Lehet az, hogy a tej károsabb a szervezetünkre, mint a kóla?
"A szervezet tudja mire van szüksége. "
Igen, ezzel teljes mértékben egyetértek.
Létezik olyan, hogy vércsoport diéta. Gondolom ez azért, mert az egyik embernek jó a hús, a másiknak nem. Persze tudom, hogy ez nem csak vércsoport függő, de röviden akartam leírni mire gondolok. Ugyanígy a tej, a tojás, a liszt stb.
Mivel mindenki tudja mire van szüksége, a tejjel kapcsolatos kérdésre sose lesz válasz, hiszen amíg az egyik ember betegségét okozza, a másik embernek tökéletes táplálékot jelent.
Amúgy én már úgy hallhatom a híreket, és úgy nézem a hirdetéseket, hogy lassan mindennek az ellenkezőjét csinálom.
- Ha azt mondják szedjek vitaminkészítményeket, mert a zöldségek tele vannak permetszerrel meg méreganyaggal, akkor nem a gyógyszertárba megyek, hanem a zöldségeshez.
- Ha azt mondják a napsütés rákot okoz, de a csilliós naptej majd megvéd, és menjek d vitaminért a gyógyszertárba, hogy ne tegyem ki veszélynek magam, akkor kifekszem a napra.
- Ha azt mondják, hogy adjak a gyereknek fluor tablettát, mert az milyen jó lesz a fogainak, akkor még fogkrémből se veszek fluoridosat, hiszen a fluor iszonyúan károsítja az agyat.
- Ha azt mondják menjek balra, mert ott a kánaán, akkor én elmegyek jobbra, mert akik irányítanak, soha nem az én érdekeimet nézik, mindig csak a sajátjukat.
Nagyon összetett kérdés ez, azonban ahogy már az előzőekben írtam, azt elhiszem, hogy a mai agyonkezelt tejek betegséget okoznak, de ez nem a tejet minősíti.
Milyen már az, hogy vizet meg egy kis kultúrát beleb..nak a joghurtos meg kefíres pohárba, lezárják, és amire a boltba ér kész is van. Ugyanígy a sajt meg társai. A tejről nem is beszélve. Gyerekkoromba még megsavanyodott a tej két nap alatt, mára keseredik egy hét után. Mi ez? Ez tényleg lehet hogy nem jó, de a természetes tápanyagnál jobb nincs. A tejet természetes formájában akkor is egészségesnek tartom.
Úgy elkanyarodtam, hogy azt se tudom válaszoltam - e arra amire akartam :)
Hehe :)
A tejhez én annyit tudok hozzászólni, hogy a házi, friss tej, egészen más... míg a bolti.. rá van írva, hogy 3 hétig tartós.. és ezt még óriás piros betűkkel ki is hangsúlyozzák rajta. Hát nem dicsőség.
A "tej" amit mi megveszünk a boltban, szerintem nem is tej, csak a neve az.
Víz, tejpor, meg tartósítószer, esetleg más vegyi anyagok... ki tudja.
Szóval alapjába véve nem is biztos, hogy annyira tejjel van baj, hanem a tejtelenséggel...
Na, értitek.. :D:D:D:D
Persze, abban egyetértek, hogy lehet gyulladásfokozó, és nem tesz jót a beleknek, ezt már én is tapasztaltam.(De egyébként, ha valakinek gyulladásban van a bele, éppenséggel semmi sem tesz neki jót, még a víz se...)
A kólához meg annyit fűznék hozzá, hogy mostanság már azt sem cukorral édesítik, hanem édesítőszerrel. Ami szintén megint csak nem jó. És még ki tudja miket változtattak rajta, a jó pár évvel ezelőtti feldolgozáshoz képest.
Még 5-6 éve is tök más íze volt, mint most.
Bár, én sokáig nem ittam, vagy 8-9 éves koromig, nagyon féltettek a szüleim :D (unokabátyám már itta 3-4 évesen.)
Nem kéne már ennyit ezeket a dolgokat olvasnom, mert már ma azt álmodtam, hogy elmentem egy fagyizó mellett és volt olyan fagyi, amihez az volt odaírva, hogy "GLUTÉNMENTES".
Hát nem igaz... :D:D:D
Rummal finom a kóla, az igaz :)
Állatok vagytok már megint. A kóla az tömény cukor. Light kólát inni azért elég ciki, nem is szoktam sok embert látni. Függőséget okozhat és ROHADT SOK benne a buborék. Tudom, hülyén hangzik, de a nyugati táplálkozás szűkös D és K-vitamin bevitele mellett, ez már okozhat elég durva csontritkulásos panaszokat. Van egy kollégám aki napi 2 lityit megissza és ilyesmi jellegű panaszai voltak. Az orvosa leállították róla , javult az állapota és most megint vedeli. :D
A tejről tudjuk szintén, hogy nem a legjobb, a fent említett okok miatt.
A tej nem okoz csontritkulást, nem hullik ki tőle a fogad és nem állítja le a vesédet sem, színezék sincs benne. Itt most tejről beszélünk, nem a tejporból visszahígított bolti szutyokról, tejről.
Lehet, hogy gyulladáskeltő hatása van, meg a tököm tudja, miket terjesztenek róla, de ekkora baromságot már rég hallottam, hogy a tej rosszabb lenne mint a kóla.
A tej annyiban rosszabb mint a kóla, hogy az olyanok mint az utolsó válaszoló nem tudnak a káros hatásairól.
A legnagyobb méreg mindig az, amit gyanútlanul fogyaszt el az ember.
A gyilkos galóca kis mennyiségben is halálos, mégis kevés ember betegszik meg tőle. Na miért? Mert nincsen álcázva.. mindenki tudja, hogy veszélyes.
A tejről pedig azt híresztelik hogy EGÉSZSÉGES. Emiatt olyan veszélyes. Nyilván a legtöbb embernek nem okoz betegséget pár évig ha fogyasztja, de azért a gyerekkori cukorbetegségek mögött, a rákbetegségek mögött, ilyen-olyan autoimmun betegség mögött ott van a tejfogyasztás is.
Én személy szerint azt gondolom, hogy tényleg rosszabb a bolti tej mint a nagyon friss nagyon bio, de bio tehéntejet SEM innék.
Illetve valószínűleg a tejre is jóval érzékenyebbek vagyunk a gyógyszerszedések és a gluténfogyasztás miatt, de ettől még nem lesz felmentve a tej.
A dohányzásra se mondja senki hogy egészséges, a tejivásra se mondja senki!
"A legnagyobb méreg mindig az, amit gyanútlanul fogyaszt el az ember."
Ez a mondatod nagyon tetszik, költői :D A szó szoros értelmében és átvitt értelemben is :)
Maga a dohány egyébként nem káros, sőt, gyógyítanak is vele.
Ami rákkeltővé teszi, az az eljárás, és a különböző vegyi anyagok. Mire már a dobozba kerül, ki tudja, hogy a 100%os dohány van e benne, vagy a fele szemét... meg még ki tudja mi. Az viszont káros lehet, igen.
A tejről is hasonló példa szerint tudok vélekedni.. Sajnos manapság már minden mesterségesen előállított dolgokat tartalmaz :(
De te most csak a tejet ócsároltad, a kóláról nem említesz tudomást. Pedig az sem jobb.
Látom Te is hangoztatod a glutént.. csak nem tán paleozol?
Káros hatása meg mindennek van, nem csak az ételeknek/italoknak. Tanuld meg.
Ennyi.
A kóláról egyértelmű, hogy rossz.
A gluténról is elfogadott és közismert, jobb helyeken már. Nem paleózom, de nem csak a paleósok nem fogyasztanak glutént vagy tejet, kólát.
Szerintem az egészség megőrzése sok összetevőn múlik.
Az csak alap, hogy nem kólázunk vagy tejezünk, de a növényvédőszerek és a glutén fogyasztása is nyilván kerülendő.
Ahogy a drogozás is, szóval lehetne sorolni a listát..
Pedig azt manapság már minden fiatal kipróbálja, akár akarattal, akár akarata nélkül... sokan pedig már nem is tudnak leszokni.
...Ahogyan a finom, de "káros" ételekről/italokról is nagyon nehéz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!