Mitől híztam? Pedig elméletileg olyat fogyasztok, amitől nem lehet hízni, nem?
Üdv! Kritikát kérem mellőzni, csak segítő választ kérlek ^^.
Az elmúlt fél évben voltam már 40-en aluli súlyban is, akkor nem ettem mást, csak zöldséget, gyümölcsöt.... tényleg semmi mást! Most újra eszem húst (felvágott, ma eddig összesen 4*77 kalóriányit, ami ~320 kalória, meg egy ananászt és olaj/zsiradék nélkül sült zöldséget ). Nem eszem kenyeret, sajtokat, krumplit, rizst, tésztát, szószokat, és mégis most 46 kg vagyok!
Épp sok dolgozatom van (még pár napig), így nem jutottam el sportolni... segítsetek, nem akarok kövér lenni :(
Szeretnék vékony és nyúlánk maradni, de ez eltűnni látszik
Van olyan nap, amikor csak gyümölcsöt-zöldséget eszem.
167 cm/18 L
15:32-nek: attól még (valószínűleg) anorexiás, hogy szeret enni. Az anorexiának pont az a lényege, hogy nem azért nem eszik, mert nincs étvágya, hanem mert visszafogja magát. Amikor már nem bírja tovább, akkor jönnek a falásrohamok és a bulimia (persze remélem eddig nem jut el a kérdező).
A legnehezebb visszaállni egy normális étkezésre, mivel az elején nagyon hirtelen fog hízni pár kilót, amíg visszaszokik a szervezet ahhoz hogy kap kaját. Szerintem nyugodj meg először is, nagyon messze állsz az elhízástól, viszont tényleg egyél kicsit normálisabban (előttem írtakkal értek egyet), ebből gond lehet ha ilyen sovány maradsz (menzeszed például rendben van még?), de legalább ne akarj még fogyni! A normális étrend kialakításához pedig, ha rászánod magad, egy orvos sokat tudna segíteni, egyedül elég nehéz (családban volt anorexiás, egyedül nem sikerült belőle kikecmeregnie). Minnél tovább vársz, annál nehezebben fog visszaállni a szervezeted normálisra.
Ehhez mi kevesek vagyunk, el kellene menned orvoshoz, és dietetikussal beállítani aneked optimális étrendet, s azt pontosan betartani. Nagy veszélynek teszed ki magad, ha nem törődsz ezzel. S elérnéd vele az alkatodnak legideálisabb súlyt, és mindenkinek az áll jól! Mindenki egy ember típushoz tartozik, amihez megvan a koponyanagyság, végtaghosszúság, gömbölydedség vagy nyúlánkság, és mindenki úgy hozza ki magából a legtöbbet, ha a saját típusának megfelelően néz ki. Érted?
De az biztos, hogy 50 kiló alatt katasztrófa neked! Mindenképp menj orvoshoz! Háziorvoshoz is mehetsz. Utaljon be dietetikushoz és életmódtáborba! Kérdezd meg őt is, orvosilag hány kilónak kellene lenned!
Ne befolyásolgasd megedat! Ha meg tudod állni, hog ymindent eszel, amit kívánsz, és nem számolgatsz, de mozogsz is, úgy nagyon valószínű hogy a te saját ideális súlyod fog beállni.
De mivel már belezavartál, a biztonság kedvéért kérj orvosi felügyeletet!
Elég nagy vagy már, elmehetsz egyedül is.
Tudsz meditálni? (olvass utána!) Este elalvás előtt meditálj rá, miért utasítod el magadtól, hogy nővé válj?
Miért akarsz egy kamasz fiú testében rekedni?
Talán félsz felnőni, vagy a nőiségtől félsz. Tudat alatt.
É saddig is, napi ötszöri étkezés, tégy magad elé egy kinyomtatott étel-piramist, s minden étkezésed feleljen meg annak az arányának.
És ne a soványságra utazz, hanem hogy jól nézz ki. Mindenkinek az áll jól, ha a saját ideális súlyán van. De az nem 46 kiló, az biztos, hanem több! így látatlanba. Még ha madár-csontod van is.
Ha meg mégse látszol soványnak, akkor valami súlyos csontrendszeri problémád lenne. De nem valószínű ez, ha te így számolgatsz.
Mióta csinálod ezt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!