Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szerintetek lehet ettől baja...

Szerintetek lehet ettől baja a 18 éves nővéremnek?

Figyelt kérdés
Egész nap nem eszik,csak vacsorázik.Olyankor egy fél csirkemellet és egy szem krumplit eszik párolva.Napi 1,5-2 liter zero colát iszik,mást nem.Lehet ebből egészségügyi problémája?Ha igen mi?Segítségre szorul?Ha igen,hogy segítsek?Kb. 100 kg volt,de nagyon gyorsan fogy!
2014. márc. 20. 20:17
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Igen gyakran fáj a feje és ingerült.Minden hülyeségen képes sírva fakadni és állandóan valami zúgást hall a szobájában.Az a baj a vizet "nem tudja" meginni.Hányingere van tőle és nem tud napi fél liternél többet magába erőltetni.Régen anyu csinált neki napi 2 liter teát azt nagyon szerette,de már azt sem issza mert ha cukros sok benne a kalória,ha nem cukros meg rossz ízű.Az sztk-s nőgyógyász mondta neki hogy álljon át egy fehérjedús diétára mert csak 3-4 havonta jött meg neki,a doki szerint a súlya miatt,ami akkor konkrétan 98 kg volt.Bár biztos hogy a doktornő nem erre gondolt.
2014. márc. 20. 22:25
 12/20 anonim ***** válasza:
próbálja meg a teát édesítővel, én is azzal iszom, az elején nem tetszett de 2 hét után úgy megszoktam hogy cukorral már meg se tudnám inni :)
2014. márc. 20. 22:34
 13/20 anonim ***** válasza:
Mellesleg hiába Zero, a kóla színezőanyaga a karamell ami cukorból készül, szóval ugyanúgy hízni fog tőle, nem beszélve a többi méregről.
2014. márc. 20. 23:04
 14/20 anonim ***** válasza:

Az 5.ben azt írod: "visszatér egy egészséges diétára" . . . Most térjen rá, és tartsa meg lájtosabb formában: csunáljon egy párnapos léböjtöt, olvasson utána, keressen szakembert! Aztán fogasszon egészséges ételeket, ugyon vizet. Rossz íze van? Így járt, szokja meg, vagy kezdhet felkészülni a cukorbeteg életre, ijeszd meg, vakság, amputáció, vesebetegség, stb...

Pld ekeki egészségházban vannak tzrnusok, segítenek, keress rá így, léböjtöt is csinálnak.

Ha nem rebdszeres a vérzése, az már gáz, komoly tünet!

2014. márc. 21. 03:45
 15/20 anonim ***** válasza:
A zero colát biztos azért csinálja, mert abban 0 kcal van. A többit már elmondták az előttem szólók. :)
2014. márc. 21. 06:25
 16/20 A kérdező kommentje:
Cukorbeteg hogy lehetne nem is fogyaszt cukrot!A zero colában nincs kalória,nem írhatnák rá ha nem így lenne.A vérzés nekem is ki marad néha pedig egészségesen étkezek.Nála pcos is lehetséges,jövő héten fog menni másik orvoshoz.Most készített neki anyu reggelire gyümölcs salátát natúr joghurttal,de ezt se eszi meg mert a gyümölcsben is van cukor.Édesítős teát már próbáltuk de olyan rossz volt hogy napokig állt,senki nem itta meg,a végén már ki kellett önteni.
2014. márc. 21. 06:45
 17/20 anonim ***** válasza:

Ez már nem normális.

Ha az én gyerekem lenne nem hagynám.

Már bocsánat, én már írtam a kérdéshez, asszem a 4. volt, én írtam a fogorvosost.

De szerintem a szüleid is nagyon felelősek.

Ahhoz, hogy 98kg-os legyen valaki, nem 1 nap alatti étrenden kellett, hogy legyen.Nos nem igaz, hogy a szüleid nem vették észre, hogy nem jó, és ennek nem így kellet volna lennie.

De ha már egyszer megtörtént, akkor legalább segíteni kéne rajta.

Sokan írhatják, hogy már 18 éves, felnőtt lány stb, de sajnos még agyilag nem az.

Gondolom nagyon el van keseredve, a médiából + többiektől is csak azt látja, hogy a siker a vékonyságon van. Aki vékony talál magának divatos ruhát, párt stb. Ezt sajnos nem tudod neki megmagyarázni, hogy nem így van, mert ő el van keseredve a súlya miatt.

Anyukádnak vagy Neked el kellene menni egy dietetikushoz, pajzsmirigyét és a szívét is meg kellene nézetni egy orvossal.

Ne gyümölcsöt meg joghurtot készítsetek neki reggelire, mert azzal nem fog jóllakni egy éheztetett szervezet, az jó tízórainak.

Főzzetek neki 2 tojást, mellé zsírszegény sajtot, 1 szelet teljes kiőrlésű kenyér, ami tele van magokkal( az igazi tömör és egy kicsit olajos az olajos mag miatt) Ezekben van zsír, ami a hormonális működésre jó lesz, és vitaminokban is gazdag, tele van kalciummal, amit a kóla szépen von ki a csontokból és a fogakból.

Mellé friss zöldségek, retek, újhagyma, uborka itt van a szezonja.

Odafigyelést fog igényelni, ne ebből nagyon nagyon könnyen lehet anorexia, majd megunja a koplalást el kezd falni és utána olyan bűntudata lesz, hogy át megy bulimiába (meghánytatja magát)

Lelkileg, testileg összetör, ebbe bele is halhat.

Sokan mondják, hogy azért nem kell túldramatizálni, de sajnos így van. Anyukádnak oda kellene figyelnie, és együtt!!! egészséges ételeket készíteni.

Ha együtt csináljátok, jó alkalom egy beszélgetésre is, de nem faggatásra, hogy miért csinálod ezt stb.

Lehet, hogy őt már pár éve csúfolják, és most lett elege, most unta meg, igazából ezt csak ő tudhatja, ti meg sejthetitek csak.

Azért a kólát issza, mert erőtlen, és mivel egy édes dologból többet tud meginni, így jobban eltelíti őt, nem fogja érezni az éhséget.

De azon a 400ft-on már lehet venni 10tojást, másik nap fél kg májat, haramidik+negyedik napon fél kg csirkemellet, szóval ha összeadjátok, ez így olcsóbban is jönne ki. (a pénzt nem írtad, csak gondolom ti sem vagytok hiper gazdagok, és nagyon sok ember tanácstalan, hogy kevés pénzből, hogy hozzon ki jó, egészséges ételt.

Én kívánom neki, hogy találja meg Önmagát a világban, fogadja el saját testét és adottságait, de ha tud és szeretne vmin változtatni, azt tegye meg, de ésszerűen, reálisan, ne saját maga ellen fordulva.

Annyit még megtehetsz, hogy elmentek együtt biciklizni, sétálni, kutyát sétáltatni-ha van- mert az is jó lenne.

Neked is sok sikert és kitartást, ne hagyd cserben a testvéred!

Te hány éves vagy?

2014. márc. 21. 07:43
 18/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!Én 16 éves vagyok.A pajzsmirigyét,szívét,máját már nézték minden oké.A szüleink is túlsúlyosak alapból szinte semmi egészséges nincs itthon.Nagyon sokat csúfolták a nővéremet általánosban,kb. 12 éves kora óta folyamatosan valami hülye diétát csinál.Próbáltak a szüleim figyelni a túlzott fogyókúráira de túl makacs nem hallgat senkire.Nem lehet vele erről beszélni ha a súlya szóba kerül idegbeteg lesz.Pénz terén olyan közepesen állunk szerintem.
2014. márc. 21. 09:09
 19/20 acelsziv ***** válasza:
így nagyon hamar meg fog oldódni ez a gondja, mert elpusztítja saját magát. A fejfájás, fülzúgás és egyebek mind aszpartam mérgezés tünetei. Ráadásul annyira kevés folyadékot visz be, hogy az már veszélyes.
2014. márc. 21. 09:20
 20/20 anonim ***** válasza:
A fejfájás meg a kimerültség oka nem mérgezés, hanem a koplalás miatti stressz és amiatt is van, hogy valszeg kikészült idegileg. Előbb fejben kéne helyrehozni, mert így boldogtalan és beteges lesz ameddig csak ezt csinálja. A koplalástól az ember NAGYON búskomor és depressziós tud lenni, nem csoda ha mindenre ugrik. Ilyenkor az ember már nem feltétlenül érez éhséget, de fáradt, gyenge, erőtlen, szédeleg látszólag ok nélkül, és semmi boldogságot nem talál az életben... :(
2014. márc. 24. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!