Holnapra visszahízok mindent, ha ma elkövettem ezt a szörnyű hibát?
Annyi ilyen kérdés van gyakorin, hogy lassan a falra mászok tőle. Főleg, mikor az illető azon problémázik, hogy egy almával többet evett, mint amit szabadott volna. Egy naptól nem lehet el- vagy visszahízni, akkor sem, ha végigzabálod. Ennek bizonyítására mától kezdve vasárnap estig csupa olyan dolgot eszem, ami tiltólistásnak számít, majd hétfő reggel megmérve magamat bizonyítom, hogy az elmélet valójában tény és gyakorlatilag egy apró bűnözéstől senki sem fog kétszeresére dagadni. Persze azért senkit nem bíztatok olyan mértékű és minőségű zabálásra, mint amit én fogok véghez vinni.
Pár fontosabb adat: Nem: nő
Magasság: 162 cm
Súly: 40 kg
Fogyás eddig: 15 kg
Nos, este érkezem a mai napi eredményekkel : )
"Fogyás eddig: 15 kg "
EDDIG???
Hova akarsz fogyni? A temetőbe?
Oh, a súlyom miatt igazán nem érdemes aggódni, könnyű csontozattal rendelkezem, így nálam minden plusz öt kg.
A tegnapi nap elég kaotikusra sikeredett, rengeteget ettem, annyit, mint amennyit egy átlagos ember egy hét alatt nem lenne képes befalni. Mindenesetre az időszakos hányingert és az elnehezülést leszámítva hihetetlen mód jól esett és legszívesebben folytatnám e jó szokást egész hátrelévő életemben. Jut eszembe, a mai napot, épp úgy, mint a tegnapit is, csak holnap fogom hozni, mert egyrészről a barátnőm szülinapját ünnepeljük, másrészről pedig valószínűleg még éjfélkor is tömni fogom a fejem - ha már lúd, legyen kövér alapon. Kíváncsi leszek, mit mutat majd hétfőn reggel a mérleg.
Tehát, a tegnapi zabálás eredménye:
Reggeli:
Barackos fornetti - 4 db - 118 g - kb. 418 kcal
Sajtkrémes fornetti - 3 db - 78 g - kb. 262 kcal
Meggyes fornetti - 2 db - 61 g - kb. 213 kcal
Kókuszos csiga (fornetti)- 2 db - 68 g - kb. 243 kcal
Csoki csemege (fornetti) - 1 db - 37 g - kb. 155 kcal
Pizzás fornetti - 2 db - 50 g - kb. 143 kcal
Almás-pudingos fornetti - 2 db - 55 g - kb. 180 kcal
Túrós fornetti - 3 db - 90 g - kb. 323 kcal
Sajtos fornetti - 4 db - 88 g - kb. 348 kcal
Mizo top kakaó - 1 doboz - 450 ml - kb. 273 kcal
Összesen: 2558 kcal
Tízórai:
Gyümölcssaláta ami:
Őszibarack - 110 g - kb. 99 kcal
Egres - 150 g - kb. 60 kcal
Cseresznye - 100 g - kb. 63 kcal
Eper - 200 g - kb. 100 kcal
Kiwi - 150 g - kb. 90 kcal
Piros szilva - 200 g - kb. 116 kcal
Mandarin - 120 g - kb. 55 kcal
Banán - 135 g - kb. 150 kcal
Sió Citrom-Lime - 5 dl - kb. 225 kcal
Összesen: 988 kcal
Ebéd:
Fehérboros, póréhagymás vargányakrémleves - 5 dl - kb. 235 kcal
Töltött csirkemell - 450 g - kb. 882 kcal
Besameles burgonya - 300 g - kb. 265 kcal
Csípős káposztasaláta - 250 g - kb. 80 kcal
Francia krémes - 105 g - kb. 230 kcal
Összesen: 1692 kcal
Uzsonna:
Pisztácia - 380 g - kb. 2143 kcal
Kesudió - 215 g - kb. 1189
Napraforgómag - 170 g - kb. 989 kcal
Sió narancs - 3 dl - 117 kcal
Összesen: 4438 kcal
Vacsora:
XXL májas fornetti - 130 g - kb. 465 kcal
Sonkás-gombás pizzaszelet (fornetti) - 1 db - 150 g - kb. 345 kcal
Mizo túró rudi roppanós málnadarabokkal (fehér)- 1 db - 30 g - kb. 116 kcal
Mogyorókrémes pöttyös bonbon - 1 csomag - 40 g - kb. 159 kcal
Sprite - 3 dl - kb. 81 kcal
Összesen: 1166 kcal
Egyéb nasi:
Kinder Paradiso - 1 db - 29 g - kb. 116 kcal
Kékszőlő - 450 g - kb. 311 kcal
Sió VitaTigris gyümölcspüré - 3 csomag - 270 g - kb. 160 kcal
Sió VitaTigris alma-szőlő-dinnye - 1 üveg - 0,33 l - kb. 132 kcal
XXL tejfölös-sonkás fornetti - 1 db - 120 g - kb. 419 kcal
XXL pizzás twister fornetti - 1 db - 130 g - kb. 486 kcal
Kinder maxi king - 1 db - 35 g - kb. 180 kcal
Kinder Schoko-bons - 15 db - 87 g - kb. 500 kcal
Kinder Country - 1 db - 23,5 g - kb. 130 kcal
Nestea Cherry Blossom - 1 üveg - 15 dl - kb. 420 kcal
Feta sajt - 182 g - kb. 480 kcal
Parenyica sajt - 218 g - kb. 693 kcal
Carte D'or rákóczi túrós - 217 g - kb. 412 kcal
Mia Family Dessert keksz-karamell - fél doboz - 154 g - kb. 339 kcal
Danone starcciatella görögjoghurt - 2 doboz - 250 g - kb. 350 kcal
Füstölt-főtt sonka - 480 g - kb. 816 kcal
Bécsi virsli - 10 db - 500 g - kb. 1325 kcal
Összesen: 7269 kcal
Az aznapi energiabevitel tehát összesen kb. 18111 kcal.
Az igazat megvallva az eredmény durván elborzaszt. Illetve nem is az eredmény, arról tudtam, hogy rengeteg lesz, inkább az étel mennyisége (és egyértelműen pocsék minősége) hozta rám a frászt, mert valóban képes vagyok ennyit enni, ha elengedem magam. Persze azért bőven leterhelt, de mindezek ellenére elfogyasztottam őket és többé-kevésbé mind jól esett. Mérlegre még nem álltam, ám Wc-zés és egyebek hiányában azért látni rajtam a változást, a hasam eléggé puffadt, de még nem néztek állapotosnak és ez némiképp nyugtató. Hogy miért nem idegeskedem? Mert ez a rengeteg étel még bennem van, természetes, ha emiatt pufibbnak látszom. Mindenesetre még mindig furdal a kíváncsiság, mennyit fog mutatni hétfőn az a szám. Mert isten bizony, én ezt a három napot végig zabálom : d
Holnap jövök a mai eredményekkel. Mindenkinek kellemes estét : )
Ne haragudj meg,de ez tényleg brutális mennyiség volt! Nem is tudom,hogy tudtad ezt mind megenni,én.
Kíváncsi leszek az eredményre! :)
Sziasztok! Na, megjöttem a végleges eredményekkel, amik őszintén szólva számomra - és még sok más ember számára - sokkolóak, ugyanakkor én viccesnek találom őket. A hétvége pont olyanra sikerült, mint ahogy terveztem, talán még túl is szárnyaltam magam némiképp. Ellenben hétfőn alig tudtam legyömöszölni valamit a torkomon, a mai étkezésem viszont átlagos volt, pont olyan, mint amit megszoktam. Semmi buta koplalás. Tegnap sem azért nem ettem, mert nem akartam, csupán olyannyira teltnek éreztem magam, hogy ha erőltettem volna sem ment le volna a torkomon pár falatnál több. Ennek ellenére, úgy hiszem, a tesztem azért többé-kevésbé sikeres volt, és mint titeket, magamat is megdöbbentettem az eredménnyel, hiába tudtam jól, mi lesz a vége. Na de nem lövöm le a poént, inkább írom a kalóriákat. Annyit még szeretnék hozzáfűzni, hogy előre is elnézést az oda-oda tűzdelt kommentárokért, tudom, nem élménybeszámolóra vártok, de kicsit túl vagyok pörögve, nem igen bírom magam visszafogni. De mostmár tényleg befogom és kezdem.
Tehát szombaton a barátnőm szülinapját ünnepeltük, ami egyet jelentett egy hatalmas, egészségtelen zaba partyval. Az igazat megvallva, ha néha ki is akartam pukkanni, én élveztem. A napot, jobban mondva inkább az étkezést pár barátommal a Mekdönciben kezdtük, ahol még épphogy sikerült elcsípnünk a reggeli ajánlatokat. Itt sajnos a pontos súlyban nem vagyok biztos, ritkán cipelem magammal a mérlegemet, de rutin alapján azért igyekeztem reálisan tippelni, ennek ellenére mégsem írom le, mert nem akarok senkit becsapni. A kcal-t a holnapjukról lestem le, így azt hiszem, az azért pontos lesz. Természetesen csak az elfogyasztott szemét (mert valljuk be, az)általam megevett részét számoltam ide.
Reggeli:
McBuri - 1,5 db - kb. 203 kcal
Tojásos, baconos McMuffin - 0,5 db - kb. 155 kcal
McWrap omlett - 0,75 db - kb. 447 kcal
Dupla sajtos McRoyal - 1 db - kb. 780 kcal
Chicken McNuggets - 4 db - kb. 175 kcal
Taco szósz - 1 adag - kb. 26 kcal
BBQ szósz - 1 adag - kb. 40 kcal
Forró almás pite - 2 db - kb. 490 kcal
McFlurry M&M's, karamellszósz - 1 pohár - kb. 663 kcal
Összesen: 2979 kcal
A vicces az egészben leginkább az volt, hogy tapasztaltam amit oly sokszor hallottam: közvetlenül evés után kipukkadásig tele voltam, rá egy fél órára ismét éhes voltam és korgott a gyomrom. Nice! Ez a kedves kis dolog pedig csak annyit ért el, hogy a tízóraim ismét dúskált a kalóriákban. Ja, és a közben beiktatott nasi. Köszönöm McDonald's, csak segíted a tesztemet!
Tízórai:
Simply nut cranberry&almonds yoghurt - 1 szelet - 35 g - kb. 172 kcal
Simply nut apricot&cashews - 1 szelet - 35 g - kb. 172 kcal
Milka Love me - 1 tábla - 100 g - kb. 529 kcal
Fornetti kolbászos pizzaszelet - 1 db - 150 g - kb. 443 kcal
Fornetti baconos pizzaszelet - 1 db - 150 g - kb. 495 kcal
Összesen: 1811 kcal
A késői ebéd volt a legnagyobb durranás, sokszor viaskodtam a hányingerrel, de egyszerűen nem tudtam letenni az ételt. azt hiszem, életemben nem ettem még ennyit. Egyszerre legalábbis biztos nem. Mivel a pizzákról semmi információt nem találtam kcal ügyben, megkérdezni pedig jóhiszeműen elfelejtettem, így azt minden esetben 400 kcal/szeletnek fogom számolni, így a végösszeg valószínűleg nem lesz pontos. Az éttermi kaja is ugyan így.
Ebéd:
Pompei pizza - 2 szelet - kb. 800 kcal
Castello pizza - 3 szelet - kb. 1200 kcal
Négysajtos pizza - 3 szelet - kb. 1200 kcal
Tenger gyümölcse - 4 szelet - kb. 1600 kcal
Lazackrémes sushi - 3 db - kb. 303 kcal
Tonhalkrémes sushi - 5 db - kb. 505 kcal
Tigrisrák nigiri - 3 db - kb. 339 kcal
Vöröstonhal nigiri - 1 db - kb. 61 kcal
Pácolt japán angolna nigiri - 2 db - kb. 300 kcal
Omlett tamago nigiri - 1 db - kb. 49 kcal
Füstölt lazac nigiri - 4 db - kb. 236 kcal
Bébi kukorica nigiri - 1 db - kb. 44 kcal
Vajhal maki - 1 db - kb. 138 kcal
Bébirépa maki - 3 db - kb. 147 kcal
Shiitake maki - 2 db - kb. 176 kcal
Hideg mochi - 3 db - kb. 342 kcal
Mézes sült banán - 1 adag - kb. 512 kcal
Csokoládés tavaszi tekercs - 4 db - kb. 290 kcal
Jegeskávé - 1 pohár - 3 dl - kb. 180 kcal
Sacher torta - 3 szelet - kb. 945 kcal
Fanta citrom - 2 pohár - 5 dl - kb. 204 kcal
Összesen: 9571 kcal
Persze ezt ne úgy tessék elképzelni, hogy leültünk és ennyi mindent megettem egyhuzamban. mint már említettem, a barátnőm szülinapját ünnepeltük, így volt közte tánc, sok nevetgélés, beszélgetés, így jó sokáig elhúzódott. Persze nem magamat akarom védeni, isten ments, ráadásul ez semmit nem változtat azon a tényen, hogy a szó legszorosabb értelmében kifulladásig tömtem magam. Ám az elhúzódás, illetve az étel mennyisége miatt a vacsora egybeolvadt a reggelivel, így az akkor befalt dolgokat a holnapi reggelihez írom. A filmnézős pizsamabuli miatt gyakorlatilag tényleg hajnalban kezdtünk el vacsorázni és reggelig ettünk.
Egyéb nasi:
Cini minis - 5 dkg - kb. 212 kcal
2,8%-os tej - 3 dl - kb. 165 kcal
Aszalt feketecseresznye - 1 csomag - 100 g - kb. 309 kcal
Aszalt sárgabarack - 1 csomag - 200 g - kb. 520 kcal
Aszalt vörös áfonya - 1 csomag - 150 g - kb. 495 kcal
Mandula - 100 g - kb. 595 kcal
Mogyoró - 100 g - kb. 585 kcal
Milky Way klasszikus tejital - 180 ml - kb. 178 kcal
Összesen: 3059 kcal
A szombat végső eredménye tehát összesen 17420 kcal, plusz mínusz a szójaszósz illetve wasabi.
Ez rengeteg, rengeteg kaja és el sem hiszem, hogy meg tudtam enni, de ismét azt mondom, mint előtte: végső soron élveztem, hogy kilépve a diéta keretei közül, azt, annyit és amikor ehetek, amit, amennyit és amikor akarok. Talán ezért is ragadtattam el magam ennyire, mert valóban szörnyen egészségtelen. Hogy van-e miatta bűntudatom? Utólag nincs, ám közben, ha nem is úgy tűnik, sokat civódtam magammal, és ilyenkor csak még többet ettem. Igen, fránya érzelmi evés. Mindenesetre azt kell mondjam, én nem bántam meg. Tisztában vagyok a saját korlátaimmal, határaimmal és hogy mennyit engedhetek meg magamnak. Öröm az ürömben - vagy éppen fordítva -, a nagy zabálás végén visszatérhetek az eredeti diétámhoz és minden egyes alkalommal, mikor megkívánok valami bűnöset, emlékeztethetem magamat, hogy eleget faltam a teszt alatt. Na nem mintha az elkövetkezendő nyolc hónapban képes lennék egészségtelen ételekre gondolni. Kérem vissza a zöldségeimet!
Ez pedig a vasárnap lenne. Azt hiszem, talán ez volt a leglightosabb nap, már ha lehet egyáltalán lightosnak mondani x ezer kalóriát.
Reggeli:
Mogyi karamellás popcorn - 0,5 csomag - 50 g - kb. 255 kcal
Mogyi chilis kukorica - 0,5 csomag - 50 g - kb. 243
Milka stars snax - 1 csomag - 60 g - kb. 330 kcal
Kinder Delice - 1 db - 42 g - kb. 194 kcal
Győri Édes kókuszos zabfalatok - 15 db - 60 g - kb. 285 kcal
Csokis Dörmi - 1 db - 30 g - kb. 119 kcal
Tic Tac narancs - 20 db - kb. 40 kcal
Toblerone Honeycomb Crisp - 50 g - kb. 258 kcal
Chio Stickletti - 1 csomag - 85 g - kb. 401 kcal
Chio paprikás chips - 1 zacskó - 75 g - kb. 407 kcal
Crasssh! salsa-lime - 0,5 csomag - 30 g - kb. 145 kcal
TUC sajtos - 7 db - 25 g - kb. 123 kcal
TUC baconös - 11 db - 40 g - kb. 194 kcal
Mizo Top Eper - 2 dl - kb. 126 kcal
Mizo Top Karamellástej - 1 doboz - 4,5 dl - kb. 261 kcal
Összesen: 3126 kcal
Igen, ezt csupán egy éjszaka alatt tömtem magamba, azonban az éjjeli virrasztás miatt, reggel kilenckor sikerült elaludnunk, ami egyet jelentett a tízórai, ebéd illetve uzsonna kihagyásával. Este igyekeztem, de még mindig teljesen tele éreztem magam, így a kajamennyiség annyira nem volt brutális, bár kalóriákból itt is van bőven. Mivel megkértem anyát, hogy írja össze nekem a pontos mennyiségeket, így a főtt ételt ki tudtam számolni.
Vacsora:
Babgulyás csipetkével - 1 tányér - 500 g - kb. 1090 kcal
Alternatív yoder pite - 1 szelet - 200 g - kb. 568 kcal
Amszterdami húsos metélt - 1 tányér - 450 g - kb. 914 kcal
Összesen: 2572 kcal
Egyéb nasi:
Málna - 100 g - kb. 52 kcal
Mia Piruett kakaó-karamell - 1 doboz - 120 g - kb. 184 kcal
Actimel (natúr) - 2 palack - kb. 142 kcal
Madártej - 1 tányér - 400 g - kb. 340 kcal
Briós - 1 db - 80 g - kb. 293 kcal
Mars tejital - 1 doboz - 180 ml - kb. 133 kcal
Összesen: 1144 kcal
A vasárnap eredménye tehát 6842 kcal. Azt hiszem, soha többet rá sem tudok nézni majd édességekre, pékárukra vagy akár készételekre. A tejes dolgokról pedig már ne is beszéljünk. oké, azért tény és való, mindegyik isteni volt közben, de én azt hiszem, végül mégis maradnék a jó öreg saláta cimbinél.
És akkor most a változásokról. Először a látvány. A hasam kezdés előtt többé-kevésbé lapos volt, ám ez az első teletömős nap után lényegesen megnőttek a bélpockaim, sőt, ezt a jó szokását még másnap is folytatta, ami azért valljuk be, nem csoda ekkora kajamennyiség mellett. Ezen felül mosdóban sem voltam, így a második nap végén már rendesen állapotosnak néztem ki. A harmadik és utolsó napon kedves barátnőm elvette tőlem a szatyrokat, majd vigyorogva közölte, hogy terhes nő nem emelhet súlyokat és gratulált a babához. És igaza volt, addigra már elértem egy kilenc hónapos hasméretet. A mosdó azonban még mindig nem játszott, a pocakomnak ellenben már minden baja volt. Feszített, égett, fájt, nyomott, mintha telefújtak volna levegővel és csak egy apró szellő kellene még a kidurranáshoz. Szerencsére ez nem történt meg. Jelzem, csak a hasam lett nagyobb, combjaim, karjaim, csípőm nem változott.
És a mérleg. Az első nap reggelén, tehát pénteken 39,6 kg volt a szám. Nap végére ez az összeg 43,9-re emelkedett. Első nap pipa. Második nap reggelén 43, 3 volt a kijelzőn felvillanó szám. Este már 48, 7 kg-t mértem. Második nap pipa. Harmadik nap reggelén 48,0 kg, majd este 51, 8 kg volt az a szám. Ebben az időben egyáltalán nem látogattam meg a mellékhelységet. Hétfő reggel rosszul voltam már, a hasam szét akart robbanni, így a jól bevált salaktalanító teámhoz fordultam. Ekkor voltam 51, 5 kg. Úgy tűnik, ez indította meg a lavinát, ugyanis egész nap a WC-n csücsültem. A tea alapvető vízhajtó tulajdonsága és a salaktalanítás meghozta a kívánt eredményt, nap végére már 41, 2 kg voltam. Ez a szám ma reggel, dolgaim elvégzése után 40, 5-re redukálódott. Este 40,3 volt, hozzá teszem, normális étkezés mellett.
Nyilván az jár a fejedben, hogy megbukott a tesztem, mert híztam 0,7 kg. Na most, adjuk össze a számokat, cirka három nap alatt 42373 kcal-t ettem meg. Ez rengeteg, ennyit senki nem eszik önszántából (nyilván az olyan elmebetegeket, mint én ne számoljuk ide), tehát lányok, nem mondom, hogy bűnözzetek, de egy szelet süti miatt még nem fog összedőlni a világ. Pár nap és az én súlyom is visszaáll eredetibe, ahogy ti sem fogtok meghízni, ha olykor megesztek egy pici túró rudit vagy pár grammal túl lépitek a napi szénhidrát vagy kcal keretet. Nyugi.
Szóval igen, ennyi lett volna a teszt. Én visszatérek az eredeti diétámra, ti hitetlenkedtek, az ismerőseim szörnyülködnek a fogyókúrázók pedig végre egy picit megnyugodhatnak - egy naptól senki sem fog visszahízni. Semennyit.
Mindenkinek jó éjszakát, sikeres diétát és nyugodt életet kívánok! Sziasztok!
Szerintem a tiednél ez egy sokkal reálisabb kísérlet:
http://www.gyakorikerdesek.hu/fogyokurak__egyeb-kerdesek__23..
Egyrészt mert nálad lehet valami evés- vagy testképzavar. Így számok alapján túl kevés lett a súlyod, de te még mindig fogyni akarsz ("fogyás eddig").
A fenti kérdésben szintén nagy túlsúlytól szabadult meg a kérdező, de azért ő valahogy ésszerűbben áll hozzá a fogyáshoz is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!