Akik itt megkérdezték, hogy sikerülni fog-e nekik, végül sikerült?
Van egy könyv... Érdekel?
A neve: "A francia nők nem hiznak". Nekem bevált! Zseniális, olvasd el!
Aki "x ideig ezt meg ezt fogja enni, stb", az ha metán lefogy is, utána visszahízza, ha újra mindent eszik.
Ami tényleg segít, ha elkezdni a kalóriákat számolni.
Itt egy link, nézd végig és utána rájössz, hogy ez müködik és mivel nincs "tiltott" étel, meg nem pár dolgot "szabad" csak enni, ezért nem hízod utána vissza.
Én paleózok, és január óta több, mint 10 kiló lement rólam.
Ha nem szeretnél kalóriát számolni, akkor javaslom ezt, persze, ha bírod, hogy csak húst, zöldséget, gyümölcsöt, tojást, magvakat egyél...
Én most kitartó vagyok, mert még relatíve fiatal vagyok, és szeretném itt és most elvágni ezt a történetet, és megszabadulni ettől az egész mizériától. Nekem is az elmúlt 5 évem úgy telt, hogy hol belekezdtem a fogyókúrába, hol feladtam, de már totál elegem van a sorozatos kudarcélményből, tiszta depis lettem tőle az évek folyamán. Nekem még 15 kilót kell fogynom, és jó leszek. Sajnos ez ilyen műfaj, hogy muszáj tudatosnak maradni végig, mert ha egszer bezabálsz, be fogsz zabálni másodszor, meg harmadszor is, meg majd holnap újrakezded, meg folytatod, de nem fogod, hanem buktad az egészet. Tudom, hogy igazságtalan, én is nézem a nővéremet, aki azt eszik amit akar, és olyan vékony, mint aki most szabadult volna a munkatáborból. Én úgy tervezem, hogy diéta után is megmaradok a paleónál, mert gondolom, ellenkező esetben szépen visszakúszik majd rám minden keservesen leadott kiló. De legalább akkor már nem kell majd a mennyiségre figyelnem.
Szerintem ez teljesen változó.
Én pl sokszor válaszolgattam itt, hogy nekem hogy sikerült (egyébként szintén kaloriabazis.hu-val, és szerintem ennek az a célja, hogy tanulási folyamat. Tudom mi milyen makrotápanyagokból áll, hol vannak a buktatók. És igen, vannak kaják, amik nélkül szar az élet, de azt is eszem. Mértékkel, és a többlet bevitelt máshol megspórolom, mert megtanultam hogy lehet jól lakni alacsony kalóriatartalmú ételebbel is. Na meg a mozgás...)
Szóval voltak páran, akik leírták hogy így jó lesz-e, válaszoltam, leírtam én hogy csináltam, szerintem miért jó vagy sem. És sokszor kaptam privát üzenetet, hogy meséljek részletesebben. Nem túlzok, volt olyan felhasználó, aki kb 3 hónapon keresztül írta ki a kérdéseket 3-4 darabot, hogy jó lesz-e így, és jött a privát üzi, mert kiderült mind az ő kérdése és válaszoltam. Persze nem ismert meg, mert ahogy haladtunk az időben az én sikerem egyre több lett, így változott a válasz is kicsit. A lényeg, hogy ez az illető, aki hónapokig tervezget, stb, szerintem a büdös életben nem fog lefogyni, így biztos nem.
Nekem egyetlen válasz elég volt (kérdést írtam ki, hogy lehet szülés után lefogyni, hogy ne nyúljon ki a bőröm). Válaszolt egy kedves anyuka, ő ajánlotta a kaloriabazist. elolvastam mellé a Sárga kapszula című könyvet (mindenkinek ajánlom, kötelező olvasmány kéne, hogy legyen, ha nem is ez, egy ilyen tartalmú könyv mindenképpen!)
4 hónap alatt leadtam 15 kg-ot, nem terhelt meg, mértékkel egy csomó nem diétás cuccot ettem. Azóta csak kicsit figyelek oda (persze lecserélte egy csomó alapanyagot, egészségesebb szokásokat vettem fel), de egy kg sem jött vissza, pedig volt benne karácsony, sok családi zabaparty és ettem is, bevallom töredelmesen, sütit, tortát, nehéz kaját.
És hogy mi van a motivációval? Minden nap megkapom, barátnőktól, ismerősöktől, a férjemtől. Akár szóban, vagy csak egy elismerő pillantásban. Aztán boltban, hogy nem 44-es ruhák között kell keresgetnem, hanem a 38-ok között. És tükörben.
És azt is akarom, hogy a most 2 éves kislányom büszke lehessen az anyukájára, hogy csinos.
Nekem ennyi pont elég, és igenis tartom magam, hetente mérlegek, de eddig nem volt gond. De ha úgy érzem, hogy kicsit elengedtem magam, mert úgy jönnek össze a dolgok, akkor pár napig igyekszem jobban figyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!