Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy tudnék tartósan lefogyni?...

Hogy tudnék tartósan lefogyni? Minden tanácsot nagyon szívesen vennék.

Figyelt kérdés

Nagyon zavar a súlyom. Többször fogytam 10 kilót, de mindig visszajött. Több, mint egy éve szoptatok, de ettől nem fogyok, nem befolyásolja a súlyomat. Tanácsokat szeretnék, hogy tartósan hogyan fogyhatnék. Én magam nem gondolom, hogy sokat ennék, de lehet, hogy másokhoz képest mégis sokat eszem. Hogyan sikerülhetne lefogynom visszahízás nélkül? El vagyok keseredve, soha életemben nem voltam 70 kg-nál kevesebb felnőttként, nagyon szeretném vékonyan is látni magam! Norbival fogytam régen 70 kg-ra, de a szülés után 92 lettem, jelenleg 87 vagyok.

23/N

2009. dec. 10. 10:15
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
78%

Én legelőször hálát adnék a helyedben az egészségemért. Elfogadnám magamat olyannak, amilyen vagyok. A kövérség is üzen nekünk, lelkünkből jövő üzenetet. A lelki egészség az első lépés a tartós fogyáshoz. Nem tudom, nálad mi a helyzet, de ilyen okokból lehet valaki túlsúlyos: túl érzékeny, ezért réteggel védi magát, vagy kicsinek érzi magát, és nagyobbnak akar látszani, feszült, szorong, ezt evéssel vezeti le, anális figyáció (csecsemőkorban nem elégült ki jól, vagy túl jól kielégült a táplálékkal kapcsolatos szükséglet).

Nem írok fogyis recepteket, rengeteg van a neten. De a sportolás elengedhetetlen. Nem a kerti munkára gondolok.

És végül, lehet, hogy lepontoztok érte, de hidd el, ez is segítség: én most csont soványra fogytam, és tartósan, de te ezt nem szeretnéd magadnak, ugyanis rákbeteg vagyok.

2009. dec. 10. 11:31
 2/14 anonim ***** válasza:

előző vagyok, és elírtam egy szót: anális fixáció

a dohányzás, a csokievés is ebből fakadhat

2009. dec. 10. 11:33
 3/14 A kérdező kommentje:
Én egész életemben túlsúlyos voltam, a családom is ilyen típus meg amikor gyerek voltam, sosem mondták, hogy ne egyem ezt-azt, az volt náluk a normális, hogy valaki ilyen. Szóval bennem fel sem merült tini koromig, hogy ez nem jó, de akkora már 80 kg voltam, 70-re tudtam lefogyni. Szóval ennyi az ok, nem vagyok depressziós és hálát adok az egészségemért, de épp ezért kellene fogynom, mert 87 kg sok. Ide, erre az oldalra nagyon sok 40-45 kilós lány írogat, hogy kövérnek látja magát, na az nem valós, de ez igen.
2009. dec. 10. 11:36
 4/14 A kérdező kommentje:
Nem dohányzom, nem vagyok drogos, nem iszom stb., csak szeretnék végre olyan lenni, mint más, velem egykorú fiatal lány!
2009. dec. 10. 11:37
 5/14 anonim ***** válasza:
34%
Javítanám az elsőt. Nem "anális" fixáció ( bár a szex kategóriában sokan örülnének ennek a témának... :D ), hanem orális fixáció, mivel a száddal kapcsolatos.
2009. dec. 10. 11:39
 6/14 A kérdező kommentje:
Légyszíves a problémámra válaszoljatok, ne erre a pszichológiai jelenségre, mert nem ez a gondom, ez számomra nem megoldás.
2009. dec. 10. 11:40
 7/14 anonim ***** válasza:

Ha Norbival már sikerült akkor miért nem próbálod meg mégegyszer?

Egyébbként pedig ha nem sokat eszel akkor valószínűleg azzal van gond amit eszel,,változtass az ételeken egyél sok gyümölcsöt,zöldséget,kevés szénhidrátot és tornázz!!!!!!!!

2009. dec. 10. 12:42
 8/14 anonim válasza:

A dohányzás, drogozás, ivás éppen hogy segít lefogyni, rombolod a sejtjeidet ezerrel és addig sem eszel...én kevés túlsúlyos alkoholistát és drogfüggőt láttam bár igazából nem ajánlom ezeket a módszereket:)

1)Sportolj napi rendszerességgel!!! (pl. fuss, aerobikozz..stb) sokkal hatékonyabb mint bármilyen diéta, és kevésbé önsanyargató. Ha tényleg keményen dolgozol ehetsz bármit, de csak mértékkel. Én ebben hiszek.

2)rágozz sokat (valamennyire elnyomja az éhségérzetet)

3)sokszor egyél de keveset, találd meg az egyensúlyt

2009. dec. 10. 13:29
 9/14 A kérdező kommentje:
Az a gond, hogy a férjem ált. este szeret sokat enni, mikorra hazajön, főzök neki vacsorát, így csak vacsorára eszünk főtt kaját (mint másoknál az ebéd), nappal meg csak így el vagyok, épp ami van. A Norbit ezért nem tudnám betartani. Elmenni futni nem tudok, egyedül vagyok a babával, nem tud rá senki vigyázni. Vele tudok sétálni menni, de ennyi. Ettől a súlyom pedig nem változott. Próbáltam a tornát, de sajnos ennyi kilósan annyira kifáradok még a sima lehajolgatástól is, hogy 40-50 percet nem bírok végig. Megy egy darabig a diéta, aztán visszaszedem a kilókat, mert nem tudom betartani. Kisgyerek mellett nem tudok 3 felé főzni.:(
2009. dec. 10. 13:48
 10/14 anonim ***** válasza:

Én régebben (92kg voltam), reggel felkeltem és haspadoztam, 100 felső-100alsó has gyakorlat. Próbáld ki a pilatest. Lehet, hogy egy idő után unalmasnak tűnik majd, de kellemes, nem érzed, hogy fáradnál, mégis olyan helyeken lesz izomlázad amiről nem tudtál :)

Amugy most 57kg vagyok (176cm).

2009. dec. 10. 13:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!