Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Lehet az, hogy a tej károsabb...

Lehet az, hogy a tej károsabb a szervezetünkre, mint a kóla?

Figyelt kérdés
2014. febr. 11. 16:24
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
A cukor. meg a szulfitos karamell. a cukor meg tud égni.. nagy cucc
2014. febr. 11. 17:18
 12/30 A kérdező kommentje:

Nem égés volt. Undorító, az is már, mint minden.

XD

2014. febr. 11. 17:20
 13/30 anonim ***** válasza:
0%
Oltogasd csak a finom kólát.. csak mert egy kicsit kátrányos még nem lesz olyan káros mint a tej vagy a búza..!!!
2014. febr. 11. 17:22
 14/30 A kérdező kommentje:

Ó, bocsánat... kóla szerelmedet megsértettem :D

Amúgy nem károsabb.. ugyanolyan káros. ("kicsit" kátrányos...)

2014. febr. 11. 17:25
 15/30 anonim ***** válasza:

A kátrányos az csak egy jelző. A kóla annyira ártalmas mint a cukor.. nem halálos de nem is jó. A szulfitos karamell pedig tényleg nem olyan jó a beleknek, de ennyi.

Rum ellensúlyozza, hidd el nekem! :)

2014. febr. 11. 22:42
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

A kóla csak annyira ártalmas?

Özön cikk jelent meg az összes sajtóban arról a srácról, aki naponta 2 liter kólát ivott. 25 éves korára nem volt foga, a csontjai puhák voltak és a veséi szinte leálltak. Én olyan emberről még nem hallottam, akit a tej 25 éves korára megölt volna.

Foszforsav van benne, ami remek vízkőoldó.

A kóla felforralása videó egy baromság, tegyél ásványvízbe cukrot és ételfestéket, ugyanazt fogod kapni.

Ettől függetlenül az egyik legártalmasabb ital, amit valaha alkottak. A tejhez hasonlítani is marhaság.

2014. febr. 11. 23:08
 17/30 anonim ***** válasza:

Szerintem a kóla rosszabb. Cukrozott, ízesített lötty foszforsavval. Talán az eredeti kóla jobb, amit régen kitaláltak, nem a maiak.

A tej a laktózérzékenyeknek árt. Senkit sem ismerek, akit megbetegített volna. Nagyszüleim naponta isznak, makkegészségesek. Pedig a bolti tejet veszik. Egyik rokonom meg a kecsketejnek köszönhetően gyógyult ki azt asztmájából és az allergiáiból.

2014. febr. 12. 09:37
 18/30 anonim ***** válasza:

"Gyulladásfokozó, nyálkásító, autoimmun folyamatokat, bél áteresztését, gyulladását fokozza..

Ennyire rohadt jó.

Utolsó válaszoló, téged rohadtul beetetett valaki a baromságával"

Komolyan azt hiszed, hogy beetettek? Tudod én már láttam közelről kecskét, meg tehenet, meg napi szinten fogyasztottam évekig 100%-os tehéntejet a gyerekeimmel együtt, amíg volt rá lehetőségem. Gondolom Te csak a legújabb csodaszerekkel foglalkozó újságban, vagy patikamagazinban olvasol arról, hogy mi jó és mi ártalmas.

Az én nagyszüleim falun laktak, gazdaságuk volt. Mi ha kiszabadultunk a városból és elmentünk hozzájuk, több mindenre volt lehetőségünk mint azoknak akik a négy fal és a játszótér közt ingáztak.

Nagyapám életét 16 éves korában a házi tej mentette meg. Mivel a háború alatt gyalog indult el pestre kb 250 km-ről szinte gyerekként, ennivalója nem volt. Senki nem törődött vele, az anyját akarta megtalálni azért indult útnak. Annyira erős vitamin és minden egyéb hiány alakult ki a szervezetébe, hogy az összes foga mozgott, és az éhenhalás fenyegette. Egy tanyára vánszorgott be, ahol szintúgy iszonyú szegénységbe éltek, viszont tehén volt, így tudtak neki /jesszusom forralatlanul/ tejet adni. Mást nem. Elmondása szerint másnapra a fogak mozgása megállt, és egy csomó minden helyreállt a szervezetébe. Tényleg halálos veszélyeket rejt a tej magába.

Engem nem kellett beetetni. Láttam amit láttam, és sokat tapasztaltam annó. Nálunk mindenki issza a tejet, előző generációk is itták, és a következők is inni fogják.

Ha minden emberre káros lenne a tej, és nem csak néhányaknál váltana ki allergiás reakciót, akkor aláírom azt amit írsz, viszont úgy, hogy a nagy többségnél nincs káros hatása, addig csak rémhírnek gondolom a sok kreténséget.

2014. febr. 12. 10:13
 19/30 anonim ***** válasza:

Mégvalami. Az, hogy vannak a tejre érzékeny emberek, nem a tejet, hanem korunkat minősíti.

Képzeld vannak gyógyszerérzékenyek is, és olyanok is akik a táplálékkiegészítőkre allergiásak. Mondjuk jobban elhiszem, hogy a gyógyszereket ténylegesen ki kellene kiáltani veszélyes anyagnak. Ehelyett azt híresztelik, hogy a tej jajj de káros, ha calcium-ra van szükséged, menj el a patikába. Igaz tény, hogy a vitaminok, és a pezsgő tablettás cuccokból semmit nem tud hasznosítani a szervezet, mégis tömi magába mindenki, mert a reklámok azt közvetítik, hogy ez a kulcs az egészséghez.

Nézzetek még több reklámot, és olyan műsort, ahol a gyógyszeripar csodáit tömik a fejetekbe.

Nem érdeke a kormánynak, hogy természetes úton maradj egészséges, az az érdeke, hogy a gyógyszeripart tolja. Amíg ez így van, nem lesz hiteles.

Azért sokan elgondolkodhatnának, hogy a saját környezetükben hány ember érzékeny a tejre. Én nem ismerek senkit. Biztos én mozgok rossz körökben.

2014. febr. 12. 10:19
 20/30 anonim ***** válasza:

Nem akarom kétségbe vonni a tapasztalataidat, mert amit leírsz az nyilván igaz, úgy történt, de egy éhenhalás szélén lévő embernek gyakorlatilag bármilyen étel megmenti az életét.

Volt aki halott embertársai húsán élt egy repülőkatasztrófa után és így menekült meg az éhhaláltól, viszonylag egészségesen, de azért nem biztos, hogy minden nap emberhúst kéne fogyasztani.

Valljuk be ez inkább szentimentális kötődés a tejhez, mint funkcionális. Részemről elfogadom, de ettől még én személy szerint nem iszom, nem is szeretem. Ellenben ha választani kell, hogy éhen haljak vagy megiszom a tejet, mert csak az van, akkor ott és akkor meg fogom inni, de csak ezért nem fogom rendszeresíteni. Szerintem nem egészséges. Nem is kívánom, minek igyam, csak mert mások azt mondják. A szervezet tudja mire van szüksége.

Ezen a túlnépesedett bolygón gyakorlatilag a szart is megesszük, nyilván van amit okkal és van amit ok nélkül. Elismerem, luxus lenne bizonyos élelmiszer típusokat megszüntetni, nem is kivitelezhető, de attól még kicsit túlzás az, hogy manapság már mindenre amit el akarnak adni, ráhúzzák, hogy egészséges. Ez egy hatalmas hazugság. Mondják inkább azt, hogy éhenhalás ellen ez van, kész.

A hajam égnek áll, mikor még a hatalmas szomatikus sejtszámmal rendelkező tehén kolosztrumot is eladják tablettázva, amit amúgy tilos a közforgalmazott tejben forgalomba hozni. A szomatikus sejtszámot rendszeresen ellenőrzik a tejben, mert hasmenést és gyulladást okoz. (Többek között tőgygyulladásos tehéntől sem szabad belefejni a tejet a közösbe, mert tele van fehérvérsejttel és ellenanyagokkal amik ugyebár az ember számára idegen behatolók, és védekezésre késztetik.)

Erre amit tilos a tejben eladni, azt eladják táplálék kiegészítőnek. Na ja, biztosan egészséges ez is. Ha ezért nem szól senki semmit, akkor szerinted egy ilyen nagy mennyiségben forgalmazott alapélelmiszernél, amin millió szegénységben élő tengődik, ki mondaná, hogy ne egyétek...

Senki. És így van sok mindennel.

Amíg nincs pénze az embereknek, addig senki sem kockáztatná, hogy éheztesse őket. Ellenben az ebből kialakuló népes egészségtelen tömeg kiváló fogyasztója a gyógyszeriparnak is, amire ugyebár van állami finanszírozás is. Másutt meg több biztosítós rendszer, de nem az lényeg hanem, hogy azt úgyis van aki kifizesse. Szerinted? ;-)

2014. febr. 12. 10:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!