Milyen csokit egyek?
Elkezdek diétázni. Mivel csoki. és tejeskávéfüggő vagyok, esélytelen, hogy ezeket teljesen elhagyjam (elég nehéz félévem van az egyetemen, egy délutáni kávé, meg egy kis csoki nélkül nem tudok észhez térni), viszont a mennyiségét le fogom redukálni. Eddig kis sportszeletet vettem, de most inkább napi 20-25 g étcsokira állnék át. A 70%-os az már jó minőségű?
Mielőtt kapnám a "pofonokat": kenyeret nem eszem (max. reggel egy kiflit, ha nagyon sietek), ebédre mindig salátát eszem hallal, falafellel stb., délután/vacsorára meg gyümölcs, esetleg néhány darab korpovit, meg az a bűnös kávé :) Szóval tényleg csak ez a csoki lenne a csalás, de nekem ez olyan, mint autónak a benzin.
Ketontestek akkor keletkeznek (nagyrészt),ha alacsony a Ch-bevitel (kb.30 g/nap alatt). Az agy képes ezekkel is működni,de idő kell az átállásra és hát "kreatívkodni" sem kell olyankor...
A te esteben (is) azt ajánlom,étkezz tisztán,kerűld a cukrot,fehér lisztet,feldolgozott élelmiszert,tejet. Csoki helyett inkább igyál meg egy fehérjeturmixot,esetleg csinálj a proteinporból és gelatinból pudingot!Itt találsz még pár ötletet a JÓ kajázáshoz: [link]
Aha... és jóval nehezebb lenne szembenézni azzal, hogy az edzést és a tanulást is bírnád ketogén étrend mellett, ráadásul még ketoacidózisod sem lenne.
Ugye ha ezzel szembenéznél, akkor teljesen át kellene alakítani a világképedet, ami ijesztő dolog..
Hirtelen jönnének a kérdések, hogy akiknek eddig hittél, azokról kiderül hogy hazudtak, mégis MIÉRT?
És ha ezekben neked eddig hazugságokat meséltek be, akkor még MI másban?
Akkor végül is HOGYAN is néz ki a világ, valójában HOGYAN is működik?
Komoly és félelmetes kérdések ezek..
Úgyhogy inkább bújjunk vissza a "De hogy nem bírnám mellette a az egyetemet, tanulást és mozgást, az is biztos. Egyébként a ketontest nagyon jó dolog, tényleg, csakhogy hosszútávon ketoacidózishoz is vezethet,"
takaró alá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!