Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szerintetek ez jó "megoldás"...

Szerintetek ez jó "megoldás" kezdetnek?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy ülő munkát végzek.. (Nem irodait)

Az időm nem úgy jön ki, hogy eltudjak kondiba járni, mert meló mellett tanulok. Viszont csak gyors kajákat eszek inkább meg péksüteményt, főtt ételt nagyon nem is sajnos. Ha igen, az is hús, krumpli, jó kis fűszeres kaják..

Futni kezdtem de arra is csak hétvégén van időm...

Mi lenne ha ezeket a péksüteményeket mondjuk gyümölcsre és zöldségre váltanám? Gondolok arra, hogy reggelire és ebédre csak azokat enném. Mit szóltok? Mit javasoltok? 5-6 kg felesleg van rajtam.

26/N

2014. márc. 7. 09:19
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem kevés lenne. Gondolj bele hogy eddig jó kis péksütit ettél reggelire most meg kiváltod egy almával? Szerintem kevés lenne. De te tudod.
2014. márc. 7. 09:36
 2/6 A kérdező kommentje:
Akkor nem tudom... :/
2014. márc. 7. 11:02
 3/6 anonim ***** válasza:

Kelj fel egy oraval elobb es sportolj.

Ulomunka szuneteiben csinalj guggolasokat, kitoreseket.

Egy fankot egy alma nem fog levaltani, plane hogy a gyumolcsoktol nagyon hamar ehes leszel, de ha levaltod a szemetet parolt brokkoli, mandula, zabpehely joghurtban akarmi, az mar hatalmas elore lepes lesz!

Nalam mindig van fott tojas a hutoben amibol napkozben eszek, mikor ramjon a nassolhatnek. Inkabb az mint egy twix ;)

2014. márc. 7. 19:51
 4/6 anonim ***** válasza:

Egyenlőre ennyi:

-Reggeli: Tojás! Alig van benne kalória és laktató!

-Tízórai vagy Uzsonna: (Élőflórás) joghurt (a sima is jó csak natúr legyen). Mikor először kezdtem "joghurtozni", nem tudtam szimplán megenni mert nem ízlett. Így bele tettem mézet amitől Finom lett!

-Ebéd: Mondjuk valamilyen hús/hal. Mellé jöhetnek a köretek.

-Vacsora: Ilyenkor leves+zöldség módszert kell választani. A leves könnyű, a zöldség meg az emésztést segíti.

2014. márc. 7. 20:53
 5/6 anonim ***** válasza:

Ok, akkor én most eretnek leszek és azt mondom hogy a reggeli-ebéd csak gyümölcs és zöldség az pont jót fog neked tenni. Komolyan.

Nem tudom, mennyit tudsz a tested cikradián működési ciklusairól - ha akarsz utánaolvasol a neten - , de a lényeg az, hogy a szervezet szeret délelőttönként "nagytakarítani". Ha ilyenkor böjtölsz, illetve egyszerűen emészthető ételeket (zöldség, gyümölcs) eszel, akkor engeded a testednek, hogy ezt a napi méregtelenítést elvégezze, a felesleges salakanyagok eltávozzanak. Ha a böjtölésnek is kicsit utánanézel, láthatod hogy rengeteg pozitív hatása van, kezdve a testi megtisztulástól a mentális frissesség eléréséig. A tanulás is jobban megy úgy, ha a gyomrod közben nem az ebédre megevett hamburgert emészti.

Szerintem a napi sokszori étkezést túlbecsülik. Ez csak felesleges inzulingadozáshoz vezet, az pedig idegessé és kajakómássá tesz. Tanulás és munka mellett amúgy sem egyszerű napi öt kis adagú fogást úgy összeállítani, hogy mindegyik egészséges és finom is legyen. Ha pedig időd sincs enni, akkor meg csak idegesíteni fog az a sok étel amit magaddal hurcolsz. Felesleges. Napközben az agyad dolgozik, a tested takarít. Ha befejezed a napi munkát és megnyugodhatsz, akkor érdemes elfogyasztanod egy bőséges, de egészséges(!) vacsorát. Jutalmul az egész napi kitartó munkáért. Megadhatod a testednek a működéshez szükséges tápanyagokat, anélkül hogy rá kellene görcsölnöd, hogy akkor mit, hogyan, mikor egyél.

Van ilyen lehetőség, persze ennek is megvannak a maga szabályai. Ha érdekel bővebben, akkor még írok róla. Segíteni szeretnék, de nem akarom rád erőltetni sem ezt a dolgot, mert tisztában vagyok vele, hogy gyökeresen ellentmondani látszik mindannak, amit eddig hallottál a napi ötszöri, kisadagos étkezésekről, amit manapság olyannyira istenítenek.

2014. márc. 8. 21:25
 6/6 anonim ***** válasza:

5

Én próbálkoztam ezzel a délig csak gyümölcs dologgal.

Sok helyen megbukott nálam. Először is éhes voltam, nekem nem volt elég, nem adott annyi energiát mint egy szendvics vagy rántotta. Sokszor már 10 körül szédelegtem és hol volt még az ebéd. Én nem tudok gyümölcsből sokat enni, mert annyira nem szeretem. Egy idő után annyira megutáltam őket hogy évekig nem ettem utána.

Lehet hogy más szervezete nem ilyen mint az enyém. Majd te fogod érezni kérdező hogy elég e a gyümölcs vagy nem. Szerintem az lenne a legjobb ha megnéznéd hogy mi miatt mentek fel a kilók, és azt az okot iktatnád ki. Szerintem péksütiből is lehet kevesebbet enni. Talán az lenne a legjobb hogyha megnéznéd mennyi kalóriát viszel be egy nap. Mi is szoktunk gyors kajákat enni, szeretem a mekis cuccokat is, de szörnyülködtem hogy mennyi kalória van némelyik szendvicsükben. sokszor észre sem veszi az ember hogy mennyit eszik. A péksütikben, a sült krumpliban, a mekis kajákban iszonyat mennyiségű kalória van elbújtatva, attól függetlenül hogy milyen finom. Szerintem ezeknek a mennyiségét kellene csökkenteni és már fogynál is.

2014. márc. 13. 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!