Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Visszahízok! Mit csináljak?

Visszahízok! Mit csináljak?

Figyelt kérdés

A legrosszabb, hogy eltűnt a kockás hasam! Pedig egész nyáron azon dolgoztam, de most lötyög rajta a régi úszógumi :''( A megformált combom ugyanígy járt.

Egy év alatt lement rólam a felesleg, életmódot váltottam, de a szüleimnek nem tetszik, hogy megváltoztam.

Ősz óta nem engedik meg, hogy magamnak főzzek, azt kell enni, ami itthon van.

Az elmúlt másfél hétben ezt kellett ennem itthon:

gulyásleves, krumplistészta, tegnap derelye, sütemények, a mai vacsora rakott krumpli lesz.

Este kell sok ilyet ennem, mert akkor van itthon mindkét szülőm és függetlenül attól, hogy nem vagyok éhes, ennem kell akkor és annyit azt, amit ők akarnak.

Egyedül a suliba tudok sutyiban tk szendvicset meg zöldséget enni.

Mit tegyek?

2012. nov. 26. 16:19
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Durva. Hány éves vagy? Ez motiváljon arra, hogy minél előbb függetlenedj a szülőktől. Nem túl okos tőlük, hogy ilyen szinten szabályozzák, ráadásul a rossz irányba az életedet. A szülők szokása felhizlalni a gyereket, mint a hízót, mert a régi felfogás szerint az az egészséges és emberes, ha valaki kövér ("Jó húsban van" szokták volt mondani). Ez minden, csak nem tudatos és okos felfogás. Meg lehet nézni a szülőket, nagyszülőket. Mindegyiknek van valami egészségügyi problémája (jaj a hátam, a derekam, a karom, a vérnyomásom, a szemem stb...), de minimum elhízottak. Na ez nem azt bizonyítja, hogy van fogalmuk bármiről is. Én azt mondom "törj ki", amilyen hamar csak tudsz.
2012. nov. 26. 16:27
 2/14 anonim ***** válasza:

Mondd el nekik, hogy olyan beteg lehetsz mint az átlag magyarság, azt akarják hogy gyógyszereken éld le az életedet? Szembesítsd őket, nézzék meg a fiatalságot, ezt akarják tenni veled??

Amúgy majd függetlenedsz, saját életet kezdesz egészségesen. De felháborító, hogy ilyen kajákat direkt beléd tukmálnak! Mintha nem lehetne húst kapni, amikor hús és zöldség van teljesen megfizethető áron is! Mondjuk szív, az is iszom, 500 forint / kiló.. és inkább krumplistésztát készítenek? Agyf.asz..

2012. nov. 26. 16:32
 3/14 A kérdező kommentje:

De hogyan törjek ki? Mit csináljak? Az a baj, hogy még tőlük függök, 17 éves múltam.

Szeretném visszakapni a régi, feszes alakomat, de már nem bírok annyit edzeni, hogy egyensúlyban tartsam :S

2012. nov. 26. 16:33
 4/14 anonim ***** válasza:

Lefogják a csuklód és beléd tömik a tésztát? Ajánlom az önvédelmi edzésünket Budapesten és a gyermekvédelmet.

17 évesen már tudsz dolgozni, és tudsz húst sütni magadnak. Ahogy el tudod mondani nekik azt amit itt leírtam a betegségekről, de még az írásomat is megmutathatod nekik. Direkt úgy írtam, hogy közvetlenül üzenek is lehessen a szüleidnek.

2012. nov. 26. 16:37
 5/14 A kérdező kommentje:

Nem érdekli őket semmi, éjjel-nappal kiabálnak velem, lelkileg is bántanak, fenyegetnek, ha nem eszeket.

És már egyre inkább nincs kedvem tükörbe nézni, pedig 2 hónapja még önbizalmam is volt, tetszettem magamnak, fitt voltam...

2012. nov. 26. 16:41
 6/14 A kérdező kommentje:
*ha nem eszek
2012. nov. 26. 16:41
 7/14 anonim ***** válasza:

hát én akkor sem ennék akármivel fenyegetnek. Ha egyszer nem kell több akkor nem kell.

A sütit ne kötelezzék már azért -.-...

2012. nov. 26. 17:12
 8/14 anonim ***** válasza:
Na most alljon meg a menet... nem hogy 17 evesbe de meg egy 12-13 evesbe sem lehet akarattal kajat tomni ha az nem akarja... ha tenyleg meg tudnad allni hogy ne edd meg azt amit eled tesznek nem fogjak hagyni hogy ehen pusztulj es 1. megfozik amit kersz 2. engedik hogy fozz magadra en inkabb koplalok mint hogy megegyek ilyen dolgokat... es pl NEM HISZEM hogy a sutemeny az foetkezesre megy es fenyegetnek hogy mi lesz ha nem eszed meg azt a szelet sutit vagy mi?:DDD ne rohogtess mar kifogas az kifogas...
2012. nov. 26. 17:30
 9/14 anonim ***** válasza:

Először is gratulálok a fogyáshoz. Nagyon sok munkád lehetett benne. Én azt mondom, légy büszke magadra, hogy voltál elég erős hozzá, és senki kedvéért ne válj meg a szép, új alakodtól! Ha a szüleid meg nem értenek meg téged, hát pukkadjanak meg az irigységbe, és folytassák az egészséges életmódjukat. Én csak sajnálni tudom őket... Mindig annyit egyél, amennyi neked jól esik, és abból amit te szeretnél. Amikor meg kiabálnak veled, gondolj arra, hogy borzasztó irigyek, és ők valószínűleg soha nem lennének képesek ennyit szenvedni a testükért és az egészségükért, mint te. Tipikus magyar felfogás ez, hogy a gyerek akkor egészséges, hogyha "kerekded", nagyon el vagyunk tévedve...

Szóval ne engedd, hogy tömjenek, és nyugodtan adj hangot a véleményednek, hiszen az egészséged senki véleményénél nem lehet fontosabb. Sok sikert!

2012. nov. 26. 17:35
 10/14 anonim ***** válasza:

Jézusom, fáradtabb vagyok, mint gondoltam...

*...egészségtelen életmódjukat...

**Senki véleménye nem lehet fontosabb az egészségednél.

2012. nov. 26. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!