11/12 anonim válasza:
Asszem van még olyan, hogy steviol glikozid, ami édes de nem vészes :D
Meg mostanában árulnak steviás (vagy steviol glikozidos) eritritet, ami elvileg jóval édesebb mint az eritrit, de nincs stevia mellékíze. De nem minősítek én mindent érzékszervileg, csak tippnek írtam :)
12/12 zolo válasza:
A természetes édesítőszert a természet alkotja. Sok gyümölcs is édes és még tűrhető az ára is. A gyümölcsök gyümölcscukrot tartalmaznak a kristálycukor általában répacukrot vagy nádcukrot. A gyümölcscukor az egészséges. A méz köztudott, hogy édes és nem répacukor alkotja. Rengeteg olyan egészséges anyag van benne, ami más anyagban nincs. Ugyan nem olcsó, de a gyógyszertől sokkal olcsóbb. Ügyes ember találhat olcsó és jó mézet is. Sok fajta méz létezik. Általában a repce, napraforgó fél áron kapható az akácmézhez képest. Nem kell félni, ha zsírszerű a kinézete. Az igazi repce, napraforgóméz hamar kristályosodik és nem cukrosodik. Az igazi méz idővel kristályos, sűrű lesz. A repceméz a hasfájós betegeknek jó, mert lúgosító hatása van. Méhészektől az üzleti ártól olcsóbban lehet mézet venni. Teába, süteménybe kiváló édesítő szer. Én a teát teafilter és méz használásával készítem. A mézet az iható melegségű teába teszem. Magas hőfokon a vitaminok lebomlanak. Télen nem is voltam beteg. Nem mindig az olcsó az olcsó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!