Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Honnan szerezzek akaraterőt a...

Honnan szerezzek akaraterőt a fogyáshoz?

Figyelt kérdés

Ha koplalok és kerülöm a nasit, hízlaló ételeket akkor 2 hét múlva abbahagyom a koplalást és a dupláját eszem/hízom vissza. Egyszer lefogytam 10 kg-ot, de visszahíztam 20-at.

Imádok enni az ízek miatt, számomra ez olyan, mint másnak egy jó könyv. Naponta túleszem magam. Sajnos amiket enni szeretek az mind méreg, vagy hízlaló (pl: krumpli). Volt már, hogy a salátától öklendeztem, nem bírom elviselni az ízét.

Az, hogy sokan élnek egészségtelen életet és sokat esznek, de nem híznak nagyon idegesít. Nem bírok ráállni a nasi mentes zöldséges életre (már próbáltam). Többször kevesebbet is próbáltam enni, de megfeledkeztem a korlátokról...

Tudom, hogy rajtam múlik ez az egész, de mindig meghátrálok. Sportolni meg egyenesen utálok, kiv. aerobic, zumba, de nincs időm rá, ugyanis tanulok és dolgozom egyszerre.

Hogyan állítsam le a mohóságom?

(Nem a negatív, sértő megjegyzésekre vagyok kíváncsi, tisztában vagyok a negatívumaimmal, nagyon is jól...)

Előre is köszönöm a válaszokat!

20/L (75 kg)

2014. márc. 21. 14:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Na igen koplalással valóban vissza hízol pillanatok alatt még többet is ám.

Na neked elsősorban nem kell megszabadulnod azoktól amiket eddig ettél, de a nassolást abba kellene hagynod, csoki, chips egyéb szemetekről le kell állj.

A gyümölcsök evése oké ha azt is eszel, sőt kell is. Hiába mondják hogy cukortartalma van egyeseknek de az kell mert a cukrokat, zsírokat nem szabad teljesen elhagyni ahogyan a szénhidrátokat sem!

Tudni kéne hogy milyen az anyagcseréd.

Na most elhiszem hogy mozgásra nincs időd de javarészt a mozgáson múlik minden, nálam például semmilyen diéta vagy ehhez hasonló nem vállt be, én elkezdtem kardiózni taposó gépen plusz fegyencedzés 2 naponta 1 óra, és csak úgy olvadnak le rólam a kilók. 3 hónap alatt 10 kilót dobtam e igaz volt amikor kimaradt 1 hét edzés legalább kétszer én is dolgozok itthon is, meg munkahelyen, meg volt betegség, egyéb más probléma ami miatt nem tudtam időt szakítani a mozgásra, de lényegében leadtam már ezt a 10 kilót és elég nagy súlyfeleslegem van szóval valóban nem egyszerű a fogyás, de megoldható de ugye akaraterő kell, mert én nálam ez fejben dőlt el, mert eddig akárhányszor belevágtam az elmúlt 8-10 év alatt egyszer sem tartott tovább 1 hónapnál.

Na most ha 2 naponta mondjuk 40 percet rátudsz áldozni valami féle mozgásra, hosszú kitartó séta, nem menet iskolába meg munkahelyre mert azt megszokod hanem egyszerű kitartó sétálásról beszélek. Már azzal sokat ledobhatsz magadról és szokod a mozgást, utána ha több időd lesz főleg nyáron belekezdhetsz valami kardió mozgásba mellette súlyzós, vagy saját testsúlyos edzést javaslok amiket otthon is végezhetsz például fegyencedzést. A fegyencedzés valóban kevés a fogyásra de arra jó hogy fejleszd az izmaid, szoktasd az ízületeket a mozgásra, meg ugye ha kardiózól nem fogsz izomból fogyni, nem egy helyen olvastam utána és nem egy ember mondta hogy csináljam. És a fegyencedzés csak első ránézésre nehéz, de az első lépések nagyon könnyűek, és fokozatosan előrehaladva ahogyan fogysz és fejlődsz még könnyebb lesz. Lehet hogy a testsúlyod nem fog nagy mértékben változni mert aki fogyózik sporttal az ugye izmot is vesz fel és az plusz tömeg de centikben viszont szép különbség lesz és feszesebb leszel, és jobb alakod lesz tőle!

Nálam a motiváció most az hogy egyre jobban esnek le rólam a nadrágok már 2 mérettel kisebb nadrágra van szükségem és lassan már a pólóimat is le kell cserélnem. Nálam ez adja a motivációt csak ugye anyagilag nem engedhetem meg magamnak hogy havonta cseréljem a ruhatáram így más egyéb alternatívákat vetek be mondjuk övemre fúrok lyukat meg egyéb hasonlók hogy legalább a nadrágom ne essen le.

2014. márc. 21. 16:45
 12/17 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de szerintem megérdemled, hogy kövér legyél. Én évek óta egészségesen eszem, max 1 pár kilengés ünnepekkor és mégis kövér vagyok. Még a gyümölcstől is hízok. Fegyelmezett vagyok, nem adom fel, nincs nasi, nincs édesség, nincs liszt, nincs kenyér, krumpli, rizs, gyorskaja, tej, semmi. Csak egészséges kaják mégse tudok lefogyni.

És ezt nem azért írtam le, hogy bántsalak. Azért írtam le, hogy vedd észre, hogy milyen szerencsés vagy, hogy nem állnak egészségügyi gondok a háttérben és csak az akaratodon múlik, hogy hogy nézel ki. Mindent megadnék ezért:)

2014. márc. 21. 20:13
 13/17 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!:)

Tényleg fontos a mozgás is nagyon, sétálni szoktam, futni is ritkán, ezen fogok változtatni.

Utolsó előtti válaszoló: Gratulálok, így tovább! És jobbulást kívánok!

Utolsó válaszoló: Teljesen igazad van, mert csakis én tehetek róla, mondjuk vékony akkor sem lennék ha teljesen egészségesen élnék. Nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagy! Egyik ismerősöm is hasonló problémával küzd nőgyógyászati okok miatt. Neki a speed fitness segített valamennyire. Ha esetleg a pajzsmirigyeddel van gond, akkor egy alapos kivizsgálás után elképzelhető, hogy van rá valami gyógyszer. Bár, ha ennyire tisztában vagy a betegségeddel, akkor biztos voltál már kivizsgáláson. Ne add fel, biztos előbb-utóbb lesz rá gyógymód!:) Jobbulást!

2014. márc. 21. 21:22
 14/17 anonim ***** válasza:
Utolsó, nincs igazad. Azért nem érdemli meg, mert neki valószínűleg életben van az anyagcseréje, attól van valakinek ekkora étvágya. Ha annyira lassú, hogy a gyümölcstől meg mindenféle zöldségtől is hízol, akkor az anyagcsréd miatt valószínűleg fogalmad csincs, hogy milyen amikor tényleg nem tudod abbahagyni az evést, ide rohadtul nem elég a "fegyelmezettség".
2014. márc. 21. 21:25
 15/17 A kérdező kommentje:
Sajnos általában nem azért eszem olyan sokat, mert nem bírok jól lakni, hanem mert kívánom és megmagyarázhatatlan kényszert érzek rá...:S Ez ellen csak én tehetek, csak sajnos még nem tudom kontrollálni magam. Egyszer tudtam kontrollálni magam elég sokáig, fogytam is sokat, de rengeteget szenvedtem és mindennap idegbeteg voltam,nem tudtam figyelni, azóta úgy vagyok vele, hogy még egyszer soha. 2,5 hónap alatt nem szűkült össze a gyomrom és mindennap fájt az éhségtől, utána persze ettem rendesen és visszajött 20 kg, miközben csak 10 ment le.
2014. márc. 21. 21:39
 16/17 anonim ***** válasza:

Önfegyelem kérdése. Fogd vissza magad. Én is folyamatosan zabáltam, és nehéz volt saját magamnak is beismerni...de ez az igazság.

Aztán a 28. szülinapom előtt egy héttel, bekattant valami. Azt mondtam magamnak hogy ebből elég volt. Nem akarok tovább ilyen undorító lenni, és mire 30 éves leszek elérem az álomsúlyomat , a 69 kilót, ami a magasságomhoz megfelelő, ugyanakkor nem akarok piszkafa se lenni, hisz nem török modell babérokra:) nem kell hogy a bordáimon zongorázni lehessen. Pusztán egy emberi alakot szeretnék.

Kalóriát, szénhidrátot számolok, lazán mozgok is mellé. Hasizomra edzek, altestre tornázok, és súlyzózom karokra.

4 hét alatt 5 kgt fogytam. Rengeteg van még hátra de azt érzem, hogy kitartással sikerülni fog. A fiatalkoromat, és a húszas éveimet már tönkre vágtam a kövérséggel. A harmincast már nem fogom. Elég volt.

Plusz, már én érzem cikinek hogy a férjemnek velem kell mutatkoznia. Ő egy tündér, soha nem bántott emiatt, ő engem szeret, nem az aktuális súlyomat. De engem nagyon zavar a külsőm. Sajnálom szegényt, mert ő olyan helyes, én meg egy trampli vagyok mellette....

A kedvenceimről a mai napig nem mondtam le. Nem is akartam mert mindig belebuktam ha olyan diétákat csináltam ami kizárt valamilyen ételcsoportot. Csak mértéket kell tartani.

Kialakítottam egy főleg húsból, párolt zöldségekből, salátákból, levesekből, teljes kiőrlésű kenyérből - nyers zöldségekből, sajtból, tojásból, magvakból egy étrendet: korlátozott mennyiségekkel, és ehhez veszek hozzá pár dolgot VÁLTOZATOSSÁGNAK. Krumplis, csökkentett szénhidráttartalmú tésztás ételeket hetente 1x. Rizs helyett kölest eszem amikor olyanom van, illetve helyet kap még a szója, és a diabetikus édesség is.

Mindent azért használok és fogyasztok, hogy változatos életmódot alakítsak ki. De pl eszem a kedvenc mekis kajámat, kínait, és pizzát is, csak nem heti szinten, hanem mondjuk 3 havonta 1x valamelyiket. A kedvenc csipszemet pl már fél éve nem ettem mert nem kívánom. Ha megkívánom akkor megfelezek egy zacsit a férjemmel, és újabb fél évre nem jut eszembe:)

A lényeg az, hogy egészséges kajákból áll az étrendem, néha néha megfűszerezve a régi kedvencekkel:) Illetve persze minden nap kalóriát számolok és a szénhidrátot.

Ennyi.

A helyzeten CSAK TE tudsz változtatni az AKARATODDAL, csak a te döntésed, hogy tovább tömöd magadba a kaját, vagy veszel egy nagy levegőt és áttérsz:D

Nekem is nehezemre esett elfogadni, hogy áldozat nélkül nincsen jó külső azoknak akik hajlamosak a hízásra. Sajnos ilyen az élet.

2014. márc. 22. 12:38
 17/17 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló: Gratulálok és így tovább!:) Tetszik a felfogásod és a kitartásod (a többi válaszolóé szintén. Nálam a gond ott van, hogy nem ízlenek az egészséges ételek (van azért, ami igen, de az nagyon kevés). Ha nem eszem semmilyen gyors ételt, péksüteményt akkor krumplit, rizst, tésztát eszem, mert nem szeretem a húst. De megpróbálok változtatni.
2014. márc. 30. 12:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!