Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Reggeli kihagyasa?

Reggeli kihagyasa?

Figyelt kérdés

Sokat fogytam az elmult idoben, viszont az utolso kilok nem akarnak lemenni. Egeszsegesen eszek, a tejtermekeket es gabonakat mar leepitettem, sokat edzek, de a merleg nyelve nem akar tovabb menni, pedig meg vannak hurkaim.

Arra gondoltam, hogy kiprobalom az idoszakos bojtot, amit lenyegeben heti 2-3-szor, vagy akar naponta is lehet csinalni: az etkezest a nap 24 orajabol csak 6 ora alatt folytatni, a tobbi lenyegeben kaloriamentes folyadek. A bojt alatt kiurulnek a glikogen raktarak es a testet a zsir egetesere birja. A novekedesi hormon is akkor termelodik a legjobban mikor a test nem kap taplalekot egy ideig, ami viszont segit a rengeneralasban es zsirbontasban. Logikailag jol hangzik, radasul a reggeli kihagyasaval extra bevitt kaloriakat is vesztek, csak jol meg kell tervezni az ebedet-vacsorat, hogy akkor ne egyem tul magam.

Viszont mindenhol azt lehet olvasni, hogy a reggeli igenis jo, segit beinditani ez emesztest, ellat kello energiaval reggel.

Most akkor mit csinaljak? Erdemes kiprobalni?

2014. febr. 19. 09:42
 1/7 anonim ***** válasza:
19%

Igen, érdemes kipróbálni.

Ezzel ártani nem fogsz magadnak, reggel egyébként is rossz az inzulinérzékenység.

Van alapja a reggeli fontosságának, de lehet hogy ez igazából a nap 1. étkezésére vonatkozik. Ha az délben vagy dél után van, nem biztos hogy probléma..

2014. febr. 19. 09:59
 2/7 anonim ***** válasza:
75%
Én reggeli nélkül valószínűleg elájulnék és nem tudnék koncentrálni semmire sem. És mi a logikája, hogy pont a reggeli maradna el? Miért nem eszel reggelit, ebédet és a vacsorát hagyod el?
2014. febr. 19. 10:20
 3/7 anonim ***** válasza:
23%

Reggel alacsony az inzulin érzékenység.

Inzulinrezisztenciások nem bírják reggeli nélkül, egyébként ha ebből kigyógyul az ember, egészségesen ki lehet bírni reggeli nélkül, abszolút csak megszokás kérdése. De ájulás meg ilyenek persze nincsenek 1-2 nap kihagyott étkezés miatt, egy étkezés hiánya miatt főleg. Egészséges embernél. De ez az egészség szint teljesen elérhető amúgy.

2014. febr. 19. 10:29
 4/7 A kérdező kommentje:

A vacsora is kihagyhato opcionalisan, nem feltetlenul kell a reggelit. Az eletvitelem olyan, hogy inkabb a reggelit hagynam ki, azt ugyis mindig csak a nagy rohanasban eszem, a vacsorara es a minosegere szeretek nagyobb gondot forditani.

Az, hogy ki birja a reggeli ehezest es ki nem az mar magan kerdes, en inkabb a fogyasra valo hatasa miatt kerdezem, mint hogy masok szokasai es inzulinrezisztanciaja erdekeljen.

2014. febr. 19. 11:23
 5/7 anonim ***** válasza:

A fogyásra való hatását nem tudom, de azzal nem mondtak rosszat, hogy aki nem bírja, ne csinálja :) Én sosem reggelizek, illetve 11 és 2 között :P Mert nekem ez a jó. Ezt is könnyen ki tudom hagyni, de nem vesztek vele kalóriát, már próbáltam. Bizonyára ez egyénfüggő.

A napi tizensok órás böjt a Harcosok Étrendjében is megjelenik, bár ott ez idő alatt is lehet csipegetni, viszont a konkrét evésidő csak 4 óra, ha jól tudom. Az tuti, hogy napi 15-16 órás böjttel én nem fogynék. Ha pedig a reggeli kihagyásával elmélyül a kalóriadeficit, akkor nem csoda, ha valaki fogy. Ennyit tudok mondani, hisz kiterjedt teszteket nem végeztem...

2014. febr. 19. 12:59
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha este későn vacsizol 9-11 akkor simán kihagyhatod, de én a vacsorát hagyom ki így eszek 7-kor 10-kor (van h 12-kor is )14-kor és egy kis uzsit 16 körül és ez is hatekony fogyas szempontjából
2014. febr. 19. 18:30
 7/7 A kérdező kommentje:
Hat pont az lenne a lenyeg, hogy 16-18 oran keresztul ne egyek. Ha keson vacsorazom, akkor kevesebb ido telik el az ebedig...
2014. febr. 20. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!