Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy tudnék lefogyni hamár,...

Hogy tudnék lefogyni hamár, látszódjon is hogy fogytam? . Hány kilóra kéne lefogynom? 150 cm vágyom és 50 kg.

Figyelt kérdés
2014. ápr. 14. 09:10
 1/10 anonim ***** válasza:

Életmódváltással.

De ha csak 150 vagy, elég fiatal lehetsz, neked még nem szabadna önállóan semmilyen fogyókúrába sem kezdened!

Ha nagy a túlsúly (amiről nem árultál el semmit), akkor a háziorvosod és a szüleid segítsége kell!

Ha kicsi, akkor pedig ha helyesen étkezel (NEM fogyózól!) és sportolsz, akkor nagyon gyorsan "belenősz", és eltűnik rólad.

2014. ápr. 14. 09:27
 2/10 anonim válasza:
Paleo diéta, sok zöldséggel gyümölccsel
2014. ápr. 14. 10:59
 3/10 A kérdező kommentje:
15 éves vagyok.
2014. ápr. 14. 11:03
 4/10 anonim válasza:
Sportolással és helyes étkezéssel.
2014. ápr. 14. 12:26
 5/10 A kérdező kommentje:
Milyen a helyes étkezés? :$
2014. ápr. 14. 12:33
 6/10 anonim válasza:

Megfelelő arányú és minőségű fehérje és szénhidrát kombinációja. Nézd meg a kondisok, a paleósok, vagy a candida-diétások étrendjét.

Kicsit bővebben:

gyümölcs, zöldség, magvak, hús, rizs, tojás

Rossz minőségű, tápanyagban szegény, gyorsan felszívód szénhidrátok, amiket kerülni kell: fehér és barnacukor, fehér liszt, krumpli (paleósok szerint a fehér rizs is).

Bizonyos mennyiségben fogyasztható (bár paleósok szerint nem):

natúr joghurt, túró, kemény sajtok (ez utóbbit a paleósok egy része is eszi)

De ha akarsz tenni az egészségedért, már az is rengeteget számít, ha a cukros, lisztes, krumplis ételeket kiiktatod az étrendedből, és emeled a friss gyümölcsök és zöldségek arányát. Tehát semmi tészta, péksüti, krumpli, zsömle, kenyér, kifli, süti.

Viszont nem szabad koplalni, de azt tudni kell, hogyha ezeket kiiktatod, az az első 1-2 hétben nehéz lesz, mert megszoktad, hogy nagyon éhes leszel, amint leesik a vércukorszinted (ez a fentebbi ételeknek köszönhető). Tehát türelemmel kell hozzászokni az egészhez, és nem feladni két nap után. Ebben segíthet, ha fokozatosan hagyod el ezeket a dolgokat, de annak viszont megvan a veszélye, hogy sosem hagyod el, mert ,,csak még egyszer most utoljára". Te ismered magad, hogy mennyire megy, ha elhatározol valamit.

Emellett érdemes a napi háromszori nagy étkezésről átszokni a napi 5szöri kevésre. Nekem az segített az elején, hogy kis méretű tányérba szedtem ki az ételt, így nem volt hiányérzetem. Ha megszoktad, azzal is jól fogsz lakni.

Emellett persze nyilván valamilyen mozgás is kell, és ahhoz meg kifejezetten fontos, hogy ne éheztetsd magad, csak cseréld le azokat a dolgokat, amiket korábban ettél egészségesebbre. A csokit, sütiket magvakra, szárított gyümölcsre (de ennek a mennyiségére oda kell figyelni!), illetve készíthetsz saját paleo sütiket is liszt helyett darált mogyoróból/mandulából, cukor helyett xylitből/eritritből. A húsokat nagy mennyiségű zöldség körettel fogyaszd, lehetőleg frissel, bár én pl a savanyúságot nagyon szeretem. Illetve mehet mellé rizs is.

Ehetsz emellett leveseket, tojást, bacont, sok finom dolgot, nem kell lemondani mindenről, csak a károsakról. Számolj az első időszakban némi ingerültséggel is, a cukor ugyanis függősget okoz, és a megvonása érezhető elvonási tünetekkel jár (ha nem is olyan durvákkal).

Nekem a sütikről volt a legnehezebb lemondani, de segít, hogy néha eszek mézes diót, vagy csinálok valami paleo muffint, amik tök finomak, kakaót is lehet enni, és finom paleo kókuszgolyót lehet belőle csinálni. Az ázsiai kaja is jó alternatíva volt nekem, tészta/rizs/krumpli nélkül szoktam enni, finoman készítik a zöldséget. Illetve a hal is nagyon jó, ha szereted. Ezen kívűl én szoktam készen venni grill csirkét, ami szintén tök jó. Ez csak pár alternatíva meg ötlet.

2014. ápr. 14. 14:47
 7/10 anonim válasza:
Itt tök jó, ötletes ételek vannak, diétázóknak is! A shop.builder.hu csinálja, kondis kaják vannak, ezeket lehet nyugodtan enni.
2014. ápr. 14. 22:02
 8/10 anonim válasza:
2014. ápr. 14. 22:02
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2014. ápr. 15. 09:26
 10/10 anonim válasza:
A diétában 70 %-ban az étkezés vesz részt, 30 %-ban a sportolás.Szóval nem elég ha csak sokat sportolsz...Fontos, hogy odafigyelj az étkezésre is. Egyébként minél gyorsabban akarsz fogyni annál rosszabb lesz a végeredmény, mert a bőrnek nem lesz ideje visszahúzódni...Egy idő után persze igen, de csak nem akarsz lógó bőrrel menni a strandra. Szerintem neked olyan 42-43 kilógramm lenne a megfelelő, ami 7-8 kg. "túlsúly". Ezt 2 hónap alatt simán lelehet dolgozni. Mondjuk a biciklizés, futás, úszás minden testrészt megmozgat. Persze akarat kérdése, mert ha fejben eldöntöd és csinálod-csinálod onnan már sikerülnie kell :). Remélem segítettem!
2014. máj. 5. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!