Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit csináljak? Kellene pár...

Mit csináljak? Kellene pár tanács, Bővebben lenn.

Figyelt kérdés
Sziasztok! 19 éves 188cm és 114 kg srác vagyok! Sajnos ez így nem állapot:S le szeretném küzdeni magam 95 kilóra! arra kérlek titeket, írjatok pár tanácsot, diétát, étrendet, nem riadok vissza a testmozgástól sem, sőt amikor időm engedi eljárok úszni, valamint edzésre is, igyekszem 70-30 arányban erősítő és kardio edzést végezni hogy formáljam is magam. Szóval pár tapasztalatot és tanácsot várnék tőletek, elsősorban étkezéssel kapcsolatban! előre is köszönöm:)
2009. dec. 8. 01:21
 1/9 A kérdező kommentje:
ja még annyi hogy napi hány kalóriát kéne bevinnem?:)
2009. dec. 8. 01:25
 2/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Amikre nagyon figyelj:

- kevesebb szénhidrát, több gyümölcs, zöldség

- napi legalább két liter folyadék (ez legyen szénsavmentes ásványvíz egy kis frissen facsart citromlével, vagy zöldtea, édesítővel), a cukros üdítőket hanyagold

- a napi étkezést oszd öt részre, de ha mégsem megy, akkor háromra, és vacsorára már mindig könnyebbet, kevesebbet egyél, 18 óra előtt. Utána már ne.

- a mozgást illetőleg szerintem az egyik leghatásosabb a gyaloglás, mivel az aerob edzés. Napi legalább 40 perc tempós séta. A barátom nem változtatott semmit az étrendjén, de mindennap sétáltunk - gyorsan, és két hét alatt lement róla 5 kg (rólam 3 :D ).

Amikor én is dundi voltam, és kardioztam, egy dekát nem fogytam, viszont az aerobbal már igen.

- Szerezz meg egy jó futócipőt a gyalogláshoz, én is utólag jöttem rá, mennyivel jobb a térdemnek-bokámnak.

- Gyógyszerekhez, porokhoz, stb ne nyúlj, csak jojózik vele az ember (tapasztalat)

- A háziorvosoddal csináltathatsz egy állapotfelmérést, nehogy valami baj legyen.

Remélem tudtam segíteni, és kívánom, hogy minél előbb lemenjenek rólad a felesleges kilók! :)

ui: ne méregesd magad mindennap, az csak rosszabb, hetente egyszer elég. :D

*egy volt dundi lány* :)

2009. dec. 8. 11:20
 3/9 anonim ***** válasza:

szerezz meg helyett szerezz be :D

*volt dundi lány* :)

2009. dec. 8. 11:21
 4/9 anonim ***** válasza:
A volt dundi lányhoz: mi a különbség a cardio és az aerob mozgás között? Egy még dundi lány, aki erre sehol nem talál választ. Köszi!
2009. dec. 8. 15:19
 5/9 anonim ***** válasza:

Már volt itt kérdés, bemásolom ide:

Kardio: az állóképességed erősítésére,a tűréshatárod kitolására szolgál azzal, hogy a szíved izomzatát is erősíti, valamint az izom megdolgoztatásával segít a hajszálerek képződésében. Minél több van belőlük, annál nagyobb az izom, ergo annál kevesebb dolga van a szívnek. Magas pulzusszámon, "lihegve" végzett gyakorlatok.

Aerob: a hosszú távú teljesítőképességedet tolja ki, zsírégetésre kiváló, mert attól aerob, hogy elegendő levegővétel (leegyszerűsítve) a feltétele. A zsírégetéshez is kell oxigén, és ahhoz is, hogy akár órákig tudj edzeni kifulladás nélkül.

Példa. Futásnál a közel azonos, alacsony intenzitással, legalább egy órán át tartó lassú kocogás aerob. Kapsz közben levegőt is.

A fartlek (többféle tempóban, emelkedőkkel, hirtelen lassításokkal, gyorsításokkal variált, gyorsabb tempó) kardioedzés.

Remélem, érthető voltam.:)

Még annyit, hogy írtam, kardiónál "annál nagyobb az izom" -ez nem összekeverendő az izomtömeg nagy mértékű növekedésével, arra a nagy izommunkát igénylő sportok a jók, amelyek rövid ideig vagy kis ismétlésszámmal történnek. Nehéz súlyzó emelgetése kevésszer, vagy emelkedőn futás nehezített lépésekkel, bringázás lejtőn felfelé, stb.

Kardioban (másik neve erőnléti edzés) az izom -így talán érthetőbb- "tisztább" lesz, azaz az izomrostok közül-mellől eltűnik a zsír. Ez az aerobra is érvényes, szálkásításnak nevezzük ezt a folyamatot.

2009. dec. 8. 19:50
 6/9 A kérdező kommentje:

Exdundilány! köszönöm a tanácsokat, az étkezésem hasonló, a séta jó tipp, beiktatom:)

Utolsó válaszadó: nagyon szakszerű volt, köszönöm a hozzászólást!

Valaki?: még a napi kalória bevitelre pls egy számot ^^

2009. dec. 9. 01:15
 7/9 anonim ***** válasza:

Tegnap 19:50-es: köszi az értelmes magyarázatot, igy már érthetö a különbség.

A tegnapi 15:19-es

2009. dec. 9. 08:25
 8/9 anonim ***** válasza:
Kb. 1600. Azt mondják, hogy felnőtt embereknek 2000-re van szükség. Szerintem bőven elég 1800, a fogyókúrázóknak 1400(nőknek) és 1600(férfiaknak) teljesen jó. Az alá már nem célszerű menni, mert éhezni fog a szervezet.
2009. dec. 9. 09:56
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ :)
2009. dec. 9. 12:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!