1) Méz vagy cukor? 2) Fruktózt hogyan gyártják (amit a boltban lehet venni édesítő gyanánt)? Szintetikus vagy természetes? 3) A mézen kívül milyen egyéb természetes édesítőszereket ismertek?
Figyelt kérdés
a méz elvileg egészségesebb, mert természetes formájában esszük, teli van vitaminokkal stb
viszont:
magasabb a GI-e mint a cukornak, és a kalóriatartalma sem alacsonyabb annyival mint a cukoré...
(és a méhecskék elég undi módon gyártják...)
pro-kontra lista? (melyik miért, mennyit, hogyan, mikor?
2010. aug. 15. 07:31
2/3 anonim válasza:
és még egy:
nem tudom, honnan veszed, hogy a kristálycukor glikémiás indexe alacsonyabb, mint a mézé. Mindkettő ordas magas, 90-100% közötti.
a fruktóz gyümölcscukor, és természetes anyag.
3/3 anonim válasza:
Én cukrot elvből nem eszek.
Ami a mézet illeti, lesz.rom, hogy mit írnak róla. Nem kell belőle tonnaszámra enni, és akkor nincsen gond.
És mozogni kell!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!