Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért leszek éhesebb, ha...

Miért leszek éhesebb, ha iszok? Jó az étrendem?

Figyelt kérdés

Azt mondjátok, elveszi az éhségérzetet az ivás. Én attól csak éhesebb leszek!

Olyat is hallottam, hogy a rágózással elmúlik az éhségérzet. Attól is csak éhesebb vagyok.

A fogmosás sem módszer, elvetemült vagyok, simán eszek utána.

Csak akkor nem vagyok éhes, ha koplalok, de annak semmi értelme. Akkor most? Ötletek?

Mai kajám:

Reggeli: 1 dl tej és 50 g zabpehely, 2 kicsi mandarin

Tízórai: 1 joghurt

Ebéd: 1 tojás, 1,5 fej hagyma, 3 dexi, egy kis túró, 1 kis pohár kefír, 1 kicsi paradicsom és egy csík paprika

Uzsi: Kevés túró, egy kefír, egy kicsi paradicsom, 2 főttojás, egy csík paprika, 2 dexi

Vacsi: 1 mandarin

20/L

2009. dec. 14. 22:54
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem a gond a fejedben van, alapból úgy gondolod hogy a fogyi alatt éhenhalsz. Ne gondolj rá hogy most fogyozol tereld el a figyelmed. Mondgyuk kezd csomagolni a karácsonyi ajándékokat. Amúgy jó az étrended talán cseréld fel az uzsit és a vacsit. Uzsira egyél nyugottan több gyümit.
2009. dec. 14. 23:23
 2/6 anonim ***** válasza:
57%

Gyümölcsöt délig lehet enni ,délután nem,mert nem bomlik le este meg éhes leszel tőle és savat csinál.

GYÜMÖLCSÖT DÉLIG!!!!!!!!!!!!!!!!!

nyugodtan nézzetek csak utána a neten

2009. dec. 15. 00:55
 3/6 anonim ***** válasza:
tényleg jobb gyümölcsöt csak délig enni. viszont úgy látom húst nem eszel. vagy ez csak épp egy ilyen nap volt? szerintem ha ennél valami jobban tápláló kaját akkor nem lennél éhes. vacsorára pl nyugodtan ehetsz valami fehér húst zöldségekkel. vagy halat. ezek nem hízlalnak viszont jóllaksz és nem leszel éhes. ha normálisan táplálkoznál akkor nem lenne gond.
2009. dec. 15. 13:59
 4/6 Krisz85 ***** válasza:
100%

Az étekzésed sajnos nem a legmegfelelőbb sem arányában, sem összetételben. írd meg ha paraméteridet, nemed, korod, magasság, testsúly, mit és mióta edzel, és mostanában hogyan edzel.

A savasódónak, csak annyit hogy napi fél kiló almát simán megeszem az edzések mellett, és valahogy lefekvés előtt sem csinál savat, vajon miért?! Kvázi nem csinál savat, csak tudni kell, hogy mit ehetsz és mit nem.

Az ivástól nem leszel éhesebb, ha sokat akarsz inni, akkor étkezés előtt igyál inkább. Étkezés utáni fél órában semmit, kivéve ha edzés után vagy.

A rágózástól valóban éhesebb leszel két okból is, egyrészt mert a rágás hatására az agy kap egy ingert, miszerint kaja jön be a kis pocakodba, és elkezd vadul emésztőenzimeket termelni a gyomorban.

Ha evés előtt rágózól hamarabb leszel újra éhes, ezt jelenti. A testépítők ezt rendszersen végzik, hogy többet és hamarabb tudjanak enni az étkezések között. Persze ez nem okés megoldás.

Az étrededet látva kevés a kalória és ennek okán vagy éhes, szénhidrátot gyakorlatilag nagyon keveset viszel be, holott pont kéne szénhidrát a fogyáshoz. Ez a titka, de van egy rossz hírem is, csak rendszeres sporttal működik.

2009. dec. 15. 14:03
 5/6 A kérdező kommentje:

Elfelejtettem írni, hogy 2 sonkafelvágottat is ettem ebédnél. Nemtudom, mennyire számít húsnak ez az auchanos sonka :P

Amúgy nem vagyok éhes az étkezésem mellett, azt hiszem, rosszul tettem fel a kérdést. Az a kérdésem, hogy miért vagyok éhesebb ha iszok vagy ha rágózok. A rágózásra megkaptam a választ, de még mindig nem értem, hogy miért leszek éhes, ha sokat iszok. Lehet, csak én vagyok ilyen fura.

Az étrendemet csak azért írtam ki, hogy egy 2. kérdést külön nee tegyek fel fölöslegesen.

20 éves lány vagyok, 165 cm, és 98 kg (hajaj, hogy fajultam idáig). Jelenleg az étkezésre fektetem a hangsúlyt, a sport kb. január, február körül lesz aktuális. Akkor napi 1-1,5 órát fogok tekerni szobabiciklin (nyár elején is ezt csináltam), mellé súlyzózás és felülések. Néhanapján bicikli helyett step aerobic. Nyáron is ezeket csináltam, csak feladtam, mert nyáron bulizgattam és élveztem a jóidőt... Sajna. Szóval ezek a tervek. Olyan 65 kg-t szeretnék elérni.

Igen-igen, gyümölcs nem az igazi este, inkább fehérje, ha jól tudom, mondjuk egy kefír, habár pl a Rubint Réka a savanyúságot emlegette vacsinak. Ezzel a vacsi dologgal kissé meg vagyok lőve... Mi legyen vacsira? Vagy hagyjam el? Tegnap is csak azért ettem egy mandarint vacsira, hogy legyen valami...

2009. dec. 15. 15:14
 6/6 Krisz85 ***** válasza:

Akkor az étkezésedet ennél jóval komolyabban kellene venned.

Nem az ivás miatt vagy éhesebb, hanem mert nem megfelelő a táplákozásod a mozgásodhoz képest még így sem, pláne ha majd rendszeresen bringázol majd. Pulzusmérőt szerezz be, ha eredményt akarsz elérni fogyásban.

A másik pedig, hogy az Auchanos sonkaszelet húsra vonatkozó tulajdonságait nem kommentálnám. Nem az. Hús a csiremell filé ( amit piacon kapsz) pulykamell, marhahús és halak. ÉS itt vége is a húsnak nevezhető emberi fogyasztásra (pláne annak aki sportol) alkalmasnak nevezhető húsok listájának.

2009. dec. 16. 05:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!