Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Milyen csokit egyek?

Milyen csokit egyek?

Figyelt kérdés

Elkezdek diétázni. Mivel csoki. és tejeskávéfüggő vagyok, esélytelen, hogy ezeket teljesen elhagyjam (elég nehéz félévem van az egyetemen, egy délutáni kávé, meg egy kis csoki nélkül nem tudok észhez térni), viszont a mennyiségét le fogom redukálni. Eddig kis sportszeletet vettem, de most inkább napi 20-25 g étcsokira állnék át. A 70%-os az már jó minőségű?

Mielőtt kapnám a "pofonokat": kenyeret nem eszem (max. reggel egy kiflit, ha nagyon sietek), ebédre mindig salátát eszem hallal, falafellel stb., délután/vacsorára meg gyümölcs, esetleg néhány darab korpovit, meg az a bűnös kávé :) Szóval tényleg csak ez a csoki lenne a csalás, de nekem ez olyan, mint autónak a benzin.

2014. febr. 27. 18:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

[link]

tej a kv-ba

[link]

Reggel ha sietsz akkor a kifli gyorsabb mint mondjuk egy jégcsapretek?

2014. febr. 27. 18:06
 2/14 A kérdező kommentje:
Jégcsapretek reggelire? Noway. Nekem reggel muszáj valami rendes szénhidrátot ennem, különben megfájdul a fejem. Ilyen komolyabb diétákat csak nyáron szoktam csinálni. Szorgalmi időszakban nagyon nagy a hajtás, sokat kell tanulnom. Ilyenkor inkább többet mondok, semmint radikálisan lecsökkentsem a szénhidrátmennyiséget. Akkor nem tudok működni.
2014. febr. 27. 18:24
 3/14 A kérdező kommentje:
*mondok helyett mozgok
2014. febr. 27. 18:24
 4/14 anonim ***** válasza:
A kifli nem rendes Ch.
2014. febr. 27. 20:35
 5/14 anonim ***** válasza:
70%-tól már jó a csoki.
2014. febr. 27. 22:07
 6/14 anonim ***** válasza:
Magyarul megidealizálod hogy az inzulinrezisztenciádat miért nem kúrálod ki, hanem inkább tovább mélyíted.
2014. febr. 27. 22:24
 7/14 A kérdező kommentje:

Milyen inzulinrezisztenciáról beszélsz? Az enyémről? Mert nincs olyanom (tudod, annak tünetei is lennének...)

A kifli nem rendes CH... Bár nem értem, mit értesz rendes alatt (gyanítom a teljes kiőrlésűt), de glükóz lesz belőle, ami meg kell az agyacskámnak, hogy működni tudjon :)

Utolsó ne használj ilyen bonyolult mondatokat, értelme úgysincs. 21 éves vagyok, megtapasztaltam, hogy ha nagyon alacsony szénhidrát mellett próbálok órákon keresztül koncentrálni, akkor annak migrén lesz a vége. Ez van, én így működöm, ezek szerint te nem.

2014. febr. 28. 01:40
 8/14 anonim ***** válasza:
A teljes kiőrlésű is csak kényszermegoldás.Pl. a rizs,zab ezek jó Ch-k.
2014. febr. 28. 05:23
 9/14 anonim ***** válasza:

Képzelem milyen fejfájásod lenne a mezőgazdaság előtti, gabonamentes időkben.. hát nem gyakran szexelnél (állandó fejfájással..)

Ez hülyeség. A szénhidrátforrások a legkommerszebb kaják. Nincs olyan, hogy 'kis cukorka kell a kis agyacskámnak hogy működjön'.

Tudod mit tesz a cukor az aggyal? Alzheimer kórnak hívják a kellőképp súlyos verzióját az agyi inzulinrezisztenciának.

Egyébként milyen tüneteket akarsz még? Mármint azon kívül, hogy ha nem eszel keményítőt akkor fáj a fejed. Ez nem elég?

2014. febr. 28. 06:14
 10/14 A kérdező kommentje:

Ne haragudj, de butaságokat írsz :)

Az agy kizárólag glükózt (és ketontesteket) képes felhasználni energiaforrásként, mivel a zsírsavak nem jutnak át a vér-agy gáton. Éppen ezért, ha leesik a vércukorszint, az ingerlékenységgel, szédüléssel, fejfájással stb. jár.

Volt olyan csoporttársam, aki szorgalmi időszak ZH időszakában épp csökkentett CH diétán volt, teljesen ki volt készülve és borzasztóan tejesített. Vizsgaidőszakra fel is hagyott vele. Nem kell reggeltől estig szénhidrátot enni, de alapveten szükséges a szervezet működéséhez (az említett agy és a vörösvértestek CSAK glükózt tudnak felhasználni, ez ~120 g szénhidrátot jelent naponta).

Arról meg végképp fogalmam sincs, hogy honnan szeded, hogy a glükóz okoz Alzheimer-kórt.

1) nem tudják még biztosan, hogy mi is okozza az Alzheimer-kórt, csak találgatások (és kutatások vannak)

2) Épp az ellenkezőjét feltételezik egyes kutatók: azt, hogy az agy glükózfelvétele/metabolizációja következtében alakulhat ki Alzheimer-kór. Ilyen megállapítások birtokában nyilván gyakran olvasgatsz "szakcikkeket", hát íme egy: [link]

Ennél biztosabb forrást nemigen találhatsz :)

2014. febr. 28. 22:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!