyan 1600 kcal körül eszem, és 40 percet mozgok heti 5 x. 1 hete kezdtem, eddig lement 1 kg.
jó ez a napi kalória bevitel, vagy vigyem lejjebb?
Nagyon sok és megterheled a csirkecombbal a gyomrodat reggel, amit nem kéne.
1 tojás, negyed pirítós, paradicsom, uborka, paprika, retek(bármi amit szeretsz).
De ha nincs időd napközben enni, akkor 1/4kg túró, tejföllel kikeverve(vagy natúr vagy megcsinálni körözöttnek)zöldséget, mint fent és 1 tojás(ha még éhes lennél) és ezt kenyér nélkül.
1600 kcal körül eszem
Ez meg rengeteg.Nem is értem, hogy bírsz ennyit enni.
Sok! A csirkecomb lehetett volna az ebéd zöldséggel :)
Már volt ma hasonló kérdés, és ott sem értettem, hogy ha valaki nagyon odafigyel az étkezésre, az hogy lehet, hogy sokkal többet eszik, mint én, aki nem is fogyókúrázom.
1600 kcal az sok?? megnéztem a kcal szükségletem, és most ha súlyt akarnék tartani, 2100 kcal körül kellene ennem.
A fogyáshoz 1900 kcalt javasol. és én még így az 1900 alatt eszem.
nem mindennap eszem tojást, 1 héten max 2x.
nem tudom.. úgy vagyok vele hogy egyelőre ennyi kcalt eszek, hogy ne érezze azt a szervezetem hogy éhezek, aztán szép lassan, ahogy fogyok, viszem lejjebb a kcal bevitelt, és nagyon max majd 1300 kcalig szeretnék lemenni. persze emellett a mozgást meg növelném. de egyszerre nem bírnám, volt sok próbálkozásom, és most fokozatosan szeretném csinálni a dolgokat
Nem az 1600 sok egy napra.
Ez volt a kérdés: "Ez túl sok reggelinek?"
Erre a válasz: Igen, sok!
Kérdező, hagyd a szerencsétlen válaszolók véleményét.. kis krumplik, be kell takrni őket földdel nem táplálkozástudományt érintő konzultációt, dirkurzust kell folytatni velük. Esetleg locsold meg őket, azt szeretik :)
Jó volt a reggelid. Tojás, hús, hagyma. Bővebb információk hiányában ez általánosságban egy tökéletes reggeli. Zsír, fehérje, több zöldség is mehet de az is volt benne.
Ez nem okoz kóros inzulinszint emelkedést, nincs benne semmi gyulladásfokozó fehérje (kazein, glutén stb.)
Így kell enni ahogy most csinálod. Ha még a kalóriára is odafigyelsz (napi 1600-2000, ahogy jónak tapasztalod) akkor biztos lesz a fogyás, végre egy kérdező akinek lehet gratulálni, aki nem kezdi tejeskávéval a napját meg cukorral/müzlivel/joghurttal.
Na így tovább, örülök neked!
Amit ettél az 450-500 kcal.
Én maximum annyit változtatnék rajta, hogy az egyik egész tojást lecserélném uborkára vagy paradicsomra, de ez is teljesen rendben van. Szerény véleményem szerint inkább reggel egyél 500 kalóriát mint este.
Ha egy hete így táplálkozol és eddig 1 kg ment le akkor szerintem jó úton vagy, bár 1 hét után nem biztos, hogy amit a mérleg mutat az tükrözi az irányt. 1 hónap után már a mérleg is jobban fogja mutatni, hogy milyen irányú és mértékű a változás.
Azoknak akik szerint az 1600 kcal sok, pl 2-es válaszoló, puszta jó indulatból:
Egy kb 130 cm-es 38 kg-os 12 éves fiú (mérsékelt, heti 1-2 óra sporttal) kaliberre jön ki 1588 kcal. Itt kiszámolhatod a kcal szükségleted: [link]
A kérdezőnek sok sikert és kitartást kívánok az úton!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!