Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Súlytartáshoz megfelelő lenne...

Súlytartáshoz megfelelő lenne így? (Részletek lent)

Figyelt kérdés
Már fogytam 10 kilót tavaly, télen visszajött belőle pár, abból ismét leadtam 2-t. Nem vagyok ezzel megelégedve, de most nem bírok szigorú diétát tartani, mert akkor jön a jojó effektus, sportolni most nincs időm, időm heti 2-3x tornázok. Majd nyáron szeretnék még fogyni 5 kilót, addig szeretném tartani ezt a súlyt Napi 1500-1600 kalóriával lehetséges lenne? Kenyeret, tésztaféléket nem eszek mert nem szeretem, édességeket hetente 1-2x sajnos azok a gyengéim. Főleg: hús, tojás, zöldség, gyümölcs, nem cukrozott tejtermékek, olajos magvak ezeket eszem. Ezzel lehetséges a súlytartás? (165/61)
2014. ápr. 16. 12:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
56%

Szerintem nem voltál túl konkrét.

Előrevetítetted, hogy főleg húst, tojást stb. eszel de nem írtad, hogy mennyi szénhidrátot eszel, csak kenyeret nem eszel-e vagy keményítőt, glutént sem.

Nyilván heti 2 cukor adag (édesség) még belefér súlytartásba.

De mondjuk rendszeres gluténfogyasztás a tejtermékekkel együtt már lehet hogy nem, erre az is enged következtetni hogy fogyás után visszahíztál pár kilót.

Nem szerencsés az 'egész jó' étrend, mert sajnos kevés 'rossz' kaja is okozhat súlygyarapodást, problémákat. Kérdés, hogy mennyi ilyen probléma fér bele nálad, simán lehetsz egészséges tartományban némi tejtermékfogyasztással is.. ez alkati kérdés is, ugye te ismered magadat. Én nem híznék el az étrendeden, ez 100%. Ugye ezt úgy tudom mondani, hogy ismerem magam, az emésztésemet, anyagcserémet.

2014. ápr. 16. 12:22
 2/13 anonim ***** válasza:

"most nem bírok szigorú diétát tartani, mert akkor jön a jojó effektus"

Mi az összefüggés a nem bírok és a jojó között?

Nem értem a mondatot.

Azért jönnek vissza a kilók, mert koplalsz, aztán rákajálsz.

Ha eddig 500-at ettél, akkor ettől hízni fogsz.

Ha 1400-at, akkor valószínűleg semmi nem fog történni.

2014. ápr. 16. 12:29
 3/13 A kérdező kommentje:

Leírom a tegnapi napomat példának, ez egy eléggé tipikus nap volt:

R: 50 g zabpehely + 2dl tej

T: 1 alma, 1 banán

E: kb 25 dkg csirkecomb kókuszzsírban sütve, kb 30 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa párolva + savanyúuborka (cukor nélkül lett elrakva)

U: 1 kis zacskó szotyi

V: 250 g sovány túró, 1 pohár natúr joghurt összekeverve, fahéjjal, édesítőszerrel ízesítve

Ez összesen szerintem 1600 kalória lehetett. Vacsorára gyakran eszem ezt, ebédre sokszor husit így zöldségekkel, vagy 2-3 tojásból+sajtból omlettet zöldségekkel.

Igaz, elég sok tejterméket eszek, akkor ez így nem is egészséges? :( Nagyon szeretem a tejtermékeket.

2014. ápr. 16. 12:33
 4/13 A kérdező kommentje:
12:29-es. Úgy értettem, hogy ha nagyon számolom a mennyiséget, kalóriát, akkor nem bírom 2-3 nap után rámjön a zabálhatnék, annyira ideges leszek :S
2014. ápr. 16. 12:35
 5/13 A kérdező kommentje:
Amikor fogytam kb 1100-1200-at ettem. Amikor sokat ettek akkor olyan 2000-2500 között. Az utóbbi hónapokban hol lement 2-3 kiló, hol visszajött :(
2014. ápr. 16. 12:36
 6/13 anonim ***** válasza:

Az ebéded volt jó, a többi az ócska :(

Zab, tej, túró, joghurt..

Így nem lenne csoda, hogy nehéz kontrollálni a testsúlyodat. Persz jobb mintha egész nap tésztát meg kenyeret ennél, de hát erre írtam hogy sajnos egy kis odafigyelés nem mindig elég. Van akinek elég.. egy ideig, de hát nem mindig, mindenkinek.

2014. ápr. 16. 12:36
 7/13 A kérdező kommentje:
MinimorRris akkor mit javasolnál reggelire meg vacsorára? :( Igen, azért remélem egészségesebb ez az étrend mind az átlagos magyar étkezés... :S
2014. ápr. 16. 12:39
 8/13 anonim ***** válasza:

Nehéz komolyan egyetérteni hogy jobb mint a tipikus magyar (nyugati) étrend.

Ugyanis nem egészen nyilvánvaló, hogy a krónikus betegségekért, elhízásért mi inkább a felelős: a mértéktelen sok gyors szénhidrát, a glutén vagy a tejtermékek.

Ami neked előnyöd lehet: gyakorlatilag gluténmentes étkezéseid vannak.

Nem eszel sok cukrot, és a szénhidrát sincs elszállva. Ez tény.

Én tojásra cserélném a reggelidet, állati táplálékra a zab és a tej helyett (tej is állati, de kifejezetten újszülött táplálék).

Estére is ajánlottabb a hús mint a túró. A joghurtos túró az egy nyammogós desszert. Egy salátával valamilyen sült/füstölt hús viszont már étkezés. Ugyan úgy megvan belőle az esti lassan felszívódó fehérje, viszont a húsok nem okoznak akkora inzulinszint emelkedést mint a tejtermékek.

Én ennyit tennék hozzá, így szerintem könnyebb dolgod lenne.

2014. ápr. 16. 12:44
 9/13 A kérdező kommentje:
És ha a reggelim megmaradna és a vacsorám lenne tojás+zöldség? Így már egészségesebb lenne? Mert a hús az elég drága lenne nekem egy nap kétszer :S :(
2014. ápr. 16. 12:49
 10/13 anonim ***** válasza:

A reggeli zab jó, de én a tej helyett vízzel készíteném el, esetleg magtejjel (mogyoró-,mandula- és kókusztejjel is nagyon finom). Illetve ide kéne valamilyen fehérjeforrás: tojásfehérjével is elkészítheted a zabkását vagy túrót keverhetsz bele vagy a zab mellé eszel valamilyen fehérjét úgy is jó.

Tízóraiból kivenném a banánt (ezt inkább edzés után kéne enni), az alma (de lehetne eper, narancs, kiwi stb.) maradna és betennék mellé némi olajos magvat (dió,mandula,kesudió,paradió,törökmogyoró).

Ebéd jó.

Uzsira a szotyi nem épp a legjobb választás. Fehérje+komplex ch jobb lenne. Ha szeretnél, ehetsz mellé napraforgó magot, de ne egy egész zacskóval.

Vacsira jó a túró (a joghurt fölösleges), de a csirkemell, pulykamell, hal, cottage cheese is megfelelő lenne némi zöldséggel.

Heti 1 csalóétkezés belefér csak kalkuláld bele a makrókba.

2014. ápr. 16. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!